Hieronim napisał(a):– najlepsze opony klasy premium 15" kupisz za 200-230zł a 16" są mniej wiecej 100zł drozsze na sztuce
Ale ja już mam felgi, zastanawiam się tylko nad profilem opony i chyba raczej na pewno będzie 205/55
www.mazdaspeed.pl
Hieronim napisał(a):– najlepsze opony klasy premium 15" kupisz za 200-230zł a 16" są mniej wiecej 100zł drozsze na sztuce
Hieronim napisał(a):-roznica miedzy alusami 15" i 16" jest niewielka wizualnie
– rozmiar opon przeznacoznych do 15" bedzie lepszy do jazdy w zimie
– najlepsze opony klasy premium 15" kupisz za 200-230zł a 16" są mniej wiecej 100zł drozsze na sztuce
atommy78 napisał(a):Na przykład w mazdach 5, które seryjnie wypuszczono na felgach 16-tkach są montowane większe tarcze i 15-tek już nie założysz.
Grafit napisał(a):[...]to najważniejszym parametrem jest dla mnie zachowanie na śniegu/lodzie (trakcja, prowadzenie), ale ważne jest tez zachowanie na suchym/mokrym i zużycie opony czyli w sumie wszystko – ale właściwości na śniegu najważniejsze.
Grafit napisał(a):Panowie (i Panie) szybkie pytanko. Jutro kupuje oponki (195/65/15 Audi A4) i nie mogę się zdecydować – już mnie głowa boli od porównywania :/ Jako że mieszkam w górach to najważniejszym parametrem jest dla mnie zachowanie na śniegu/lodzie (trakcja, prowadzenie), ale ważne jest tez zachowanie na suchym/mokrym i zużycie opony czyli w sumie wszystko – ale właściwości na śniegu najważniejsze. Moje Typy to:
Continental T830
Goodyear UltraGrip 7+
Dunlop SP WS 3D
Vredestein Snowtrack 3
Nokian WR G2
Jakieś opinie? A może inne typy? Stawiam na kontinentale ale ponoć są strasznie delikatne ;/
pabl0 napisał(a):Jeździłem na dechę sporo po górach i ani razu nie zawiodły
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki