Witam.
Czy ktoś z forumowiczów posiada schemat immobilizera do Xedosa 9??? Czy może da się go jakoś odłączyć??? Przejrzałem forum i nic nie znalazłem. Mam schematy do Milly ale tam nie ma schematu immobilizera.
Immobilizer
Strona 1 z 1
Misiowy napisał(a):imobilajzer masz z tyłu za siedzeniem ale i tak w kompie zaszyta jest cała inteligencja tego ustrojstwa
Za siedzeniem masz tylko sterowanie centralnym zamkiem.
Sam immobiliser jest "zaszyty" w sterowniku silnika.
Napisz niedzwiadek833 jaki masz problem.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Witam.
Mam taki problem, a mianowicie mam dwa kluczyki do auta. Jeden z immo drugi bez. Potrzebuję 2 kluczyki, którymi będę mógł odpalić auto. Dorobienie kluczyka z immo kosztuje około 200 zł. więc troszkę dużo. W związku z tym że mam ten drugi kluczyk i żeby nie dorabiać trzeciego to czy da radę jakoś immo ominąć. No bo jak nie to czeka mnie wydatek nowego kluczyka.
Mam taki problem, a mianowicie mam dwa kluczyki do auta. Jeden z immo drugi bez. Potrzebuję 2 kluczyki, którymi będę mógł odpalić auto. Dorobienie kluczyka z immo kosztuje około 200 zł. więc troszkę dużo. W związku z tym że mam ten drugi kluczyk i żeby nie dorabiać trzeciego to czy da radę jakoś immo ominąć. No bo jak nie to czeka mnie wydatek nowego kluczyka.
Raczej wątpie aby udało się go prosto ominąć przez motaninę z kablami
Z tego co trochę przychyliłem się nad tym układem to kluczyk jest parowany z kompem więc musisz dorobić kopię i w punkcie dorabiania kluczy albo zarejestrować kolejny klucz z transponderem
Chyba żebyś wymienił całego kompa na wersje bez imooo chyba z jakieś okrojonej wersji X9 ale
Te od KL chyba nie pasują do KF więc ciężko będzie znaleźć odpowiedni dla twojego silniczka więc będzie taniej dorobić ten kluczyk
Z tego co trochę przychyliłem się nad tym układem to kluczyk jest parowany z kompem więc musisz dorobić kopię i w punkcie dorabiania kluczy albo zarejestrować kolejny klucz z transponderem
Chyba żebyś wymienił całego kompa na wersje bez imooo chyba z jakieś okrojonej wersji X9 ale
Te od KL chyba nie pasują do KF więc ciężko będzie znaleźć odpowiedni dla twojego silniczka więc będzie taniej dorobić ten kluczyk
Sprzedam lampy do mileni.
- Od: 22 sty 2011, 18:57
- Auto: X9 niestety już niemam
cholernie brzydki i kanciatyLS400 '95r
Strona 1 z 1