Mazda 323C BA B3 '95
I think it's a good idea to buy some centering rings for your wheels 
Then your wheels stay in grey or you paint them ? (Whiiiiiite
)
Then your wheels stay in grey or you paint them ? (Whiiiiiite

323C Noble Green '95 – 1.5 16v aka Sportiva !

Blog about 323 BA (Astina/Lantis/323F, 323 Coupé, 323 Familia Sedan)

- Od: 18 wrz 2012, 15:03
- Auto: 323C Noble Green 1.5 16v, aka Sportiva !
Snowmonkey napisał(a):I think it's a good idea to buy some centering rings for your wheels
Then your wheels stay in grey or you paint them ? (Whiiiiiite)
First i have to see my C on this rims
Ogólnie z dniem dzisiejszym inwestycje w madzie przekroczyły kwotę za jaką kupiłem ten samochód, co chyba daje jej u mnie dożywocie

- Od: 29 lis 2012, 19:57
- Auto: Mazda 323c BA / 1,3 / 1995
Honda Civic EJ9/ 1.4 / 1998
Chyba wiekszosc tak ma
A co do pierscieni to mozesz u tokarza wytoczyc jesli masz jakiegos dobre wymierzy Ci wszystko i za 50zl bd mial pierscienie metalowe a nie shit platikowy.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
arafal21 napisał(a):Chyba wiekszosc tak maA co do pierscieni to mozesz u tokarza wytoczyc jesli masz jakiegos dobre wymierzy Ci wszystko i za 50zl bd mial pierscienie metalowe a nie shit platikowy.
W sumie nie znam nikogo kto mogłby mi zrobić takie metalowe
W przyszłosci zmiana uszczelki pod pokrywą i lokalizacja pozostałych wycieków, choć oleju ubywa minimum to i tak mnie drażnią

dziadowy napisał(a):Ogólnie z dniem dzisiejszym inwestycje w madzie przekroczyły kwotę za jaką kupiłem ten samochód, co chyba daje jej u mnie dożywocie
If google translate right, I think all of us have the same problem...

323C Noble Green '95 – 1.5 16v aka Sportiva !

- Od: 18 wrz 2012, 15:03
- Auto: 323C Noble Green 1.5 16v, aka Sportiva !
Snowmonkey napisał(a):dziadowy napisał(a):Ogólnie z dniem dzisiejszym inwestycje w madzie przekroczyły kwotę za jaką kupiłem ten samochód, co chyba daje jej u mnie dożywocie
If google translate right, I think all of us have the same problem...All of us spent more money than when we bought the car
Yes
Jutro odbieram od mechaniola madzie, i zakładam fele. Jestem naprawde zadowolony z zakupu. Za takie pieniądze taki felunek i z oponami na których jeszcze są frędzelki – mjóóóód.
A dziś odświeżyłem pokrywę z nudów

W tle moja piękna stodoła.

No, Panie, feleczki jak się patrzy! Ja mam takie samo auto, niestety- powypadkowe
Zdjęcia tego wehikułu wrzucę jak zrobię. A zrobię jak będę miał czym 
Co mam do zrobienia?
-wymiana oleju
-wymiana filtru paliwa, filtru pyłkowego
-coś mi stuka w tyle przy ~45km/h (co najlepsze- mechanicy nie wiedzą co!)
-dalsza część wojny z rudą przy nadkolach z tyłu- uciążliwe cholerstwo- dwa razy usuwałem
-stukanie w silniku, pewnie popychacz. Któryś.
-tylni lewy odblask- tylko pół mam
-listwa pod lampami- pęknięta po tym, jak pijany rowerzysta chciał mi auto przestawić
Dziś wymieniłem kable zapłonowe- gryzoń mi dwa przegryzł
Jakby było mało wydatków to na sygnalizacji kołpak zakończył ze mną współpracę i wybrał rów.
Widziałem, że pisaliście coś o sprężynach- w listopadzie założyłem Kayaby na tył- 120zł sztuka. Po świętach, jeśli się ociepli (nie mam garażu
), zakładam też na przód 
Pozdrawiam! I przy okazji- Smacznego Jajca
Co mam do zrobienia?
-wymiana oleju
-wymiana filtru paliwa, filtru pyłkowego
-coś mi stuka w tyle przy ~45km/h (co najlepsze- mechanicy nie wiedzą co!)
-dalsza część wojny z rudą przy nadkolach z tyłu- uciążliwe cholerstwo- dwa razy usuwałem
-stukanie w silniku, pewnie popychacz. Któryś.
-tylni lewy odblask- tylko pół mam
-listwa pod lampami- pęknięta po tym, jak pijany rowerzysta chciał mi auto przestawić
Dziś wymieniłem kable zapłonowe- gryzoń mi dwa przegryzł
Jakby było mało wydatków to na sygnalizacji kołpak zakończył ze mną współpracę i wybrał rów.
Widziałem, że pisaliście coś o sprężynach- w listopadzie założyłem Kayaby na tył- 120zł sztuka. Po świętach, jeśli się ociepli (nie mam garażu
Pozdrawiam! I przy okazji- Smacznego Jajca
- Od: 29 mar 2013, 01:52
- Auto: Mazda 323C BA 95r 1.3l 73KM
ethanol4aoi napisał(a):No, Panie, feleczki jak się patrzy! Ja mam takie samo auto, niestety- powypadkowe Zdjęcia tego wehikułu wrzucę jak zrobię. A zrobię jak będę miał czym
Ethanol sprawdź czy nie masz luźnych stabilizatorów z tyłu. Ja mialem jeden i stukało dosłownie wszystko
arafal21 napisał(a):Nooo felunek dobry, opony pewnie barum albo uniroyal:) Poka foto jak na aucie bd sie prezentowac
Mam nadzieję, że już dziś będe miał okazję założyć

caroleck napisał(a):a masz do felg dekielki![]()
nieeeee e, ale mam lepszy pomysł
Fele nałożone, wyglądają mega
Hamulce zrobione, stabilizator tył też już jest cichutko

Niestety, siadł mi albo akumulator, albo alternator albo rozrusznik albo 3 w 1
Jak podładuje aku to odpale, nawet lepiej kręci. Ale po dłuższej jeździe już jak zgasze nie chce kręcić...
Poza tym odkąd pamiętam ciężko mi kręcił rozrusznik, jakby opór stawiał. Ktoś coś gdzieś co moze byc winowajcą?

JDMKszak napisał(a):Chciałbym dołączyć się do problemu z tym odpalaniem / rozrusznikiem, jeżeli ktoś miał ten problem to przydałaby sie pomoc)
Ja stawiam na akumulator. Po naładowaniu prawie do maxa zakręcił mi zdecydowanie i szybko. Kolejne próby już coraz gorzej. Aczkolwiek dziwne ze po trasie, krótkiej co prawda, nie chce zakręcić.
luki_92_92 napisał(a):Super te fele
Dziękówa! tez mi się podobają

No fele sa mega
a delke po co? mi sie tak podobaja
a co do rozrusznika to na poczatek sprawdz wszystkie kable do niego idace i nie tylko:) a jak nie to wyjac i wczyscic ze syfu:)
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
dziadowy napisał(a):JDMKszak napisał(a):Chciałbym dołączyć się do problemu z tym odpalaniem / rozrusznikiem, jeżeli ktoś miał ten problem to przydałaby sie pomoc)
Ja stawiam na akumulator. Po naładowaniu prawie do maxa zakręcił mi zdecydowanie i szybko. Kolejne próby już coraz gorzej. Aczkolwiek dziwne ze po trasie, krótkiej co prawda, nie chce zakręcić.luki_92_92 napisał(a):Super te fele
Dziękówa! tez mi się podobają
Możliwe, że alternator nie ładuje tak jak należy. U mnie jeszcze jak miałem stary akumulator, to po kilku dniach stania długo kręcił zanim załpał, ale jak zapaliłem, i pojeździłem, to jak zgasiłem kręcił szybciutko i załapywał od razu. Teraz jak mam lepszy akumaltor to nie ma już tego proleblemu, czasem zakręci dłużej, ale to po bardzo długim staniu.
Sprawdz najpierw alternator.
Felgi bardzo fajne, taki wzór mi leży. Pokaż jeszcze jak się prezentują w dzień, chętnie zobacze.

- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
A można w jakiś prosty sposób alternator sprawdzic? 
Wiecie co, wbiłem pod auto. Kilka razy puknąłem rozrusznik i kręci za każdym, aczkolwiek tak jak wczesniej czyli troche długo. Chyba najpierw kupie jakąś używkę w rozsądnej cenie bo to i sam wymienie sobie. Potem zobaczymy
Fotki z dziś ( wczas letnie nałożyłem, ledwo do garażu wjechałem
)

Wiecie co, wbiłem pod auto. Kilka razy puknąłem rozrusznik i kręci za każdym, aczkolwiek tak jak wczesniej czyli troche długo. Chyba najpierw kupie jakąś używkę w rozsądnej cenie bo to i sam wymienie sobie. Potem zobaczymy
Fotki z dziś ( wczas letnie nałożyłem, ledwo do garażu wjechałem