dzięki za odpowiedź;) ...
głośniki jak pisałem w przodzie ori by mazda... te z tyłu narazie chce wymienic...
zdecydowałem się na helixy 69.1... w sumie już zamówione...
wszystko będzie śmigało pod samym radiem pioneer'a bez wzmacniacza...
uczytałem się po sieci że własnie helixy to głośniki, które zapewniają rewelacyjny stosunek ceny do jakości...
dodatkowo że niewiarygodnie świetnie grają z samym radiem a na tym mi zalezy.... wiec decyzja zapadła...
hertz'e raczej wymagają wzmacniacza... samo radio nie wydobyłoby z nich wszystkiego...
w przyszłości może kiedyś wzmacniacz będzie ale pod skrzyneczke niewielką do bagażnika, by to ona dawała nieco soczystego i mocnego basy – a przód i półka niech grają resztą pasma bez wielkiego łomocenia basem... choć chwilowo mam nadzieje ze może minimalnie popieszczą;) owe magnaty, mimo wszystko (te które mam) zapewniają całkiem, całkiem fajny bas...
słucham wszystkiego... aczkolwiek nie zależy mi na takim basie że wylatują szyby;)
a teraz – wcześniej miałem mazdę 323 f BG...
w niej audio zrobiłem tak...
radio: pioneer (nie pamiętam modelu, ale świetny!! jedno mi takie ukradziono

, wiec kupiłem drugie takie samo bo świetne!)
głośniki przód: pioneer 3drożne (znowu nie pamiętam modelu ale coś podobnego do TS-G1303i)
tył: zabudowa półki w system odseparowany: tweetery boschmana, a midbasy REGENTA 165 mm model RPWX165)
odsłuch: całkiem niezłe pasmo ale zdecydowanie bijące z tyłu ze względu na odseparowanie i zwrotnice... przy nieco wyższej głośności całkiem przyjemny i mocny bas, dosyć mocno bijący bo całej karoserii jednak średnio soczysty...
mimo wszystko głośniki REGENTA, dokładnie ten model, polecam – bo to idealne rozwiązanie w kwestii cena/jakość... dosłownie – raczej ciężko kupić głośniki tak tanie (allegro około 70 zł) a tak dobre