Tuning optyczny Mazda 323F BA – pytania i sugestie – temat zbiorczy
Dzieki za info chlopaki! Na wiosne musi byc nowy zakup, zreszta, mam gratow do pozakladania na mazdzine sporo
. Juz sie nie moge doczekac wiosny haha!
- Od: 18 gru 2009, 18:43
- Auto: 323f BA '97 Z5 1.5
edit by jarek.ze
ale czad!!!!!!!!! zobaczcie koniecznie
ale czad!!!!!!!!! zobaczcie koniecznie
edit by jarek.ze
czy jest ktos w stanie wytlumaczyc jak to zrobic?
czy jest ktos w stanie wytlumaczyc jak to zrobic?
- Od: 20 paź 2009, 21:07
- Auto: 323f ba, 1.8 16v kat
też widziałem ten motyw, ale lampy wymiatają
ciekawe tylko czy to samoróby. jak myślicie Panowie i Panie?? 

ta pewnie 
Samoróbka, nawet wiem na 99% z czego to zrobił 
Srebrne lampy lexus style + elementy z diodami z lamp ledowych (na jakiejś stronie są za bodajże 350+ € więc tanio nie jest
Srebrne lampy lexus style + elementy z diodami z lamp ledowych (na jakiejś stronie są za bodajże 350+ € więc tanio nie jest
Cześć, jestem tu nowy i mam takie pytanie. Czy te nakładki pasowałyby do progów i dokładki zderzaka przedniego Mazdaspeed ?
http://moto.allegro.pl/item1177100012_nakladki_tyl_mazda_323f_ba_tuning_gratis.html?

-
B@sTeK
dużo osób w angli zakłada takie wykończenie do Mazdaspeed :–)
Co sądzicie o foliowaniu karoserii?
Zastanawiałem się ostatnio nad modyfikacjami dla mojej Madzi i natknąłem się na allegro na folie do karoserii.
Zamysłem jest zrobienie czarnego matowego dachy, maski i klapy. (Madzia jest standardowo zielona – morski).
Ciekawi mnie czy macie jakieś doświadczenie z stosowaniem folii? no i oczywiście zastanawiam się nad waszymi opiniami na temat takiej zmiany wizualnej auta.
Zastanawiałem się ostatnio nad modyfikacjami dla mojej Madzi i natknąłem się na allegro na folie do karoserii.
Zamysłem jest zrobienie czarnego matowego dachy, maski i klapy. (Madzia jest standardowo zielona – morski).
Ciekawi mnie czy macie jakieś doświadczenie z stosowaniem folii? no i oczywiście zastanawiam się nad waszymi opiniami na temat takiej zmiany wizualnej auta.
- Od: 13 cze 2008, 11:51
- Auto: Mazda 323 F (BA) 1,5 16V 1998r
Proszę nie krzywdz BA czarnym matem ;(
A ja bym się chętnie z wami podyskutowała na ten temat. No ale nie pod względem oklejania ( bo to jest porażka ) ...ale poważnym zabiegiem " profi " malowania w taki sposób. Oczywiście wszystko zależy również od koloru bazowego samochodu, no ale jak ktoś od razu pisze o krzywdzeniu samochodu mając jakiś fajny zamysł....to jest chyba coś nie teges.
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Sprawa wygląda tak, że cały dach, maskę i klapę mam usianą drobinami siarki.
(Auto stało pod kominem przemysłowym i drobiny siarki albo innego ścierwa wtopiły się w lakier. Wygląda to okropnie, jak by całe auto zaatakowała rdza, nawet plastyki, do tego po przejechaniu ręką masz uczucie jakbyś dotykał tarki do ziemniaków)
Polerowanie nic nie daje, a jak by użyć pasty o większym ścierniwie zapewne zeszlifowałbym cały clar.
Na lakierowanie całego auta mnie nie stać, dlatego pomysł z folią.
może macie jakiś inny pomysł?
(Auto stało pod kominem przemysłowym i drobiny siarki albo innego ścierwa wtopiły się w lakier. Wygląda to okropnie, jak by całe auto zaatakowała rdza, nawet plastyki, do tego po przejechaniu ręką masz uczucie jakbyś dotykał tarki do ziemniaków)
Polerowanie nic nie daje, a jak by użyć pasty o większym ścierniwie zapewne zeszlifowałbym cały clar.
Na lakierowanie całego auta mnie nie stać, dlatego pomysł z folią.
może macie jakiś inny pomysł?
- Od: 13 cze 2008, 11:51
- Auto: Mazda 323 F (BA) 1,5 16V 1998r
ja bym zrobił tak. maska pomalować w czarną perłe lub metalic dach i tylną klapę pomalować w kolor nadwozia.
w żadne maty bym się nie bawił
w żadne maty bym się nie bawił