Ile litrów wynosi rezerwa w Mazdzie 6 2004 136km kombi
1, 2
Witam czy ktoś kiedyś sprawdzał ile wynosi rezerwa w Mazdzie 6 2004 136km kombi?? W instrukcji doczytałem że cały bak ma 64l a o rezerwie nic nie wspomnieli ;/
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 11 cze 2009, 20:15
- Auto: Mazda6 2004 136km diesel kombi
dzięki za zainteresowanie
ciekawe jak to w praktyce wygląda
sorry za OT
popraw to sobiena dohc jak juz bo na bank nie masz jednego walka rozrzadu w silniku
barth0 napisał(a):Mazda 6 2.0 SOHC-16V Sport 2008r.
popraw to sobiena dohc jak juz bo na bank nie masz jednego walka rozrzadu w silniku
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
nom mazda nie ma recznej pompki paliwa i jak sie zapowietrzy to troche trzeba sie nameczyc zeby odpalic 
moj raczej nie ma ;/
Myjk napisał(a):Jeżeli zaś chodzi o rezerwę, to u mnie zapala się 6-8L przed końcem – co daje około 100km do jazdy.
Wyjezdziles kiedykolwiek do konca czy z palca podajesz? Jakie 100km skoro DPF ssie czasem 10L? Cytuje pewna czepialska osobe: konkrety prosze szanownego Pana.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
krzych napisał(a):Wyjezdziles kiedykolwiek do konca czy z palca podajesz? Jakie 100km skoro DPF ssie czasem 10L? Cytuje pewna czepialska osobe: konkrety prosze szanownego Pana.
Mistrzu logiki, skoro bak ma 64 litry, zapala się kontrolka, podjeżdżam na stację
i wchodzi mi 56-58 litrów, to ile litrów zostało mi w baku w momencie zapalenia kontrolki?
PS Nie kombinuj za bardzo, bo się zmęczysz.
Pozdor Myjk
Dokładnie , jeden wałek z 16 ventylami i turbinąMateusz L napisał(a):Ale to dyszel, więc chyba jednak jeden wałek,,,

W miejscu mocowania filtra paliwa ( jak chodzi o reczną pompke )P.P napisał(a):Na 100% masz pompke paliwa
Myjk napisał(a):Mistrzu logiki

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
jak mi się zapaliła rezerwa, to pojechałem na stacje i zatankowałem do pełna, zmieściło się 50 litrów.
pompka jest na filtrze paliwa, nie pamiętam, ale chyba było napisane w instrukcji że przydatna jest przy spuszczaniu wody z ww filtra, lub ewentualnej jego wymiany.

pompka jest na filtrze paliwa, nie pamiętam, ale chyba było napisane w instrukcji że przydatna jest przy spuszczaniu wody z ww filtra, lub ewentualnej jego wymiany.
- Od: 21 maja 2009, 20:03
- Auto: Mazda 6 2.0 Diesel 136KM
Myjk napisał(a):Mistrzu logiki, skoro bak ma 64 litry, zapala się kontrolka, podjeżdżam na stację
i wchodzi mi 56-58 litrów, to ile litrów zostało mi w baku w momencie zapalenia kontrolki?
No nie rozsmieszaj mnie, smiesz watpic w ilosc rezerwy z obstrukcji, ale o pojemnosci baku to juz prawde napisali?
Mistrzu logiki
Myjk napisał(a):PS Nie kombinuj za bardzo, bo się zmęczysz.
W oryginale bylo "Bo sie spocisz"
krzych napisał(a):No nie rozsmieszaj mnie, smiesz watpic w ilosc rezerwy z obstrukcji,
Wskaż łaskawie, na której stronicy IO opisują, że jest 10L rezerwy?
krzych napisał(a):W oryginale bylo "Bo sie spocisz"
Cienkie bolki się nie pocą...
Pozdor Myjk
1, 2