Mazda3 – Wycieraczki przód
Ja od pół roku używam MotGumy. Ścierały już chyba wszystko, od praktycznie "błota" (w okolicy kwitnie handel kruszywa pod drogi) po żywicę z drzew. Zimy jak dotąd prawie nie było, ale mogę polecić, czasem na prawie suchym zgrzytną, ale to norma.
Ja kupowałem ostatnio przez groupona wycieraczki bo była fajna promocja i do kitu. Mocowanie uniwersalne, ale w ogóle nie dało się ich założyć, więc trzeba było je przewiercić. Po przewierceniu wycieraczka od kierowcy za pierwszym razem się ułamała a od pasażera ładnie działa. Ostatnio kupiłem w biedronce wycieraczki za 7 zł i działają idealnie (póki co) 
- Od: 8 kwi 2011, 15:31
- Auto: Mazda 3 BK 2007, 1.6 benzyna + LPG
Tomasz90 napisał(a):Ja kupowałem ostatnio przez groupona wycieraczki bo była fajna promocja i do kitu. Mocowanie uniwersalne, ale w ogóle nie dało się ich założyć, więc trzeba było je przewiercić. Po przewierceniu wycieraczka od kierowcy za pierwszym razem się ułamała a od pasażera ładnie działa. Ostatnio kupiłem w biedronce wycieraczki za 7 zł i działają idealnie (póki co)
Przyzwoite wycieraczki kosztują około 70- 80 zł.
Jak czytam takie posty o wycieraczkach z biedronki za 7 zł lub jakieś inne gdzie ktoś coś wierci, rozwierca, coś mu pęka, łamie się i nie zbiera wody jak trzeba to dla mnie żenada.
Jak komuś nie szkoda własnego auta? Płacz będzie dopiero wtedy, kiedy ta wycieraczka spadnie z ramiona i ramię pięknie porysuje szybę...
Sorry za OT
akostarek napisał(a):Ja od pół roku używam MotGumy. Ścierały już chyba wszystko, od praktycznie "błota" (w okolicy kwitnie handel kruszywa pod drogi) po żywicę z drzew. Zimy jak dotąd prawie nie było, ale mogę polecić, czasem na prawie suchym zgrzytną, ale to norma.
Również mogę polecić wycieraczki firmy MotGumy

- Od: 1 gru 2010, 00:55
- Auto: Mazda 3 2.0 Kintaro '07
Ja za namowa kolegow z forum kupilem motgumy i nie polecam, po pierwsze wycieraczka od strony pasazera nie dolega przy koncu do szyby, na odcinku okolo 2cm, wydaje mi sie ze z powodu ze nie zostala gniazdo od wyciaraczki umiejscowione centralnie na srodku. Po drugie po kilku miesiacach uzytkowania zaczely mazac.
- Od: 16 kwi 2010, 10:32
- Auto: Mazda 3 1.6 2003r benzyna
Polecam wycieraczki CHAMPION z dotychczasowo testowanych zdecydowanie najlepsze, wytrzymały w dobrej kondycji ok roku. Valeo lub Bosch po trzech miesiącach już zaczynają mazać. W tej chwili testuje tańsze zamienniki (ok miesiąca) jak narazie jest ok w innych autach się sprawdziły zobaczymy jak będzie w M3.
- Od: 5 gru 2007, 13:51
- Auto: Mazda 3 MZ-CD 1.6
Dziś chciałem "zareklamować" wycieraczki firmy Valeo. Po zakupie od 30 dni, zaczynają trzeszczeć jak teściowa. Nieładnie jest chwalić produkt ale coś za coś. Kpl. za 130 pln.
Nie polecam z czystym sumieniem.

Nie polecam z czystym sumieniem.
Witam
Temat moze wydac sie banalny ale czy orientujecie sie czy wycieraczki Bosch multiclip da sie zamontowac do standardowego uchwytu w Mazdzie dzisiaj probowałem ale kiepsko to widze.Pozdrawiam
Temat moze wydac sie banalny ale czy orientujecie sie czy wycieraczki Bosch multiclip da sie zamontowac do standardowego uchwytu w Mazdzie dzisiaj probowałem ale kiepsko to widze.Pozdrawiam
martin_302
- Od: 8 lut 2009, 15:46
- Auto: mazda 3 2007 150km 2,0L
martin_302 , nie zakładamy nowych wątków jeśli istnieją podobne ! Łącze z innym tematem.
Ja mam wycieraczki, które były już gdy kupiłem auto we wrześniu 2010, są prawie po dwóch zimach (bo jeszcze się druga nie skończyła
) i nadal ładnie zbierają. Jest na nich logo MAZDA. Fakt, że końcówka wycieraczki w stanie spoczynku przed pasażerem nie przylega na ok 2-3 cm, ale nie przeszkadza to podczas pracy i uważam to za dobry wynik.
- Od: 19 cze 2011, 12:54
- Auto: Mazda 3 Y6 '05 już bez FAP
O jednym tylko trzeba pamiętać zużyte wycieraczki rysują szybę nie od razu nie w miesiąc ale wybór wydaje się prosty 80-120 zł co pól roku albo szyba do wymiany .Pisałem już tu ale napiszę jeszcze raz , zmieniałem wycieraczki co 3 mies , różne , różniste i wszystkie po 2-3 -4 mies mazały i wymieniłem szybę czołową i problem znikł wycieraczki zbieraja idealnie i to te które już miały 2 mies i mazały po poprzedniej szybie .
Ja może podpadnę co poniektórym
ale używałem wycieraczek w fabi przez 6 lat – cały czas dobrze zbierały
i nie było po co ich wymieniać... Fabkę miałem z salonu od nowości potem założyłem valeo i po 3 m-c były już do wymiany... zast. jak to możliwe że ori. 6 lat dobrze zbierały...
Moja madzia –> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=116073
Fotografia ślubna :) –> http://www.radziszewski.eu
Fotografia ślubna :) –> http://www.radziszewski.eu
- Od: 24 paź 2010, 14:41
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 TOP
Ja w sumie zawsze kupuje oryginalne. W porównaniu do zamienników " firmowych " typu valeo czy bosh ich cena jest praktycznie taka sama, a jakości raczej jestem pewny 
Ostatnio zauważyłem, że mam dosyć mocno porysowaną przednią szybę przez wycieraczki. Zarysowania są wniejscach gdzie pióro wycieraczki przylega do szyby. Najbardziej wkurzyło mnie to, że wcześniej jak jeździłem na oryginalnych wycieraczkach z ASO to wszystko było OK, a od kiedy założyłem Valeo (jeden sezon) to szyba jest porysowana. Ryski są bardzo płytkie, że nie czuć ich po paznokciem, ale tak gęsto ułożone, że szyba wygląda jakby nie była myta. Wygląda to tak jakby brud był rozmazany na szybie. Z początku myślałem, że poprostu jest brudna, ale żadne czyszczenie, mycie nie pomaga. Jestem zły i już więcej wycieraczek Valeo nie kupię! Całą zimę nie skrobałem szyby skrobaczką, żeby nie porysować, tylko używałem rozmrażacza, a tutaj teraz taka kicha 
Ja zakupiłem Bosha Aerotwin za 90zł w Intercars. Wcześniej miałem oryginalne. Ścierają dobrze, ale nie obyło się bez wymiany zaraz po zakupie. Krótsza wycieraczka z kompletu nie dolegała środkiem do szyby i zostawiała ślad. Wymienili na miejscu.
Nuno