przez konrad rx8 » 3 mar 2012, 01:06
jestem nowy na tym forum ale co nieco już wiem na temat rexa mianowicie posiadam to auta już od dwóch lat ,2004 231 koni.obecnie jestem w hiszpanii gdzie kupiłem to auto i gdzie nim jeżdżę ,ale przejdźmy do rzeczy kupiłem ten samochód z przebiegiem 72 tyś km ,problemy zaczęły się niemal natychmiast najpierw silnik dostał wibracji które pojawiły się na niskich obrotach mianowicie na rozgrzanym silniku bez naciskania pedału gazu później zaczęły się problemy z zapalaniem na ciepło , które już nie ustąpiły aż do końca . ale o tym później.przy pierwszej wizycie w serwisie w saragossie dowiedziałem się o tym silniku coś więcej , mianowicie żywotność tego silnika jest wyliczona na średnio 120 tys km w zależności oczywiście od eksploatacji mój właśnie kończy swoją żywotność ma przejechane 87 tyś ,diagnoza brzmi znaczny spadek kompresji na jednym z rotorów o ponad połowę , drugi rotor jeszcze w górnych granicach,ok 90 procent kończy w ten sposób.i tu mnie ciekawi jedna kwestia dlaczego na forach w Polsce nie spotkałem się z wyjaśnieniem głównego mankamentu tego silnika a mianowicie OSADZANIEM SIĘ NAGARU NA ROTORACH ? który prowadzi do utraty kompresji, problem ten jest wynikiem tz oszczędnym trybem jazdy czyli na od 1000 do 4000 tys obrotów, to trochę za mało na ten silnik. w serwisie powiedzieli mi że jeśli będę jeździł na max 4000 rvpm to zajeżdżę ten silnik w ok. 3 miesiące. optymalnie powinno się go kręcić , na zimno do 4000 ,na ciepło 5, 6 tyś , nie mniej . moje wnioski są takie auto jedno z naj , szukam dla siebie auta ale nic nie spełnia tak moich wymagań jak rx8 . pamiętajcie jednak nie kupujcie tego auta jeśli będziecie nim jeździć na krótkich dystansach mianowicie w większości na zimnym silniku. nie kupujcie tego auta z przebiegiem powyżej 50 ,70 tyś . mnie przyjemność wymiany silnika będzie kosztować 7 tyś euro , 3 tyś silnik i 4 wymiana.wymiana silnika na nowy jest tańsza niż wymiana elementów czyli rotorów itp.auto na trasie z hiszpanii do polski paliło mi 12 l min. natomiast przy jeździe na wysokich obrotach przekracza 20l .