Mazda Xedos 6 (CA) – Opinie i Informacje
mam xedosa 2.0 v6 na szczęście pad mi tylko rozrusznik jest to moja 3 mazda miałem 323, 323f i nie dawno kupiłem xedosa . a chciałem kupić opla vectra i nie żałuje wybór należy do ciebie ja już wybrałem
!!

- Od: 5 sty 2009, 20:34
- Auto: mazda xedos 6
mam xedosa 2.0 v6 na szczęście pad mi tylko rozrusznik jest to moja 3 mazda miałem 323, 323f i nie dawno kupiłem xedosa . a chciałem kupić opla vectra i nie żałuje wybór należy do ciebie ja już wybrałem
!!

- Od: 5 sty 2009, 20:34
- Auto: mazda xedos 6
Ja moge sie wkoncu wypowiedziec w tym temacie.....
Posiadam Xeda od roku.....
Ma on juz wedlug Vin 17 lat...choc data pierwszej rejestarcji to 98r...
Musze sie pochwalic ze poza rozrzadem ktory wymienilem po kupnie autka nic sie nie psuje moze poza zawieszeniem(Wymiana przegubu i lacznikow stab. ale tlumacze to sobie stanem naszych polskich drog
Auto jak na Swoj wiek ma kopniecie choc to silnik 1.6...
JEstem szczesliwym posiadaczem XEDA...
Posiadam Xeda od roku.....
Ma on juz wedlug Vin 17 lat...choc data pierwszej rejestarcji to 98r...
Musze sie pochwalic ze poza rozrzadem ktory wymienilem po kupnie autka nic sie nie psuje moze poza zawieszeniem(Wymiana przegubu i lacznikow stab. ale tlumacze to sobie stanem naszych polskich drog
Auto jak na Swoj wiek ma kopniecie choc to silnik 1.6...
JEstem szczesliwym posiadaczem XEDA...
- Od: 29 wrz 2008, 18:17
oooo
1,6 ? to jak moj .. powiedz mi tak od 1000 – 1500 obrotow brak mu mocy ? u mnie zaobserwowalem braczek lekki i staram sie doszukac co to moze byc mam tez mx-3 ze slabszym 1,6 i powiem ze rakieta na niziutkich obrotach wkreca sie moment
!!
Urbanek napisał(a):Auto jak na Swoj wiek ma kopniecie choc to silnik 1.6...
1,6 ? to jak moj .. powiedz mi tak od 1000 – 1500 obrotow brak mu mocy ? u mnie zaobserwowalem braczek lekki i staram sie doszukac co to moze byc mam tez mx-3 ze slabszym 1,6 i powiem ze rakieta na niziutkich obrotach wkreca sie moment

mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
- Od: 26 paź 2008, 21:58
- Auto: Xedos6`96 1.6 16V,byla tez Mx3
Urbanek napisał(a):A najlepiej sie wkreca powyzej 3500 tys obrotow.....
to fakt ale przy samym ruszaniu mi chodzi wlasnie ze musze dodac wiecej gazu ;/ potem to wiadomo ze sie kreci wyzej
mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
mozliwe, a jak bys chcial ruszyc bez gazu na samym sprzegle do spokojnie ruszy czy ma opory i wypada wcisnac gaz ? probowales ?u mnie w oporami powaznymi , podejzewam zaplon
ja tez ciekawy
ale te obecne daja tak malo swiatla ze ja niewiem , a te nowe fury to jasniej jak moje na dlugich maja lampy
Urbanek napisał(a):To akurat sprawdzalem przy okazji zakladu z moim koleszka ktory nie wierzyl ze da sie ruszyc bez uzywania gazu....
a to ciekawe kiedys dojde co jest nie tak jak powinno
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
bartekl napisał(a):zamowilem wlasnie H1 100w mysle ze po wymianie powinno byc okej zeby
myślę że, nawet jestem przekonany że tymi żarówkami to już załatwisz lampy całkowicie.
z resztą na forum jest nawet fotorelacja z naprawy reflektora po zakładaniu żarówek o nieodpowiednio dużej mocy.
Wypalisz lampy jeszcze bardziej...bartekl napisał(a):H1 100w
Przeczyść soczewki, tak jak kolega Hazuwspomniał jest w tym dziale fajnie pokazana fotorelacja z rozkrecania lampy i czyszczenia soczewki w Xedosie- efekt gwarantowany
- Od: 22 gru 2007, 16:48
- Auto: Peugeot 307 HDI 90@120/270
Sprinter 313CDI Sprintshift &
Sprinter 312D :)
zauważyłem, że oprócz tego ze lampy słabo świecą to dodatkowo bardzo się brudzą.w instrukcji występuje manetka wycieraczek posiadająca opcje włączania spryskiwaczy lamp przednich.ma ktoś coś takiego?próbował ktoś domontować do zderzaka takie spryskiwacze? jak na razie moja wstępna myśl polega na wmontowaniu zwykłych spryskiwaczy powiedzmy mgłowych i podpięciu ich do silniczka spryskiwaczy przedniej szyby.jest to tylko takie wstępne rozważanie bo montaż żarówek +% więcej światła problemu syfu na reflektorach nie rozwiaże.
pozdrawiam
slawek
pozdrawiam
slawek
Nie dokazuj, miła nie dokazuj...
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
http://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk&feature=related
Link do kilku dokumentów na temat Xedosa:
https://docs.google.com/folder/d/0B_CZcjbKtd0KblBqRVpPcEVxaE0/edit
Lowiec napisał(a):udzą.w instrukcji występuje manetka wycieraczek posiadająca opcje włączania spryskiwaczy lamp przednich
W Xedosie 6 nigdy nie były montowane spryskiwacze lamp przednich nawet w Japonii.
f*ck
A ja kiedyś widziałem gdzieś w ogłoszeniu zdjęcie xedosa z spryskiwaczami reflektorów i wyglądały jak fabryczne ale możliwe,że ktoś je zaadoptował z innego modelu.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=59617&hilit=%C5%82ysy
- Od: 25 maja 2008, 20:26
- Auto: CA B6 95'+gazBRC Blos
Subaru OBK EJ251 01'
kolega Mev ma racje w xedosie nigdy nie było spryskiwaczy reflektorow, ale ponoc od BMW E39 ladnie sie komponuja:D sam mysle o załozeniu takich poniewaz mam wmontowane xenony 6000K od niedawna i ciagle przed jazda przecieram lampy szmatka