Mazda 323 BG B6-ME '93
psychol napisał(a):woda do bagaznika zapewne sie dostaje przez te gabki ktore sa na lampach miedzy lampami a blachą.standard
Wiem dlatego wymontowałem lampy
Lewa niestety w niedalekiej przyszłości będzie się nadawała do wymiany (trochę słabo widać kierunek), przeczyszczenie nie za wiele dało....Ale co się spodziewać po lampie w której praktycznie cały czas stała woda
Gąbki-uszczelka niestety raczej do niczego się nie nadawały więc trzeba było je czymś zastąpić, i tu w ruch poszedł silikon do łazienek

"Zakleiłem" miejsce gdzie uszczelka się zaczynała i kończyła. Mam nadzieje że wytrzyma
Natomiast w dalszym ciągu trwają porządki w bagażniku
Aaaa i jeszcze trzeba wyprać tylną kanape
Porządki pełną gębą
Też mam wodę w bagażniku, odkryłam przez przypadek ostatnio :/
Ale muszę czekać jeszcze kilka dni, żeby jakiekolwiek finanse mieć na cokolwiek.
Ale muszę czekać jeszcze kilka dni, żeby jakiekolwiek finanse mieć na cokolwiek.
- Od: 20 gru 2011, 21:43
- Auto: R.I.P.: Mazda 323C BA, 1,5 16v, 1996r.
Przepłucz układ środkiem do płukania układu z Prestone Flush z tego co pamiętam.
A stary płyn jak smoła
A stary płyn jak smoła
- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
Dwa razy przepłucze wodą destylowaną i powinno być
Dziś byłem u blacharza/lakiernika i niestety powiedział mi coś na co nie byłem przygotowany
Madziutka już kiedyś była cała malowana ale ktoś tak spierd*lił malowanie że trzeba całość robić od nowa
Na szczęście za malowanie całości i wyrównanie niedoskonałości zapłacę poniżej 2tys jak przywiozę ją rozebraną. Więc czas zacząć odkładać pieniążki i zrobić to porządnie

Dziś byłem u blacharza/lakiernika i niestety powiedział mi coś na co nie byłem przygotowany
Madziutka już kiedyś była cała malowana ale ktoś tak spierd*lił malowanie że trzeba całość robić od nowa
Na szczęście za malowanie całości i wyrównanie niedoskonałości zapłacę poniżej 2tys jak przywiozę ją rozebraną. Więc czas zacząć odkładać pieniążki i zrobić to porządnie
Musisz naprawdę kochać ten samochód skoro szykujesz się na taki wydatek 
- Od: 13 maja 2011, 15:57
- Auto: Mazda 323 BG GTX '90
Focus MK1 1.8 TDDi '00
Fedor napisał(a):Musisz naprawdę kochać ten samochód skoro szykujesz się na taki wydatek
Oj bardzo ją kocha, żebyś tylko wiedział co dzisiaj u mnie na podwórku robił po jeździe próbnej na nowej pompie

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Eklerek323f napisał(a):Fedor napisał(a):Musisz naprawdę kochać ten samochód skoro szykujesz się na taki wydatek
Oj bardzo ją kocha, żebyś tylko wiedział co dzisiaj u mnie na podwórku robił po jeździe próbnej na nowej pompie
oj tam czepiasz się byłem bardzo hepi ale po zmianie auto nie do poznania
Pamiętam jak sam uszczelniałem tak samo te lampy. Dodatkowo woda się lała między szkłem czerwonym a plastikiem lampy, przez tą szczelinę. Tam też dałem delikatnie silikon. Jednak po kilku latach od operacji prawa lampa znowu paruje
.
I jak tam postępy nad madzią?
I jak tam postępy nad madzią?
- Od: 7 mar 2007, 21:48
- Auto: 323 BG 93' 3d 1.6 16v
faktycznie miejscówka zaje...a
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r