Witam,
czy w Milleni powinna być oryginalna antena radia? W mojej nie ma, ani zamontowanej na stałe ani wysuwanej
Ewentualnie może ktoś zasugeruje gdzie i jaką warto zainstalować
Kilka pytań eksploatacyjnych (audio, rozmiar opon, antena, instalacja LPG)
Strona 1 z 1
rafal_gz napisał(a):czy w Milleni powinna być oryginalna antena radia?
Powinna.
rafal_gz napisał(a):W mojej nie ma, ani zamontowanej na stałe ani wysuwanej
Jest wtopiona w szybe. Wysuwanej nie ma w modelach chyba juz od 1997roku.
Pozdrawiam,
voytecku.
Tylną pośrodku. Niestety licznika nie da się przestawić.
Dzień dobry, chciałem sie przywitać. Mam na imie michał i od 2 dni jeżdzę millenią 2,5 v6 z 1995roku. Samochód posiadamy w rodzinie od 1999 roku lecz przez poprzednie 9 lat (słownie dziewięc) stał w hali i czekał na rejestrację w PL ponieważ przyjechał z kanady z przebiegiem 38000km .. i tak do dziś
No wiec jak już go zarejestrowałem to mam pytania,
jaki Gaz i czy w ogóle zakładać ?
pytanie 2, samochod miał radio kasetowe, ale przestało działałać, z tego co pamietam radio po wlaczeniu automatycznie wysuwało antene. Na tą chwile zamierzam założyć radio na CD JVC , czekam tylko na przejściówkę na kostke ISO... no i pytanie brzmi co z ta wysuwaną anteną ? nie wiem jak do tematu podejść
pytanie 3. Opony, samocohód ma fabryczne felgi 15'', jaki rozmiar powinny mieć opony?
z góry dziekuje..
No wiec jak już go zarejestrowałem to mam pytania,
jaki Gaz i czy w ogóle zakładać ?
pytanie 2, samochod miał radio kasetowe, ale przestało działałać, z tego co pamietam radio po wlaczeniu automatycznie wysuwało antene. Na tą chwile zamierzam założyć radio na CD JVC , czekam tylko na przejściówkę na kostke ISO... no i pytanie brzmi co z ta wysuwaną anteną ? nie wiem jak do tematu podejść
pytanie 3. Opony, samocohód ma fabryczne felgi 15'', jaki rozmiar powinny mieć opony?
z góry dziekuje..
-
mocus
mocus napisał(a):jaki Gaz i czy w ogóle zakładać ?
To zalezy od tego, jakie robisz przebiegi. Jesli juz, to porzadna sekwencyjna instalacja.
mocus napisał(a):nie wiem jak do tematu podejść
Chcesz, zeby siie wysuwala czy ma zostac schhowana?
mocus napisał(a):jaki rozmiar powinny mieć opony?
Naklejka na drzwiach kierowcy odpowiada na to pytanie. Powinny byc podane dwa rozmiary opon.
Jakiego koloru masz wnetrze? Napisz cos wiecej o samochodzie.
Pozdrawiam,
voytecku.
ciemno szara tapicerka materiałowa,plastiki czarne, nadwozie granatowe. samochód jest praktycznie jak nowy bo większość swojego czasu przestał pod dachem.
co do instalacji to zadzwoniłem do warsztatu w którym już 3 samochody robiłem i podali mi cenę 3000zł za instalacje, podobno odpowiednia i najlepsza...
co do anteny to bym chciał żeby się dalej automatycznie wysuwała. ale nie wiem czy to mozliwe przy nieoryginalnym radiu ?
co do instalacji to zadzwoniłem do warsztatu w którym już 3 samochody robiłem i podali mi cenę 3000zł za instalacje, podobno odpowiednia i najlepsza...
co do anteny to bym chciał żeby się dalej automatycznie wysuwała. ale nie wiem czy to mozliwe przy nieoryginalnym radiu ?
-
mocus
mocus napisał(a):ale nie wiem czy to mozliwe przy nieoryginalnym radiu ?
Bedzie działała. Za wyzwalanie antety odpowiedzialny jest niebieski kabel w kostce od radia. Ja u siebie mam tez nie oryginalne i smiga.
mocus napisał(a):co do anteny to bym chciał żeby się dalej automatycznie wysuwała. ale nie wiem czy to mozliwe przy nieoryginalnym radiu ?
antene pewnie szlak trafil jak wiekszosc, jesli nie jestes pewny czy dziala przy podlaczonym radiu to przy antenie jest kostka dajesz mase i dwa plusy z czego jeden idzie od radia, zreszta powinn byc ja slychac jak chce sie wysunac... oczywiscie przy innym radiu tez mozna podlaczyc antene
mocus napisał(a):pytanie 3. Opony, samocohód ma fabryczne felgi 15'', jaki rozmiar powinny mieć opony?
Trzeba szukać...było już o wszystkim. Opcja Szukaj http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ight=opony
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... cja+gazowa
W oczekiwaniu na nowy podpis...
mocus napisał(a):pytanie 3. Opony, samocohód ma fabryczne felgi 15'', jaki rozmiar powinny mieć opony?
Z taśmy produkcyjnej Millenie wyjeżdżały na takich kołach:
205/65R15 All-Season (2,5L V6)
215/55R16 All-Season (Miller Cycle)
voytecku napisał(a):mocus napisał(a):jaki Gaz i czy w ogóle zakładać ?
To zalezy od tego, jakie robisz przebiegi. Jesli juz, to porzadna sekwencyjna instalacja.
.....
Przy wyborze instalacji LPG polecam Ci STAG300 albo KME Diego – nie pchaj się w proste instalacje II gen. jak nie chcesz mieć problemów.
Niech tylko nie założą Ci wtrysków Valtec. Ten typ wtrysków (powinno być: elektrozaworów) to całkowita porażka – lepiej założyć np. Magic Jet'y
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Marek 161BD081 napisał(a):Przy wyborze instalacji LPG polecam Ci STAG300 albo KME Diego
Marek 161BD081 napisał(a):Niech tylko nie założą Ci wtrysków Valtec
Marek 161BD081 napisał(a):lepiej założyć np. Magic Jet'y
Stag 300 plus i wtryski MagicJet tak mam u siebie, wiecej znajdziesz w dziale LPG
mocus napisał(a):czy w ogóle zakładać
ja mam gaz poltora miesiaca, zrobilem przeszlo 4.000tys km koszt o ponad polowe tanszy niz na PB, w tym tepie jeszcze pare miesiecy i instalacja juz sie zwroci, musisz przekalkulowac np:
http://www.gazeo.pl/kalkulator.php?
Strona 1 z 1