Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Szybkie pytania
Czy mechanizm elektrycznego podnoszenia szyb z przednich drzwi od Mazdy 323 S pasuje do 323 C? Chodzi o wersje przed liftem. Wszystko wygląda z wierzchu identycznie ale chciałbym się upewnić.
- Od: 2 cze 2009, 19:59
- Auto: Honda Civic EU9 1.7ctdi
Moja ex: 323C (BA)
Witam,
mam szybkie pytanie – czy różni się konstrukcja zawieszenia tylnego w wersji silnikowej 1.5 od 1.8 – jeśli tak, to czym? Mój problem polega na tym, że poprzedni właściciel mazdy nie za bardzo dbał o konserwowanie samochodu i mam całe tylne zawieszenie do wymiany (belka+wahacze) – i ciężko coś znaleźć konkretnie z rozbiórki 1.8 ale są części od 1.5. Z tego co się orientuję jest różnica w wahaczach wzdłużnych – ale czy belka i reszta (poprzeczne wahacze, stabilizator) podejdą od 1.5 do 1.8?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
mam szybkie pytanie – czy różni się konstrukcja zawieszenia tylnego w wersji silnikowej 1.5 od 1.8 – jeśli tak, to czym? Mój problem polega na tym, że poprzedni właściciel mazdy nie za bardzo dbał o konserwowanie samochodu i mam całe tylne zawieszenie do wymiany (belka+wahacze) – i ciężko coś znaleźć konkretnie z rozbiórki 1.8 ale są części od 1.5. Z tego co się orientuję jest różnica w wahaczach wzdłużnych – ale czy belka i reszta (poprzeczne wahacze, stabilizator) podejdą od 1.5 do 1.8?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
-
_Marcin_
Ja mam takie pytanko mierzył ktoś długość drążka zmiany biegów z V6 wiem że jest krótszy od zwykłej wersji tylko chcę wiedzieć o ile.
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
Ja mam takie pytanie czy przez brak katalizatora auto może więcej palić??
"Codziennie rano, zaraz po przebudzeniu, sprawdzam, czy nie ma mnie na liscie najbogatszych ludzi swiata.
Jesli nie, to wstaje i ide do roboty."
- Od: 21 cze 2011, 11:33
- Auto: 323f 1.8 BP 95r
Na pewno nie.
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
zakupiłem żarówki BOSCHA +90 po atrakcyjnej cenie i powiem wam ,że masakryczna jest różnica między zwykłymi a tymi boscha +90, czuje się prawie jakbym na długich jechał, a jest dobrze bo nie rażę innych bo BA jest za niska do tego, chyba tylko kierowce MX5 bym mógł oślepić 

Została sama mazda żony i bmw.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
- Od: 13 lis 2008, 09:30
- Auto: bmw 323 e46
- Od: 15 lut 2009, 18:00
- Auto: była 323F BA BP 95r.
jest Mondeo MK4
Jak montowane sa łezki do progów
jakaś szyna jest czy cza na kołkach wsadzać (wiercić) 
"Codziennie rano, zaraz po przebudzeniu, sprawdzam, czy nie ma mnie na liscie najbogatszych ludzi swiata.
tak ori .Następne pytanie czy da sie kupić jakieś maty żeby se lusterka podgrzewane zrobić i gdzie??
rapet1 napisał(a):czy da sie kupić jakieś maty żeby se lusterka podgrzewane zrobić i gdzie??
Oryginalne lusterka są podgrzewane!
Czyżby ci nie grzały czy inny jest powód tego pytania?
Maty grzewcze dostępne są na alledrogo
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Oryginalne lusterka są podgrzewane!
U kogo? Bo u mnie na pewno nie są
A apropo łezek progowych – z boku (od strony koła) dałem po kołku rozporowym, a od dołu w progu są trzy zaślepki, tam niby coś powinno być do montażu tych łezek, ja się wkręciłem w to wkrętem (łezka przykręcona wkrętem do zaślepek) i się trzyma od wakacji i przylega idealnie, koszt rozwiązania w moim wypadku 2zł za kołki, wkręty miałem w domu.
Jeżeli chodzi o oryginalny montaż tej łezki – to w wersji bez są w progu 3 zaślepki plastikowe, należy je wydłubać i w ich miejsce przychodzą podobne – pełniejsze z dziurka do wkrętu, ponadto jest delikatny pasek taśmy dwustronnej. Co do lusterek to nie podgrzewane spotkałem tylko manualne i elektryczne w wersji angielskiej.
-
Fasola
luki_92_92 napisał(a):U kogo? Bo u mnie na pewno nie są
U mnie i u paru innych użytkowników "efek" jak najbardziej widziałem to więc dlatego zdziwiłem się, że u ciebie nie grzeje.
A ogrzewanie lusterek załącza się (jak w wielu innych tez autach) wraz z ogrzewaniem tylnej szyby.
Fasola napisał(a):Co do lusterek to nie podgrzewane spotkałem tylko manualne i elektryczne w wersji angielskiej.
Ja kiedyś prawe lusterko wymieniłem na jakieś z "angola" (trochę głupio jest teraz ustawione samo lustro) ale też jak najbardziej było ono z elementem grzewczym.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
To że u ciebie i kilku innych użytkowników efek są podgrzewane, nie znaczy że wszędzie są. Mam elektryczne lusterka, wersja polift auto, i elektrycznych lusterek nie ma (nie grzeją przy podgrzewaniu tylnej szyby a i sprawdzając vin jest "podgrzewane lusterka – brak")
Dokładnie mam elektrycznie ustawiane ale nie podgrzewane a z racji tego ze pracuje na noc cały czas to przydały by sie podgrzewane co do mat na allegro nie widze zeby były albo zle szukam
tylko takie po 200zł widze
Podałbym ci linka, ale znów mi dadzą bana
więc powiem tyle, że na "konkurencyjnym forum"
masz fotorelację całą jak sobie zrobić podgrzewane lusterka

Ja to powiem oficjalnie gdzie znajdziesz fotorelację z demontażu i montażu podgrzewaczy. Wejdź na forum o tematyce Efek i tam jest dokładna fotorelacja demontażu/montażu lusterek/podgrzewaczy.
Maty grzewcze są po 8zł za sztukę, więc para kosztuje 16 + koszty wysyłki 5,50zł
Jeżeli MOD ma zamiar usunąć tego posta proszę o podanie dokładnej przyczyny.
Maty grzewcze są po 8zł za sztukę, więc para kosztuje 16 + koszty wysyłki 5,50zł
Jeżeli MOD ma zamiar usunąć tego posta proszę o podanie dokładnej przyczyny.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap