Różne problemy z radiem w M6.
Właśnie nie sprawdziłem po przekręceniu kluczyka że tak powiem nie do połowy tylko normalnie.A odnośnie gaśnięcia tych świateł to ta Mazda jest z silnikiem 2.0 benzynowym,może w benzynie działa to inaczej niż w dieslu.W każdym razie problem jest nie rozwiązany a że to mój brat cioteczny to troche mi głupio że po tym podłączeniu wystąpiły problemy
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
KamiLo_mazda_6
Ja wziąłem + po stacyjce zaraz z pierwszego przekaźnika od lewej. Z tego obok czerwonego okręgu, idzie od niego cieniutki niebieski kabelek 

Witam, od roku posiadam Mazdę 6 z 2003r. Zakup auta miał być spełnieniem marzenia o nowszym modelu Mazdy, bo przed obecną M6 jeżdziłam Mazdą 626 z 1990r. i tak naprawdę to właśnie ten stary poczciwy samochód sprawił, że darzę tą markę pewnym sentymentem. Niestety po zakupie zderzyłam się z rzeczywistością, nowsza Mazda owszem- wygoda, elegancja, wyższy standard jazdy, ale po ok. roku użytkowania wyszły problemy z silnikiem i to takie, że silnik ten wymagał remontu kapitalnego. Zmierzając do sedna, po odebraniu samochodu z warsztatu po w/w remoncie pojawił się problem z nagłośnieniem w aucie. Do czasu remontu słuchałam np radia na glośności 2, 3 i było to (jak dla mnie) wystarczające, niestety po odebraniu samochodu z warsztatu na tym poziomie głośności radia prawie nie słychać. Żeby osiągnać tą sama moc dźwięku muszę rozgłośnić do poziomu 5, 6. Na poziomie 1 obecnie nie słychać nic
Zastanawiam się co może być przyczyną takiego stanu rzeczy i gdzie szukać pomocy. Jako kobieta nie mam zbyt dużego, technicznego pojęcia o motoryzacji (dlatego liczę na was Panowie), ale wydaje mi się, że remont silnika nie powieniem wpływać na system audio i jego poziom głośności. Zaznacze jeszcze, że radio jest fabryczne. Z góry dziękuję za pomocne komentarze i pozdrawiam 
EDIT(moderator) łączę z istniejącym wątkiem
EDIT(moderator) łączę z istniejącym wątkiem
-
Zagubiona
Proszę pisać we właściwych działach, przenoszę do GG/GY.
Marian
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Witaj,
Nie mam mazdy .. jeszcze .. Prawdopodobie przy naprawie odłączyli klemy od akumulatora. Może Twoje radio ma jakieś funkcję "podbicia glosu", które miałaś ustawione wcześniej i nie wiedziałaś o tym. Po resecie (odłączeniu akumulatora) wsio wróciło do stanu defaultowego/domyślnego. Stad ta zmiana w regulacji głośności.
Nie mam mazdy .. jeszcze .. Prawdopodobie przy naprawie odłączyli klemy od akumulatora. Może Twoje radio ma jakieś funkcję "podbicia glosu", które miałaś ustawione wcześniej i nie wiedziałaś o tym. Po resecie (odłączeniu akumulatora) wsio wróciło do stanu defaultowego/domyślnego. Stad ta zmiana w regulacji głośności.
-
avis21
Odnośnie powyższego posta, możesz spróbować, naciskając prawe pokrętło radia (te od ustawiania manualnego częstotliwości radiowych) ustawić ALC na poziom 3. Naciskając te pokrętło powinno kolejno wyświetlać się: bass, mid, tre, bal, fad i ALC. Te ostatnie kręcąc tym pokrętłem w prawo ustaw na 3 i daj znać czy pomogło 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Do tejot27
A jaką diagnozę stawiasz ?
Do Zagubiona
Odnośnie przypadku z regulacją głośności to dość zaskakujące że wcześniej słuchałaś z głośnością na poziomie 2-3 punktu. Wtedy naprawdę niewiele słychać. Czy jesteś w 100% pewna swoich odczuć ?
Czasem jest tak że jak oddamy swoje autko w inne ręce to po odbiorze odruchowo zaczynamy szukać co jeszcze się dodatkowo zepsuło.
Może pozostali użytkownicy wypowiedzą się z jaką przeciętną głośnością słuchają swojego radia w m6.
Bo jak dla mnie to twoje 2-3 to za mało a 5-6 to właśnie taka rozsądna wartość.
A jaką diagnozę stawiasz ?
Do Zagubiona
Odnośnie przypadku z regulacją głośności to dość zaskakujące że wcześniej słuchałaś z głośnością na poziomie 2-3 punktu. Wtedy naprawdę niewiele słychać. Czy jesteś w 100% pewna swoich odczuć ?
Czasem jest tak że jak oddamy swoje autko w inne ręce to po odbiorze odruchowo zaczynamy szukać co jeszcze się dodatkowo zepsuło.
Może pozostali użytkownicy wypowiedzą się z jaką przeciętną głośnością słuchają swojego radia w m6.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
airbob napisał(a):Może pozostali użytkownicy wypowiedzą się z jaką przeciętną głośnością słuchają swojego radia w m6.
ja słucham tak 3-4 (z zaznaczeniem, że mam rozbudowane CA, co wpływa zapewne na głośność)
PS. a max, co słuchałem to jakieś 28 i już łeb urywało

Dobrzyn masz wzmacniacz, a to inna bajka. Wszystko zależy jak ustawi się wzmocnienie we wzmacniaczu i efektywności głośników. Nie mówiąc już o predyspozycjach melomana.
Na seryjnym sprzęcie (bez bose) miałem 7-10 jak słuchałem radia.
Na seryjnym sprzęcie (bez bose) miałem 7-10 jak słuchałem radia.
Pioteq25 napisał(a):Dobrzyn masz wzmacniacz, a to inna bajka
zgadza się, ale napisałem posta, bo o ile dobrze pamiętam, wcześniej też słuchałem na podobnym poziomie
Do tejot27
Też bym zaczął od czyszczenia lasera
Odnośnie tematu głośności to trzeba nam porównać fabryczny sprzęt i najlepiej z ustaleniem czy chodzi o bose czy nie bo to też może mieć znaczenie.
Też bym zaczął od czyszczenia lasera
Odnośnie tematu głośności to trzeba nam porównać fabryczny sprzęt i najlepiej z ustaleniem czy chodzi o bose czy nie bo to też może mieć znaczenie.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Witam. Mam problem tego typu ze, wyciagnalem radio poniewaz mialem zabrudzony laser i nie czytal plyt. Po wlozeniu radia z powrotem na swoje miejsce i nacisnieciu na przycisk cd wyskakuje mi napis NO DISC. Naciskam load i jedynie pokazuje sie z boku maly napis <cd in> i po paru sek przeskakuje z cd na radio
. Co mam z tym zrobic;/
-
szczeniak88
Witam
mam problem z radiem,
Posiadam mazde 6 2008 r i mam tam to radio z nawigacja z dotykowym wyswietlaczem i chcialem wlozyc plyzte z muzyka ale tam mechanizm caly czas jakby wypychal jakas plyte ktorej nie ma, i przez to nieche spowrotem sie wyswietlacz podniesc , mozna to jakos naprawic ? radio ma w sobie wbudowana zmieniarke na 6 plyt
Czy przeloze takie radio z innem mazdy to trzeba jakos przepisac radio do samochodu ?
mam problem z radiem,
Posiadam mazde 6 2008 r i mam tam to radio z nawigacja z dotykowym wyswietlaczem i chcialem wlozyc plyzte z muzyka ale tam mechanizm caly czas jakby wypychal jakas plyte ktorej nie ma, i przez to nieche spowrotem sie wyswietlacz podniesc , mozna to jakos naprawic ? radio ma w sobie wbudowana zmieniarke na 6 plyt
Czy przeloze takie radio z innem mazdy to trzeba jakos przepisac radio do samochodu ?
-
pindryk06
Witam. Jakie ustawienie trzeba zastosować w radiu żeby jadąc przez nasz kraj słuchać cały czas jednej stacji radiowej (np. RMF, ZET itp) bez konieczności przestawiania ręcznego fal?
EDIT(moderator)-łączę z istniejącym wątkiem
EDIT(moderator)-łączę z istniejącym wątkiem
Wojtek napisał(a):AF alternative Frequency
Ja to sobie tłumaczyłem jako Auto Find