Zabezpieczenia antykradzieżowe
ja mam m.in. taki patent:
od stacyjki (pierwsza pozycja) podczepic nalezy kabel i przez ukryty wlacznik, przez przekaznik-> bezposrednio do syganlow/klaksonow!
a ich mozemy zamontowac kilka dodatkowo(z przodu czy z tylu pod autem w kabinie.....
i wtedy po przekrceniu stacyjki, w pierwsza pozycje,
odezwia sie sygnaly, co jest dosc duzym probelmem do zlodzieja, aby szukac ich lub wlacznika (powinien byc przmyslany i trudno zauwazalne jego zalaczanie na ulicy
bo te typy obserwuja wlasciciela, co robi jak wsiada, gdzie siega, gdzie patrzy.......
proste i tanie no i chyba skuteczna, w pewnym sensie i wg. mnie!
mozna oczywiscie calosc rozbudowac np. o podtrzymanie impulusu
ze stacyjki, tak ze jak zlodziej nawet cofnie kluczyk,
to i tak sygnal nie ustanie!
ponadto mozna podpiac jakis dodat. przekaznik, aby jeden lub kilka sygnalow imulsowo dzialalo razem z innymi (non-stop)....
wiele mozliwosci i generalnie za psie pieniadze!
E.
od stacyjki (pierwsza pozycja) podczepic nalezy kabel i przez ukryty wlacznik, przez przekaznik-> bezposrednio do syganlow/klaksonow!
a ich mozemy zamontowac kilka dodatkowo(z przodu czy z tylu pod autem w kabinie.....
i wtedy po przekrceniu stacyjki, w pierwsza pozycje,
odezwia sie sygnaly, co jest dosc duzym probelmem do zlodzieja, aby szukac ich lub wlacznika (powinien byc przmyslany i trudno zauwazalne jego zalaczanie na ulicy
bo te typy obserwuja wlasciciela, co robi jak wsiada, gdzie siega, gdzie patrzy.......
proste i tanie no i chyba skuteczna, w pewnym sensie i wg. mnie!
mozna oczywiscie calosc rozbudowac np. o podtrzymanie impulusu
ze stacyjki, tak ze jak zlodziej nawet cofnie kluczyk,
to i tak sygnal nie ustanie!
ponadto mozna podpiac jakis dodat. przekaznik, aby jeden lub kilka sygnalow imulsowo dzialalo razem z innymi (non-stop)....
wiele mozliwosci i generalnie za psie pieniadze!
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam, czy może mi ktoś z Was polecić dobrego elektryka w W-wie lub okolicach, który założyłby mi w M3 odcięcie zapłonu. Ceny też najlepiej żeby były umiarkowane;)A tak wogóle to jaką forme zabezpieczenia polecilibyście najbardziej? Pytam, bo jestem świeży w tych tematach,a nie chciałbym, żeby mi ktoś zwędził moją Maździę;)
- Od: 8 kwi 2010, 18:30
- Auto: Mazda 3 sedan 1.6. benzyna 2004
A co to za roznica czy ma czy nie?
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
No ja tez zastanawiam sie nad jakims zabezpieczeniem..
Z uwagi na to , ze jest to nasze ( moje i zony) 1sze auto to nei mamy znizek na ubezpieczenie i za AC+OC w PZU zawołali 3500
no to wybralismy tylko oc najtansze za 900 pln . Nie chcielismy bawic sie we wspolwlascicieli itp kombinacje.
Moja Mazda nie posiada obecnie zadnego zabezpieczenia.
I teraz nie wiem czy inwestowac w jakis autoalarm , czy tez lepiej w jakis sprytny sposob je zabezpieczyc..
Mam centralny zamek ale " z kluczyka" – chyba da sie do tego dołozyc alarm z blokada "z pilota" bez wiekszych kombinacji? jaki koszt??
No i druga sprawa to jakies sprytne zabezpieczenie – znacie jakis zaklad w Warszawie tym sie zajmujący ?
Z uwagi na to , ze jest to nasze ( moje i zony) 1sze auto to nei mamy znizek na ubezpieczenie i za AC+OC w PZU zawołali 3500
Moja Mazda nie posiada obecnie zadnego zabezpieczenia.
I teraz nie wiem czy inwestowac w jakis autoalarm , czy tez lepiej w jakis sprytny sposob je zabezpieczyc..
Mam centralny zamek ale " z kluczyka" – chyba da sie do tego dołozyc alarm z blokada "z pilota" bez wiekszych kombinacji? jaki koszt??
No i druga sprawa to jakies sprytne zabezpieczenie – znacie jakis zaklad w Warszawie tym sie zajmujący ?
Grzyby napisał(a):Tak, tak. Pisz że nie masz AC ...
Nosz głupota w narodzie ...
a czy po mojej wypowiedzi na tym forum, ktoś z ulicy będzie wiedział, czy mam AC, czy nie. Co innego gdybym opisywał jakie mam zabezpieczenia w aucie... wogóle nie rozumiem twojej uwagi
- Od: 8 kwi 2010, 18:30
- Auto: Mazda 3 sedan 1.6. benzyna 2004
pablo73 napisał(a):Temat wydaję się dość prosty.
Można np. dodatkowy włącznik rozrusznika założyć do mazdy.
Nie sądzę by się komuś chciało pchać po ulicy auto, żeby zapalić.
a macie jakies inne patenty oprócz włącznika rozrusznika
- Od: 24 kwi 2009, 19:41
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 121KM
ja bym tak łatwo nie rezygnował z mechanicznej blokady skrzyni biegów. Jest dość kłopotliwa w usunięciu i z pewnością może zadecydować czy ktoś ci ją ukradnie czy nie. Zasada jest taka, że złodziej ma maksymalnie do kilkudziesięciu sekund na powinięcie auta. Jeśli uzna, że walka z blokadą zajmie mu za dużo czasu to jest szansa, że sobie daruje. A tak jak kolega pisał wyżej... dobre AC to najlepsze zabezpieczenie, bo jak się ktoś uprze to i tak ci zginie.
Szukasz porządnego auta? Zadzwoń lub napisz do mnie
https://www.carpasja.pl/
bartek@carpasja.pl
+48 691 180 000
Zobacz jak pracuje w TVN Turbo w programie Zawodowi Handlarze w I edycji, dostępne na http://player.pl
https://www.carpasja.pl/
bartek@carpasja.pl
+48 691 180 000
Zobacz jak pracuje w TVN Turbo w programie Zawodowi Handlarze w I edycji, dostępne na http://player.pl
Witam,
Czytam trochę o zabezpieczeniach bo niedawno nabyta 626 kombi nie ma chyba nic prócz centralnego zamka (2001r.) Czytałem o takich urządzeniach jak:
KD2006 KD (koszt ok 120zł)
oraz:
Tytan DS050 koszt ok. 180zł
Co o tym sądzicie ? czy trudno jest coś takiego samemu zamontować ? Nie miałem wcześniej styczności z tego typu wynalazkami i nie mam za bardzo doświadczenia ale za to posiadam chęci
Pozdrawiam serdecznie
Czytam trochę o zabezpieczeniach bo niedawno nabyta 626 kombi nie ma chyba nic prócz centralnego zamka (2001r.) Czytałem o takich urządzeniach jak:
KD2006 KD (koszt ok 120zł)
oraz:
Tytan DS050 koszt ok. 180zł
Co o tym sądzicie ? czy trudno jest coś takiego samemu zamontować ? Nie miałem wcześniej styczności z tego typu wynalazkami i nie mam za bardzo doświadczenia ale za to posiadam chęci
Pozdrawiam serdecznie
najlepsze zabezpieczenie jest takie o którym nikt nie wie!!
przetnij dowolny kabel w niewidocznym miejscu który unieruchomi silnik i wepnij go w jakiś tajemniczy włącznik itp
przetnij dowolny kabel w niewidocznym miejscu który unieruchomi silnik i wepnij go w jakiś tajemniczy włącznik itp
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Kiedyś słyszałem o takim przypadku, że właściciel w czasach, gdy samochód był tzw luksusem bojąc się o swoje auto, kładł jakąś matę z kolcami czy gwoździami na fotelu kierowcy. Złodziej wsiadając do samochodu wbił sobie je wUkiNH napisał(a):deska z gwoździami pod pokrowcem hehehe

Co do Zabezpieczeń natomiast to uważam, że bardzo dobrze jest nie zostawiać w samochodzie przedmiotów wartościowych na widoku, a jeszcze fajniej mieć AC, ale niestety nie zawsze jest to możliwe.
- Od: 6 cze 2010, 01:30
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 LF-DE 2007
było: Corolla e12 2.0 D4D | 626 GF 2.0