Trzeczenie z przodu nad lewym kołem 323f 94r

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez dark_lady » 14 lip 2011, 17:52

witam!

Jest to mój pierwszy post na tym forum:) chociaż czytam od kiedy kupiłam Mazdę :) ok 2 tygodnie temu pojawił się problem...Z przodu nad lewym kołem coś strasznie skrzypi, jest to bardzo denerwujące. Na początku skrzypiało tylko przy skręcie, ale teraz skrzypi nawet podczas wolnej jazdy... Nie mam pojęcia co to może być i jak rozwiązać ten problem:(
dark_lady

Postprzez puznies0 » 14 lip 2011, 20:08

dark_lady napisał(a):witam!

Jest to mój pierwszy post na tym forum:) chociaż czytam od kiedy kupiłam Mazdę :) ok 2 tygodnie temu pojawił się problem...Z przodu nad lewym kołem coś strasznie skrzypi, jest to bardzo denerwujące. Na początku skrzypiało tylko przy skręcie, ale teraz skrzypi nawet podczas wolnej jazdy... Nie mam pojęcia co to może być i jak rozwiązać ten problem:(

może łożysko amora mówi dziękuję...
Forumowicz

Od: 14 cze 2008, 16:44
Auto: Mazda

Postprzez andrzej-w » 15 lip 2011, 12:15

u mnie w podobnym problemie – uciazliwego skrzypienia okazal sie sworzen wahacza, wytrzymal raptem 5000km (Yamato )
Hope for the best, prepare for the worst
Moja 323C
Forumowicz

Od: 16 maja 2007, 15:02
Auto: Mazda MX-3 white V6

Postprzez dark_lady » 15 lip 2011, 18:58

Dziękuję za odpowiedzi:) muszę z tym coś koniecznie zrobić, bo takie piękne auto a takie tragiczne dźwięki wydaje:( przynajmniej mniej więcej wiem w czym szukać problemu...
dark_lady