Części do eFki jest od groma a to, że drogie to głupota. Do silników V są drogie to prawda no ale do Z5 to już nie przesadzajmy. Rozrząd do V-ki w MX3 około 1600 a do B6 czy R4 to już w granicach 500 zł. smiało kupuj Mazdę a rodziców możesz przekonać w ten sam sposób co przekonałem swoich, że Mazda jest lepszym wyborem. Mama moja ma Fiestę 1.3 z 2001/02. Kosztowała około 25 tys jak ją kupiła kilka lat temu.JA za swoją eFkę dałem dwa razy mniej i powiem Ci , że jak się dałem mamuśce przejechać – to mi wysiąść nie chciała. Sto razy lepsze wyposażenie i kultura pracy, wnętrze przestronne i pięknie wykończone, wszystko pod ręką, wszystko można regulować, spalanie bardzo podobne a teraz zimą to o wiele mniejsze mam niż Ford. Mamuśka wymieniała amorki z tyłu [ po roku użytkowania z około 90% straciły do 36 i 19

!] koszt takiej wymiany to 450zł. Za dwie sztuki! W Fordzie każda wymiana to niebagatelne pieniążki: wymiana tylnych błotników 800 zł sztuka! Sory ale takie teksty, że do japońskich drogo to babci wciskać. Fordy czy Golfy wszystko żre rudy. Pokaż mi jedną kropkę rdzy u mnie? JEST na śrubce od wycieraczek
Weź ojca czy matkę na jazdę próbną eFką i Golfem. Sami się przekonają. Pokaż im dział sprzedam na forum, niech zobaczą jak łatwo o części.