Mazda3 BK LF '05 Top Sport
Dzięki za wsparcie i rady , napisałem do gościa powołując się na 160 K.K , nie ma wielkiej nadziei ale jeśli poduszki są ok , to odpuszczam , wymienię napinacze i mam nadzieję ,ze tego kolesia kiedyś też spotka cos tak miłego w życiu.
ps. jak wyjąć tą poduszkę kierowcy ? Wystarczy zdjąć osłony i będzie widać ?
ps. jak wyjąć tą poduszkę kierowcy ? Wystarczy zdjąć osłony i będzie widać ?
Ok, więc musisz wyjąć takie zaślepki po bokach kierownicy. Po jednej na stronie. Pod niby są śruby, też po jednej na stronę. Odkręcasz je i wychodzi poduszka. Rób to delikatnie żeby nie uszkodzić kabli i taśmy w kierownicy. Wtedy zobaczysz spód poduszki, zobacz jakie tam są napisy itd.
Łatwo też możesz sprawdzić kurtyny, wystarczy że zdejmiesz plastikowy słupek przy szybie przedniej, jak go zdejmiesz to już powinieneś widzieć kurtynę jakby w folii
Łatwo też możesz sprawdzić kurtyny, wystarczy że zdejmiesz plastikowy słupek przy szybie przedniej, jak go zdejmiesz to już powinieneś widzieć kurtynę jakby w folii
To ciekawe czemu te napinacze strzeliły... Może nie strzeliły – tylko poszły do innego auta – skoro poduszki wszystkie są ok.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):To ciekawe czemu te napinacze strzeliły... Może nie strzeliły – tylko poszły do innego auta – skoro poduszki wszystkie są ok.
w kierownicy wymieniona pewnie a pasażera wymieniona bo zdrutowana . Pewnie strzeliły poduszki i napinacze gość wymienił poduchy a napinacze zmostkował.
Z tego co czytam, to napinacze odpalają się tylko przy czołowej (pod kątem też) kolizji.
coś mi tu śmierdzi z tym pasem przednim itd, mogło być coś jeszcze.
instrukcja napisał(a):System napinacza uaktywnia się podczas poważniejszej czołowej lub prawie czołowej kolizji. Kolizja boczna lub uderzenie z tyłu nie uaktywnia go.
coś mi tu śmierdzi z tym pasem przednim itd, mogło być coś jeszcze.
wychodzi ,ze mogło być , na szczęście wszystko pozostałe działa ,wymienię napinacze jeszcze raz sprawdzę komp. Mógł gość zrobić zdjęcia jak zrobił przód a został stuknięty tył.
Ciekawe czy Ci sprzedawca odpisze. Wiesz, równie dobrze, mogła już taka z Niemcowni przyjechać i sprzedający mógł nie mieć wiedzy na temat "dzwona". Ale jak wszystko jest ok to tylko te napinacze zrób i będzie git.
-
Kurde, czytam i się włos na głowie jeży
Do takich wałków nie powinno w ogóle dochodzić. Niestety nasze prawo jest jakie jest i ciężko coś samemu wywalczyć
3mam kciuki, żeby już nic "niespodziewanego" nie wyszło.
Do takich wałków nie powinno w ogóle dochodzić. Niestety nasze prawo jest jakie jest i ciężko coś samemu wywalczyć
3mam kciuki, żeby już nic "niespodziewanego" nie wyszło.
- Od: 6 kwi 2011, 09:32
- Auto: Mazda 3 BK Y6 '04 Hatchback
Golf MK 7,5 1.4TSI '18
Napinacze w drodze udało mi się wychaczyć za 320 zł. z M3 2005 .
Co za kraj , facet wysyła napinacze od anglika i mówi ,ze nie ma różnicy
, łaskawie zgadza się
na zwrot takich to ---

Co za kraj , facet wysyła napinacze od anglika i mówi ,ze nie ma różnicy
na zwrot takich to ---

jak pracowalem na warsztacie to sam sklejalem te miejsca na poduchy tak aby nie bylo widac ze sa wystrzelone. Mysle ze spokojnie okolo 40% aut w PL nie ma poduszek lub nie wystrzela podczas wypadku bo nie ma czujnikow lub innych podzespolow.marcin255 napisał(a):Pewnie parę by się znalazło .
Ps. moj szef sprzedawal takie auto swojemu szwagrowi ( skladane z 3) bez poduch z usmiechem na twarzy ze sprzedaje taka igle ze przegecie + flache jeszcze wypili ( 25 tysiecy zl za to auto)
tak wiec glowa wysoko nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i przynajmniej wiesz co i jak w twoim aucie
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Dziś Madzia dostała wahacze krótkie dolne tył i Silentblock wahacza przedniego TRW , oraz wahacz wzdłużny lewy tył z piastą .
Zrobiło się ciszej na wybojach .
Zrobiło się ciszej na wybojach .
W normalnych krajach, za takie przekrety ludzie dostają surowe kary. U nas dostanie pare epitetow przez telefon a policja wzruszy ramionami przegryzając kolejnego pączka. Są kraje gdzie krecenie licznikow i sprzedawanie aut po wiekszym dzwonie to po prostu pasiaki, u nas wszyscy udaja, że przecież tego nie da się ukrucic. Tak jak z pieprzeniem o ekologii a idziesz do sklepu po piwo i 2/3 to butelki bezzwrotne. Pamietacie jak za małolata biegało sie z kazdą butelką na skup? Kraj cudów!
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Strach kupować używane auta w PL.
Dzis pełna geometria zawieszenie , ustawione prawy przód i lewy tył.
Dzis pełna geometria zawieszenie , ustawione prawy przód i lewy tył.
Udało mi się dostać boczki z MPS alcantara
a panelami Piano Black oraz całymi trójkątami( głośniczki sopranowe Bose) cena promocyjna 390 zł.
Tapicerka z MPS-a ma dodatkowe wygłuszenie z tyłu -moja była sam plastik .
Wszystko wyczyszczone jakąś pianka do plastiku -pierwszy raz , wyszło cacy .

Teraz szukam kanapy bo ta od " dawcy " była zgniła.
Jakby kto pytał to wina pana o "psudo" radzi89 co mnie zbeształ za różnokolorowość i straszył banem
Tapicerka z MPS-a ma dodatkowe wygłuszenie z tyłu -moja była sam plastik .
Wszystko wyczyszczone jakąś pianka do plastiku -pierwszy raz , wyszło cacy .

Teraz szukam kanapy bo ta od " dawcy " była zgniła.
Jakby kto pytał to wina pana o "psudo" radzi89 co mnie zbeształ za różnokolorowość i straszył banem

No mniam.v 

-