Witam ponownie i proszę o sugestie.
1. Mam problem z dostaniem Palca(kopułke mam juz nową JC) oryginalny kosztuje 150,– dlatego szukam zamienników. Doszedłem do tego , że aparat zapłonowy w mojej madzi jest Mitsubischi. Kiedy udało się znalezc pale odpowiadający oryginalnemu kodowi fabrycznemu, okazalo sie ze dziura która nakłada sie na wał jest o 0,5 mm za mała.Pozostałe palce które montuje sie do takich mazd jak moja po prostu nie pasowaly i były całkowicie inne.
2. Wymieniłem juz praktycznie wszystko co mozna było w osprzęcie silnika(tak mi sie wydaje) i nadal potrafi szarpać na I i II biegu, jednak na 99% wydaje mi sie że szarpie mocno tylko wtedy kiedy w baku jest mało paliwa, jak zatankuje wiecej, to szapranie prawie znika. Ale jestem tez na 99% pewny że za dużo mi pali nie potrafie powiedziec ile dokładnie ale patrzac na wskaznik to szybko schodzi mi ponizej E. Sonda Lambda na 100% sprawna, sprawda specjalnym przyzadem do sond. Mam wrazenie ze ciagnie mi lewe powietrze(falujace obroty i to mocno) bo z okolic wtrysków słychać głośne "sssssssssssssssssssss". Jak zdiagnozować problem i miec pewność.
Pozdro
Szarpie na I i II biegu. Coś łupie w zawieszeiu. Dzwonienie przy ruszaniu.
1, 2
Gorzów górą.... będzie kiedyś
)
- Od: 15 wrz 2005, 08:18
- Auto: MAZDA 323 BG 1.3 8V 1990r.
Drugi problem:
Zaczyna mi łupać coś w zawieszeniu, aż czasem czuć pod nogą. Tak jakby walić o blachę młotkie gumowym, szczególnie wyczuwalne na zakrętach i nierównej powierzchni.
Trzeci problem:
Przy ruszaniu na 1 z normalnym dodaniem gazu przez chwilę słychać delikatne dzwonienie spod maski, jakby się dużo szpilek wsypało do metalewgo garnka, ale nie jest to aż takie głośne....Tu bym obstawiał na przegub,a co chodzi o dziwne szarpanie autka przyczyna moze byc przeskoczony pasek rozrzadu....ja tak miałem.
Zaczyna mi łupać coś w zawieszeniu, aż czasem czuć pod nogą. Tak jakby walić o blachę młotkie gumowym, szczególnie wyczuwalne na zakrętach i nierównej powierzchni.
Trzeci problem:
Przy ruszaniu na 1 z normalnym dodaniem gazu przez chwilę słychać delikatne dzwonienie spod maski, jakby się dużo szpilek wsypało do metalewgo garnka, ale nie jest to aż takie głośne....Tu bym obstawiał na przegub,a co chodzi o dziwne szarpanie autka przyczyna moze byc przeskoczony pasek rozrzadu....ja tak miałem.
- Od: 28 wrz 2010, 12:13
- Auto: Mazda 323F
1.6 16V
rok 1994
1, 2