Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
Witam mam następujący problem. Paliwa mam na poziomie około pół baku. Jadąc zamochodem przy każdym skręcie w prawo gaśnie. Efekt jest taki jakby brakowało paliwa przy każdym skręcie. Przy wyjechaniu na prostą droge efekt mija. Przeczytałem na tym forum podobne tematy niestety nie pomogło mi to w niczym. Po jakimś czasie efekt jest taki, że nawet na prostej drodze się to dzieje (silnik przestaje się wkręcać na obroty i przerywa). Wyciągnołem pompe paliwa i wyczyściłem tą siateczke co jest do niej zamontowana. Po tej operacji miałem spokój na jeden dzień. Dzisiaj problem znowu się zaczął powtarzać. Dzisiaj ponownie wyciągnołem pompe i ponownie złożyłem. Problem znowu ustąpił. Sprawdzałem również pompę wyciągnietą i keciłem silnikiem słychać było jak chodzi cały czas bez żadnych przerw. W końcu nie wiem czy temu wszystkiemu winna jest tylko pompa czy cos innego
. A nie chce bez potrzeby wymieniać i tracić pieniędzy, Jeżeli to wina pompy to dlaczego po rozkreceniu i ponownym złożeniu wszystko działa. Jeżeli to nie pompa jest winna to gdzie jeszcze szukać przyczyny.
- Od: 13 paź 2008, 17:09
- Auto: 323F BG 1,8 16V DOHC
Siema wszystkim mam taki problem gdyż przegub który ma niecałe pół roku nowy ze klepu zaczął stukać i kupiłem oryginalną półoś używaną z przegubem. Dzisiaj męczyłem się ładne 3h przed chwilą żeby wyjąć półoś ze skrzyni (lewą półoś tz. krótką) i niestety poległem
nie mogę jej stamtąd wyciągnąć więc proszę pomóżcie jak wy wyciągaliście czy trzeba zdjąć wahacz wyjąć aku i jego podstawkę czy co?? bo dostęp tam jest nie najfajniejszy. 

- Od: 4 sty 2011, 03:38
- Auto: 323 C BG 1.3 8V 89' PB+LPG
Mam takie pytanie ponieważ gdy samochód jest odpalony i im więcej obrotów to mam coraz większe szumy w radiu
a gdy zgaszę silnik to szumy znikają i odbiera idealnie. Wiecie może co to takiego da się to jakoś wyeliminować uciszyć

patryk240 napisał(a):Wiecie może co to takiego da się to jakoś wyeliminować uciszyć
poszukaj jakis filtr ... lub kondensator...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Dzanar napisał(a):Witam mam następujący problem. Paliwa mam na poziomie około pół baku. Jadąc zamochodem przy każdym skręcie w prawo gaśnie. Efekt jest taki jakby brakowało paliwa przy każdym skręcie. Przy wyjechaniu na prostą droge efekt mija. Przeczytałem na tym forum podobne tematy niestety nie pomogło mi to w niczym. Po jakimś czasie efekt jest taki, że nawet na prostej drodze się to dzieje (silnik przestaje się wkręcać na obroty i przerywa). Wyciągnołem pompe paliwa i wyczyściłem tą siateczke co jest do niej zamontowana. Po tej operacji miałem spokój na jeden dzień. Dzisiaj problem znowu się zaczął powtarzać. Dzisiaj ponownie wyciągnołem pompe i ponownie złożyłem. Problem znowu ustąpił. Sprawdzałem również pompę wyciągnietą i keciłem silnikiem słychać było jak chodzi cały czas bez żadnych przerw. W końcu nie wiem czy temu wszystkiemu winna jest tylko pompa czy cos innego. A nie chce bez potrzeby wymieniać i tracić pieniędzy, Jeżeli to wina pompy to dlaczego po rozkreceniu i ponownym złożeniu wszystko działa. Jeżeli to nie pompa jest winna to gdzie jeszcze szukać przyczyny.
Problem rozwiązany. W baku było czysto. Wymieniłem pompe paliwa i problem ustał.
Mam powyższy problem. Ręczny na prawe koło łapie tak jak powinien a na lewe zdecydowanie za słabo (na tyle ze przy małej prędkości blokuje tylko prawe koło a lewe jedzie). Okładziny i bębny sprawdzane, wszystko w porządku. W związku z tym pytanie: gdzie są jakieś regulatory/napinacze czy cos podobngo? Z góry dzięki za odpowiedzi.

eh a te mazdy lubia platac figle 
Jadac wczoraj do pracy nagle zaświeciły się czerwone kontrolki od aku i żarówka, podjechałem do pracy minęło 2h i postanowiłem sprawdzić to odpalam autko a tam kontrolki już się nie świeca hmmm. Sprawdzilem mimo wszytko napięcie, pasek alternatora czy nie za luźny wszytko wygląda ok, aku trzyma 14V. Jadę do domu wjeżdżam na parking i znowu to samo te same kontrolki się zapaliły...Dzisiaj sprawdziłem po nocy auto wsiadam odpalam i kontrolki nie świeca się ciekawe co to będzie?? bo na chwile obecną nie rozumiem tego jakby coś było nie tak z aku, alternatorem to przeciez świeciły by się cały czas
Jadac wczoraj do pracy nagle zaświeciły się czerwone kontrolki od aku i żarówka, podjechałem do pracy minęło 2h i postanowiłem sprawdzić to odpalam autko a tam kontrolki już się nie świeca hmmm. Sprawdzilem mimo wszytko napięcie, pasek alternatora czy nie za luźny wszytko wygląda ok, aku trzyma 14V. Jadę do domu wjeżdżam na parking i znowu to samo te same kontrolki się zapaliły...Dzisiaj sprawdziłem po nocy auto wsiadam odpalam i kontrolki nie świeca się ciekawe co to będzie?? bo na chwile obecną nie rozumiem tego jakby coś było nie tak z aku, alternatorem to przeciez świeciły by się cały czas

- Od: 2 kwi 2010, 12:20
Witam mam pytanie ile jest żarówek w madzi 323f BG? Ta sama żarówka odpowiada za światła mijania i drogowe(długie) bo nie umie znaleźć drugiej żarówki a swiatło mijania z lewej stony mi nie świeci a jak dam długie to działa? 
- Od: 31 mar 2010, 21:32
krystian899 napisał(a):Witam mam pytanie ile jest żarówek w madzi 323f BG? Ta sama żarówka odpowiada za światła mijania i drogowe(długie) bo nie umie znaleźć drugiej żarówki a swiatło mijania z lewej stony mi nie świeci a jak dam długie to działa?
Tak ta sama żarówka odpowiada za światła mijania i za światła drogowe. Jest to żarówka H4.
Kupiłem Sobie Właśnie Mazdę 323f jedynkę i mam taki problem sprzedawca wymontował radio i chciałbym sobie jakieś do niej kupić Tylko nie wiem jakie bd najlepsze proszę o poradę
Si Deus pro nobis, quis contra nos?
Kali_Yo ; D napisał(a):Tylko nie wiem jakie bd najlepsze proszę o poradę
mysle, ze w car audio beda wiedziec co jest najlepsze...
Arkana , Captur , Mii
67igor1 napisał(a):Kali_Yo ; D napisał(a):Tylko nie wiem jakie bd najlepsze proszę o poradę
mysle, ze w car audio beda wiedziec co jest najlepsze...
A czy byś mi mógł powiedzieć ? Moja Mazda 323f jest z 1993r
patryk240 napisał(a):Radio to niema chyba takiego wielkiego znaczenia tu wybierz co Ci się podoba a jak chodzi o dźwięk to już wzmacniacze i głośniki.
Mi chodzi żeby kostki pasowały... Bo ja mam radio z Mojego Passata ale ma inne wejścia na kostki a nie chce mi się bawić z przerabianiem
Jeżeli masz taką kostkę: 
To jest to kostka uniwersalna pasująca do prawie każdego radia a ty pewnie próbowałeś wsadzić oryginalne passatowskie. Ja mam taką kostkę montowałem na niej już radia starego typu kaseciaki i nowych kilka i nigdy nie miałem problemu że jest zła kostka. Może zrób zdjęcie i pokaż jaką masz tam wsadzoną kostke

To jest to kostka uniwersalna pasująca do prawie każdego radia a ty pewnie próbowałeś wsadzić oryginalne passatowskie. Ja mam taką kostkę montowałem na niej już radia starego typu kaseciaki i nowych kilka i nigdy nie miałem problemu że jest zła kostka. Może zrób zdjęcie i pokaż jaką masz tam wsadzoną kostke
Dzanar napisał(a):krystian899 napisał(a):Witam mam pytanie ile jest żarówek w madzi 323f BG? Ta sama żarówka odpowiada za światła mijania i drogowe(długie) bo nie umie znaleźć drugiej żarówki a swiatło mijania z lewej stony mi nie świeci a jak dam długie to działa?
Tak ta sama żarówka odpowiada za światła mijania i za światła drogowe. Jest to żarówka H4.
To dlaczego mijania mi nie działa wina styku?
- Od: 31 mar 2010, 21:32
tylko mijania sie przepalilo w jednej zarowce masz takie 2 druciki jeden od drogowych drugi od mijania i spalil sie tylko od mijania jak wyjmiesz zarowke i sie przyjrzysz to napewno zobaczysz jeden drucik przerwany