Widelec napisał(a):mnie masz źle ustawioną przepustnicę
Widelec, nie ruszałem przepustnicy ani żadnej regulacji – chodziło przez tydzień pięknie i samo się zepsuło.
Moje pytanie to czy jest możliwość, żeby TPS sam się rozregulował?
www.mazdaspeed.pl
Widelec napisał(a):mnie masz źle ustawioną przepustnicę
Nie. Jedynie mógł się uszkodzić.Barthek1983 napisał(a):Moje pytanie to czy jest możliwość, żeby TPS sam się rozregulował?
Hugo napisał(a):edynie mógł się uszkodzić
Dalej moja wiedza nie sięga w tym temacie.Barthek1983 napisał(a):Z tego co wiem, to jeśli wentylator prawidłowo reaguje na dodanie i odjęcie gazu podczas trybu serwisowego to jest wszystko ok z TPS – a tak właśnie jest.
Hugo napisał(a):Dalej moja wiedza nie sięga w tym temacie
Paweł27 napisał(a):dolałem troche płynu do chłodnicy
Ryba81 napisał(a):Płyn w chłodnicy? Termostat?
xbox8 napisał(a):przyczyną w/w opisanych problemów może byc-jak juz wspomniano-silniczek krokowy
Hazu napisał(a):Może komuter nawala
marimart81 napisał(a):Barthek1983 nie jestes sam z tym problemem...oczywiście co by sobie przepustnicy nie przeczyścić no i się zaczęły identyczne objawy co u ciebie nadmieniając ,że tps-u nie ruszałem a ustawiony jest dobrze
steven napisał(a):może tps uszkodzony, a możed tobie się tylko wydaje ze dobrze chodzi... a trak naprawde przerzuca się w tryb awaryjny... bez sprawdzenia tpsa przepływomierza i całego komputera nikt znający się nic nie powie
Hazu napisał(a):nigdy nawet nie dotykałem się do przepustnicy i tps-u
a może masz instlację gazową podpiętą pod tps?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6