Uwagi do funkcjonowania forum
Niestety. Przy założeniu, że strona i forum mają mieścić się na ekranach 1024x... ciężko zachować dopuszczalny rozmiar fotek 800x...
W tej chwili wchodzi 654px. Przy ostatecznym layoucie będzie tylko troszkę więcej.
W tej chwili wchodzi 654px. Przy ostatecznym layoucie będzie tylko troszkę więcej.
the right man in the wrong place...
Drżę z podniecenia 
tco_tm napisał(a):Przy założeniu, że strona i forum mają mieścić się na ekranach 1024x... .
A jest sens? Bo jednak większość ma w tej chwili panoramiczne monitory i np. u mnie przy wcale nie dużym monitorze 19" wide mam straasznie dużo pustego miejsca po bokach, chociaż w sumie czy poprzedni layout (jeszcze w phpbb2) nie miał takiej samej szerokości jak obecny? Bo tam było dla mnie OK, ale może obecnie to tylko złudzenie, a wcześniej było tak samo, nie pamiętam
f*ck
To złudzenie, tamten miał chyba niecały 1000px szerokości i fotki 800px też nie wchodziły całe. Też się przyzwyczaiłem do tego obrzydliwego, szpitalnego, szerokiego na cały ekran layout fabrycznego phpbb3.0, ale czas wyrzucić te wspomnienia do śmieci. Optimum byłoby ~1200px, żeby pogodzić interesy osób pracujących na konwencjonalnych 17-stkach.
Globy napisał(a):To złudzenie, tamten miał chyba niecały 1000px szerokości i fotki 800px też nie wchodziły całe. Też się przyzwyczaiłem do tego obrzydliwego, szpitalnego, szerokiego na cały ekran layout fabrycznego phpbb3.0, ale czas wyrzucić te wspomnienia do śmieci. Optimum byłoby ~1200px, żeby pogodzić interesy osób pracujących na konwencjonalnych 17-stkach.
w tej chwili jest chyba jakieś 880px, więc wg mnie też pasowałoby go poszerzyć
ja mam ekran 1280x800 to choć do tych 1200 czy 1024
ps. ale ogólnie lepiej to wygląda
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Do tematu ekranów nie chcę już wracać.
Osobiście od ponad dziesięciu lat nie widziałem ekranu, który miałby mniej niż 1200 pikseli szerokości, ale lobby posiadaczy czternastocalowych baniek było na tyle silne, że layout po zmianach mieści się w 1000, z odpowiednim dla siatki układu marginesem. EOT.
Osobiście od ponad dziesięciu lat nie widziałem ekranu, który miałby mniej niż 1200 pikseli szerokości, ale lobby posiadaczy czternastocalowych baniek było na tyle silne, że layout po zmianach mieści się w 1000, z odpowiednim dla siatki układu marginesem. EOT.
the right man in the wrong place...
Ale problematyczni jesteście. 
Dopiszecie do Stylisha odpowiednią linijkę i zrobicie szerokość jaka Wam będzie odpowiadać.
Mnie bardziej zastanawia, kiedy w końcu znikną reklamy dla klubowiczów i wyżej.
Dopiszecie do Stylisha odpowiednią linijkę i zrobicie szerokość jaka Wam będzie odpowiadać.
Mnie bardziej zastanawia, kiedy w końcu znikną reklamy dla klubowiczów i wyżej.
Pozdor Myjk