W ankiecie przeprowadzonej na rynku brytyjskim przez JD Power Mazda MX-5 została uhonorowana tytułem „Najlepszego samochodu sportowego”.
http://www.mazdaspeed.pl/#c270
Najlepszy samochód sportowy – Mazda MX-5!
Strona 1 z 1
Wcale mnie to nie dziwi
Dziwi mnie, że w artykule na stronie widnieje takie coś:
czyli które ?
Tourana czy Sharana ?
Dziwi mnie, że w artykule na stronie widnieje takie coś:
Najlepiej sprzedający się roadster na świecie cieszy się wśród swoich właścicieli największym uznaniem – deklasując sportowe, dwumiejscowe auta takich marek jak VW
czyli które ?
Tourana czy Sharana ?
]:–>
- Od: 29 mar 2004, 18:08
- Auto: Mazda 6 GH
Może i nie dwuosobowe, za to bardziej sportowe od MX5.
Masz np. wersję 3.2T
Dla zasobnych nawet 500KM. No ale to mało sportowe :p
Masz np. wersję 3.2T
Dla zasobnych nawet 500KM. No ale to mało sportowe :p
Czyli idąc tym tropem, autem sportowym jest Mercedes ML 500 ? Bo ma 6s do paczki ?
Nie nie, to tak nie działa. A jak chcesz, to Ci to pokażę na torze, jakim niesportowym autem jest Mx-5
Edit:
Szaleństwo – 260 koni i całe 6,9 do setki. Plus przedni napęd, plus wysoka masa, ależ to musi jeździć, jak prawdziwa rajdówka
Nie nie, to tak nie działa. A jak chcesz, to Ci to pokażę na torze, jakim niesportowym autem jest Mx-5
Edit:
Szaleństwo – 260 koni i całe 6,9 do setki. Plus przedni napęd, plus wysoka masa, ależ to musi jeździć, jak prawdziwa rajdówka
Cóż, dobór marek w komunikacie prasowym, z którego pozwoliliśmy sobie skorzystać, był niefortunny. Treść na stronie klubowej została poprawiona. Faktem jest jednak, że Volkswagen posiada w swojej ofercie sportowe kabriolety, takie jak Audi S5 czy Porsche Boxster
Na obronę Eosa można przywołać jedynie zachowawcze prowadzenie przednionapędówki, które docenią mniej wprawieni kierowcy.
Wszyscy wiemy, że "sportowość" to rzecz względna. Mimo stosunkowo niewielkiego silnika, Mazda MX-5 potrafi wygenerować u kierowcy tyle adrenaliny, że jej nagroda jest w pełni zasłużona. Kto nią jeździł albo odwiedził kraje, gdzie cieszy się dużą popularnością, może się tylko zastanawiać, dlaczego polskie stereotypy model ten przypisują fryzjerkom i gejom...
Wszyscy inni dziękują Maździe za trwanie przy tylnym napędzie, lekkiej konstrukcji i orgii obrotów.

Wszyscy wiemy, że "sportowość" to rzecz względna. Mimo stosunkowo niewielkiego silnika, Mazda MX-5 potrafi wygenerować u kierowcy tyle adrenaliny, że jej nagroda jest w pełni zasłużona. Kto nią jeździł albo odwiedził kraje, gdzie cieszy się dużą popularnością, może się tylko zastanawiać, dlaczego polskie stereotypy model ten przypisują fryzjerkom i gejom...
Wszyscy inni dziękują Maździe za trwanie przy tylnym napędzie, lekkiej konstrukcji i orgii obrotów.
dan54 napisał(a):Szaleństwo – 260 koni i całe 6,9 do setki.
Czytaj dokładnie przyjacielu co się do Ciebie pisze.
Dla zasobnych wersja 500KM. 4.2s do 100km/h
http://www.tuning.v10.pl/Volkswagen,Eos ... 26067.html
Volkswagena testowanego w grupie "Sports Cars" trzeba oczywiście traktować z przymrużeniem oka, bo mimo mocnego silnika takie z niego sportowe auto, jak coupe z Mercedesa CLS
. Nie zmienia to faktu, że w badaniu zajął trzecie miejsce i dlatego został wymieniony w komunikacie.
Usprawiedliwieniem określenia "dwumiejscowy" niech będzie, że od wielu edycji kategoria ta jest obsadzana stricte sportowymi roadsterami TT, Z4, SLK, etc i raczej w odniesieniu do nich trzeba postrzegać sukces Mazdy.
Usprawiedliwieniem określenia "dwumiejscowy" niech będzie, że od wielu edycji kategoria ta jest obsadzana stricte sportowymi roadsterami TT, Z4, SLK, etc i raczej w odniesieniu do nich trzeba postrzegać sukces Mazdy.
the right man in the wrong place...
Grzyby napisał(a):dan54 napisał(a):Szaleństwo – 260 koni i całe 6,9 do setki.
Czytaj dokładnie przyjacielu co się do Ciebie pisze.
Dla zasobnych wersja 500KM. 4.2s do 100km/h
http://www.tuning.v10.pl/Volkswagen,Eos ... 26067.html
Nie wiem po co trwasz tak uparcie przy swoim ?
To NIE jest seryjny samochód. Każdy samochód można wzbogacić o jakiś pakiet tuningowy,
co wcale nie czyni go autem sportowym. Coś jak już wspomniany ML w wersji AMG.
Do MX-5 też można pokusić się o kompresor bądź turbo, na pewno słyszałeś o projekcie Bołtowicza,
gdzie niedawno zrobiono w Promotorze 300 koni w NC FL. Myślę, że taki EOS się troszkę chowa
Skończmy już tą bezsensowną dyskusję

Ostatnio edytowano 16 cze 2010, 10:11 przez dan54, łącznie edytowano 1 raz
Strona 1 z 1