dzięki chłopaki za info
co do polecanego na początku Legacy – hmm zadałem post na forum subaru trochę poczytałem i kolorowo jest ale nie z paliwem
pojazd pije Pb (silnik 2,0 z jednym wałkiem czy 2,5 praktycznie poniżej 12 nie schodzą przy normalnej jeździe masa i 4x4 robi swoje do tego co 20 tys zalecana jest regulacja luzu zaworowego za pomocą płytek w większości silników lub w najsłabszym 136 Km dokręcenie śrubek bądź poluzowanie i tu zonk bo o ile w najsłabszej wersji da się rade zrobić to na aucie o tyle w pozostałych płytkowych dostęp do 4 cylindra jest po wyjęciu silnika – niby jacyś magicy dają rade ale jest ich margines) a 136 kucy na taka budę mało trochę
Gajdzin
Co do accorda VII no auto podoba mi się ale tego diesla się jednak boje porównując go z M6 myślałem że ale może się mylę będzie gorszy od 6 GH z racji tego ze jej konkurencja to accord VIII którą moim zdaniem trochę 6 deklasuje nie tylko pod względem dużo wyższej ceny za używkę a na takiego mnie niestety nie stać
Co do tego, że nowa 6 bija accorda VIII o lata świetlne to fakt tyle że honda w tym roku ma dopiero zamiar wypuścić accorda IX i to dopiero pod koniec roku (takie są plany wg tego co piszą chłopaki na forum hondy bo tam tez widnieje

)
co do tych opon to możesz też zauważyć że M6 na rynek usa tez ma większe opony u nas standardowo były 215/45/17 feldze a za oceanem 215/50/17
Accord był by w cenie ok 40 tys 2006-2008 (poliftowy) czyli VII zaś 6 można upolować w budzie po 2007 czyli "nowej" nie mówię o najnowszej bo wiadomo jaka cena
Ale no właśnie 6 technologicznie nowsze auto od hondy VII lecz poza liftbackiem w czym jest lepsza

?
o gustach się nie dyskutuje – kolega który trudni się sprowadzaniem podpowiada mi że 6 będzie na pewno lepsza bo nowsza itd ale wole usłyszeć też opinie specjalistów z naszego forum

Mateusz L – c5 jest bardzo ładna świetnie wykończona itd to fakt miałem okazje pooglądać i naprawdę robi wrażenie natomiast jest tam tyle elektroniki że boje się, że jak gruchotnie to koszta mnie zabiją

a u nas niestety utarło się tak, że francuza nikt kupić nie che z 2 reki za bardzo bo to nie ma dumnego loga VW na masce które w naszym kraju = Lexusowi praktycznie heh
159 – u nas w policji jest tego sporo i powiem ci poza tym że wygodnie jest z przodu i rewelacyjnie wygląda to każdy powie ale miejsca z tyłu mniej niż w xedosie bagażnika tyle samo silniki z tego co w serwisie mówią rewelacja ale jak się porozmawia z panem w 4 oczy to nadaje się tylko diesel i to ten najsłabszy któremu można moc podnieść ze 120 do 150-160 km usunąć bezboleśnie dpf i nie ma tylu problemów z dwumasą oraz kolektorem dolotowym który nawet wymieniali na gwarancji benzyna natomiast porażka paliwożerne a na dodatek te "nasze 200 km maja bezpośredni wtrysk i 2 turbiny) lpg odpada choć we włoszech wychodzą nawet z fabrycznym ale w pl ponoć tylko jedna firma jak na razie podejmuje się tego z pełną gwarancją
poza tym przy bezpośrednim wtrysku do komory spalania i tak co któryś wtrysk następuje również wtrysk benzyny z racji zamontowania tam wtryskiwacza benzynowego który by nie ulec zapieczeniu musi być chłodzony i smarowany właśnie benzyna = spalanie ok 10 l lpg i 5 Pb na każde 100 km....