Opony & felgi
Mobile, takie pytanie mam: Stosował ktos z was w samochodzie opony o róznych konstrukcjch na poszczególnych osiach? Załóżmy na przód typowe kierunkowe a tył asymetryczne..? Jakieś spostrzeżenia, jak sie jeździło, itp?
Dominator napisał(a):Mobile, takie pytanie mam: Stosował ktos z was w samochodzie opony o róznych konstrukcjch na poszczególnych osiach? Załóżmy na przód typowe kierunkowe a tył asymetryczne..? Jakieś spostrzeżenia, jak sie jeździło, itp?
Ja stosowałem nieraz. Myślę, że podczas normalnej jazdy nic nie odczujesz. Na torze podczas deszczu pewnie tak. Wszystko też zależy od składu gumy danej opony. Jakby z jednej mieszanki zrobił opony kierunkowe i asymetryczne, to tak jak pisałem w cywilnej jeździe pewnie nic nie zauważysz.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Witam 
Mam Mazda 6 2003 rok i chce założyć do niej takie felgi:
http://allegro.pl/380-advan-felgi-17-5x ... ?source=oo
Czy będą pasować i jaki profil opony założyć, aby nic nie obcierało ?
Mam Mazda 6 2003 rok i chce założyć do niej takie felgi:

Czy będą pasować i jaki profil opony założyć, aby nic nie obcierało ?
- Od: 12 maja 2011, 12:27
Wydaje mi się, że z takim ET felgi nie pasują do tego auta. Mogą wystawać sporo poza nadkola ale neich to potwierdzi ktoś kto ma M6.
Witam wszystkich mam szybkie pytanie do znawców tematu posiadam od niedawna M3 2.0 benzyna 2006 r mam zamiar założyć do niej jakieś fajne alu i stąd moje pytanie na allegro znalazłem dwa komplety które by mnie interesowały wygłądają tak
http://moto.allegro.pl/aez-xylo-5x114-3 ... 13195.html oraz drugie
http://moto.allegro.pl/honda-5x114-3-pi ... 05958.html pytanie tylko czy będą pasować do mojego auta i nic nie będzie ocierać proszę o odpowiedź 

-
ROBI_83
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Tomku... z tego co dałeś Ty i Magician wynika że to mogą być nawet jakieś podróby AEZa którego dałem.
Osobiście wolałbym kupić te AEZy wyżej (imo są również ładniejsze i ponadto byłbym pewien jakości ich wykonania)
wracajac do tamtych felg, dekielki zalatują chińszczyzną. nie mam pojęcia co to może być
Osobiście wolałbym kupić te AEZy wyżej (imo są również ładniejsze i ponadto byłbym pewien jakości ich wykonania)

wracajac do tamtych felg, dekielki zalatują chińszczyzną. nie mam pojęcia co to może być
Radex napisał(a):Tomku... z tego co dałeś Ty i Magician wynika że to mogą być nawet jakieś podróby AEZa którego dałem.
Być może, ciężko zweryfikować taki duży rynek jak ten w Rosji. Mogą to być zarówno marne imitacje jak i całkiem solidny wyrób z małej fabryki
Magician napisał(a):Tomek6 szukasz felg? A zerknij na stronkę Tomasona
Tak się nieśmiało rozglądam
Edit;
No i namieszałeś mi Magican

Pytanie do znawcow opon, mam okazje kupic 2 opony Goodride czy jakos tak 195/50 15" cena to 140zl, opony maja 3 lata z rantem nie sa wyzabakowane, bieznika prawie 7mm. mam michelin gtx tylko ze juz prawie gole, a drugie mam bridgestone er300. i wlasnie przydaloby sie michelina wywalic a te sie wydaja dobre a tak to wyglada
http://allegro.pl/nowe-lato-goodride-sa ... 57905.html
jak widac nowa kosztuje dosc sporo jak za 15"

jak widac nowa kosztuje dosc sporo jak za 15"
Ostatnio edytowano 3 kwi 2012, 20:13 przez rafał88, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Tomek6 napisał(a):No i namieszałeś mi Magican
Proszszszszsz
Przynajmniej znasz firmę, model i wiesz skąd wziąć a tamtych to szukaj wiatru w polu
Rozumiem, że do szóstki szukasz. jaki rozmiar? Bo jak dasz mniejszy to efekt będzie nieco inny jak na tej trójce
Radex napisał(a):rozumiem że przeglądałeś także felgi grupy Alcar?
Taaa, ale nic mi się nie podoba. Jak mam kupić to tak, żebym się zanosił ze szczęścia. Bez kompromisów, 100% like
Magician napisał(a):Bo jak dasz mniejszy to efekt będzie nieco inny jak na tej trójce
Wiadomo
Ta trójka wygląda nieziemsko, ale oprócz felg to ja tu widzę małą glebę. Do 6stki upchać 19 + kit Eibacha to by wyglądało....
Znajomy ma w takiej błękitnej GH Borbety w kolorze grafitowym, wyglądają obłędnie
Dokładnie takie :
Dokładnie takie :