Anteny – naprawa, wymiana, zakup
nosu czy możesz nie pisać posta pod postem, jest opcja "zmień" – połączyłem posty
a co do tematu, to lepiej kup oryginalną antenę i nie kombinuj, 100 to nie tragedia.
kupisz jakąś uniwersalną, a potem będziesz zakładał kilka wątków jak to podłączyć!!
poszukaj w dziale sprzedam, pojawiają się anteny lub popytaj sprzedających na części – większe prawdopodobieństwo kupienia sprawnej
a co do tematu, to lepiej kup oryginalną antenę i nie kombinuj, 100 to nie tragedia.
kupisz jakąś uniwersalną, a potem będziesz zakładał kilka wątków jak to podłączyć!!
poszukaj w dziale sprzedam, pojawiają się anteny lub popytaj sprzedających na części – większe prawdopodobieństwo kupienia sprawnej
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Wiem PLaster wiem, ale 3 dni czekałem na odzew i nikt nic mi nie powiedział. Dopiero jak nagiąłem regulamin to się odezwałeś
Od czwartku oglądam dział "Sprzedaj" – jedna osoba znalazła się z anteną ale za bodajże 150zł – trochę przydużo.
Co do połączenia to dałbym radę, gorzej z umocowaniem uniwersalnej – inny rozstaw śrób, inny kształt obudowy, pod innym kątem wychodzący bat.
Dylemat jest jeszcze taki że anteny z BA mają już kilkanaście lat – wiadomo plastik może się rozlecieć w każdej chwili po tylu latach, z silnikiem może być podobnie (choć tu jest plus taki że mój jest działający).
W takim razie chyba będę musiał zdać się na ślepy los – rzucić kostką i zrobić jak wypadnie.
Co do połączenia to dałbym radę, gorzej z umocowaniem uniwersalnej – inny rozstaw śrób, inny kształt obudowy, pod innym kątem wychodzący bat.
Dylemat jest jeszcze taki że anteny z BA mają już kilkanaście lat – wiadomo plastik może się rozlecieć w każdej chwili po tylu latach, z silnikiem może być podobnie (choć tu jest plus taki że mój jest działający).
W takim razie chyba będę musiał zdać się na ślepy los – rzucić kostką i zrobić jak wypadnie.
- Od: 29 paź 2009, 20:11
- Auto: Mazda 323F BA Z5 '95 11R
nosu napisał(a):Wiem PLaster wiem, ale 3 dni czekałem na odzew i nikt nic mi nie powiedział
ludzie nie siedzą na forum cały czas, mają też życie prywatne – choćby studia które miałem w weekend
nosu napisał(a):Dopiero jak nagiąłem regulamin to się odezwałeś
lepiej tego nie rób specjalnie, bo to się może źle skończyć (czyt. kosz)
nosu napisał(a):Od czwartku oglądam dział "Sprzedaj" – jedna osoba znalazła się z anteną ale za bodajże 150zł – trochę przydużo
a kto powiedział, że ma to być za zgrzewkę browara?? jak jest dobra, to się ceni
zastanów się, czy warto robić rzeźbę czy dołożyć trochę PLN i mieć spokój.
nosu napisał(a):Dylemat jest jeszcze taki że anteny z BA mają już kilkanaście lat – wiadomo plastik może się rozlecieć w każdej chwili po tylu latach, z silnikiem może być podobnie (choć tu jest plus taki że mój jest działający).
a myślisz, ze jakaś antena uniwersalna no-name sprawdzi się?
inna sprawą jest to czy będziesz miał miejsce ją tam zamontować.
osobiście wolałbym dać te 50zł więcej – czego się nie robi dla naszych mazd
-
www.czelej.net
CR '08 LF 107KW
PLaster napisał(a):nosu napisał(a):Dopiero jak nagiąłem regulamin to się odezwałeś
lepiej tego nie rób specjalnie, bo to się może źle skończyć (czyt. kosz)
PLaster napisał(a):osobiście wolałbym dać te 50zł więcej – czego się nie robi dla naszych mazd
No własnie, dla mojej Madzi nawet naginam regulamin
- Od: 29 paź 2009, 20:11
- Auto: Mazda 323F BA Z5 '95 11R
nosu napisał(a):dla mojej Madzi nawet naginam regulamin
następnym razem

kupuj ori i montuj
-
www.czelej.net
CR '08 LF 107KW
na wstępnie sprawdziłbym czy kabel antenowy jest poprawnie podłączony.
napisz w jakiej sytuacji to się dzieje, czy podczas jazdy, nie równości trzęsienie, czy stojąc w miejscu. opisz okoliczności – będzie łatwiej coś podpowiedzieć
napisz w jakiej sytuacji to się dzieje, czy podczas jazdy, nie równości trzęsienie, czy stojąc w miejscu. opisz okoliczności – będzie łatwiej coś podpowiedzieć
-
www.czelej.net
CR '08 LF 107KW
mi sie wydaje ze masz po prostu jakas funkcje w rds wlaczona co poprostu jak radyjko sciaga sygnal slabej jakosci to szuka alternatywy na czestotliwosci dla danej stacji
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
podepnę sie bo nie potrafię znaleźć na forum takiego problemu.
wczoraj kupilem mazde 6 liftback2004r
radyjko wcale nie łapie stacji . nie bardzo sie jeszcze połapałem we wszystkich przyciskach ale i tak naciskałem juz wszystko i żadnego dźwięku . ani ręcznie ani automatycznie nie widzi żadnej fali. z racji pogody nie moge nic napisac o antenie oprucz tego ze jest na dachu
dodam ze sa zaprogramowane niemieckie stacjie radiowe wiec przypuszczam ze kiedys bylo ok
wczoraj kupilem mazde 6 liftback2004r
radyjko wcale nie łapie stacji . nie bardzo sie jeszcze połapałem we wszystkich przyciskach ale i tak naciskałem juz wszystko i żadnego dźwięku . ani ręcznie ani automatycznie nie widzi żadnej fali. z racji pogody nie moge nic napisac o antenie oprucz tego ze jest na dachu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
dodam ze sa zaprogramowane niemieckie stacjie radiowe wiec przypuszczam ze kiedys bylo ok
- Od: 10 sty 2010, 17:46
- Auto: mazda 6 2004/5 r
marrecz – może masz problem jak kolega powyżej czyli jakiś odłączony kabelek?
Wiele radii ma firmowo zaprogramowane jakieś częstotliwości stacji ale niekoniecznie musi sie to pokrywać z rzeczywistością.
Dobrze byłoby ręcznie nastroić radio na częstotliwość jakiejś lokalnej stacji i zobaczyć czy cos bedzie chciało odbierać.
Powodzenia!
P.S. ... uzupełnij swój profil.
Wiele radii ma firmowo zaprogramowane jakieś częstotliwości stacji ale niekoniecznie musi sie to pokrywać z rzeczywistością.
Dobrze byłoby ręcznie nastroić radio na częstotliwość jakiejś lokalnej stacji i zobaczyć czy cos bedzie chciało odbierać.
Powodzenia!
P.S. ... uzupełnij swój profil.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Hmmm pewien jesteś że numer komórki pamięci ma znaczenie ? Nie powinno mieć to żadnego wpływu. Moim zdaniem usterka powinna występować na wszystkich pamięciach 1-6. Skoro usterka występuje dość sporadycznie mogłeś tego nie zaobserwować.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Proponuje sprawdzic antene, caly zeszly tydzien kombinowalem dlaczego w mojej mazdze z fabryczna jednostka po wyjezdze kilka km z miasta gubi wszystkie stacje po kolei, wybebeszylem cale wnetrze doszedlem do kabla od anteny i patrze kilka razy przeciety i skrecany na nowo (nie lutowany) wiec sobie pomyslalem ze to moze byc przyczyna, dorobilem kabel, polutowalem wyjezdzam poza miasto to samo. Nastepnego dnia znowu rozebralem cale wnetrze wcisnalem sie praktycznie pod deske patrze a tam kabel od anteny w ogole nie podlaczony ale wtyczki prowadzacej od bata nie ma tylko wtyk zenski od strony radia. Znalazlem kabel bez wtyczki, dorobilem co trzeba i teraz gra o wiele lepiej choc i tak nie najlepiej odbiera poza miastem.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Witam,
niestety cos nie dziala wyszukiwarka wyrzucajac bledy w zapytaniach SQL wiec pozwole sie sobie zapytac bezposrednio tutaj.
Mam problem z antena elektryczna. Wiem ze poprzedni wlasciciel urwal stara, wiec kupilem ORI uzywke, sprawna. Podlaczylem ja w miejsce starej i po wlaczeniu radia nie wysuwa sie ona. Dodam jedynie ze nie slychac pracy silniczka (w starej tez tak bylo). Pomyslalem wiec ze przydaloby sie sprawdzic caly tor od kostki ISO do anteny. Macie moze jakis schemat kostki w poliftowej BA Z5?
Pozdrawiam
Wacu
P.S. Sprawdzilem wlasnie sterowanie z radia i jak manipuluje kanalami LEWO-PRAWO/TYL-PRZOD to sterowanie mam zupelnie na odwrot niz w rzeczywistosci. Np. przesuwam dzwiek na kanal lewy to slysze w prawym glosniku, tak samo tyl i przod... Podejrzewam ze samo radio moze byc zle podlaczone. Tak czy inaczej przydalby mi sie schemat kostki bo bez niego ani rusz...
Edit: chyba znalazlem, ale nie jestem pewien czy to taka sama a teraz nie mam jak sprawdzic

niestety cos nie dziala wyszukiwarka wyrzucajac bledy w zapytaniach SQL wiec pozwole sie sobie zapytac bezposrednio tutaj.
Mam problem z antena elektryczna. Wiem ze poprzedni wlasciciel urwal stara, wiec kupilem ORI uzywke, sprawna. Podlaczylem ja w miejsce starej i po wlaczeniu radia nie wysuwa sie ona. Dodam jedynie ze nie slychac pracy silniczka (w starej tez tak bylo). Pomyslalem wiec ze przydaloby sie sprawdzic caly tor od kostki ISO do anteny. Macie moze jakis schemat kostki w poliftowej BA Z5?
Pozdrawiam
Wacu
P.S. Sprawdzilem wlasnie sterowanie z radia i jak manipuluje kanalami LEWO-PRAWO/TYL-PRZOD to sterowanie mam zupelnie na odwrot niz w rzeczywistosci. Np. przesuwam dzwiek na kanal lewy to slysze w prawym glosniku, tak samo tyl i przod... Podejrzewam ze samo radio moze byc zle podlaczone. Tak czy inaczej przydalby mi sie schemat kostki bo bez niego ani rusz...
Edit: chyba znalazlem, ale nie jestem pewien czy to taka sama a teraz nie mam jak sprawdzic

- Od: 18 gru 2009, 18:43
- Auto: 323f BA '97 Z5 1.5
Panie, panowie pytanie z innej beczki.
Nie miałby ktoś odsprzedać "obłej" nakrętki którą zakończona jest antena w 323f BA?? Moją ktoś za... chabacił spod sklepu
Zmontowałem sobie zastępczą, ale to nie to samo...
Pozdrawiam,
k-pako
Nie miałby ktoś odsprzedać "obłej" nakrętki którą zakończona jest antena w 323f BA?? Moją ktoś za... chabacił spod sklepu
Pozdrawiam,
k-pako
- Od: 24 lip 2008, 09:15
- Auto: 323 BG 1.8 GT,
M6 2.0 CR 136
Witam, zabrałem się w końcu za antenę, dostałem juz do środka ale mam problem z jej wyciągnięciem. O ile odkręciłem dolną srubę mocującą antene o tyle nie mogę wyjąć samej anteny z blachy. Trzyma ją ten wystający z lewego tyłu gumowy element zakonczony metalowa nakładką z którego antena się wysówa... wiecie jak to rozłaczyć? trzeba wykręcic czy jak? nie chce urwać a juz ktoś wczesniej przy antenie grzebał wiec nie mam pewności czy juz nie jest coś zmajstrowane 

- Od: 10 lip 2009, 09:34
etop – słabo czytałeś ten temat.
Tam od góry jest nakrętka z dwoma "dziurkami", którą należy odkręcić.
Najwygodniej odkręca się szczypcami do pierścieni "sigera"
Tam od góry jest nakrętka z dwoma "dziurkami", którą należy odkręcić.
Najwygodniej odkręca się szczypcami do pierścieni "sigera"
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84