chudy napisał(a):Ale bubel – to ja wolę wtedy starszą wersję
Dodam, że nie są one "wkręcane" tak jak podświetlenia przycisków na desce tylko lutowane do płytki, więc trzeba włącznik rozebrać na czynniki pierwsze, aby to zrobić
www.mazdaspeed.pl
chudy napisał(a):Ale bubel – to ja wolę wtedy starszą wersję
Mev napisał(a): więc trzeba włącznik rozebrać na czynniki pierwsze, aby to zrobić
Hazu napisał(a):W przełącznikach szyb dla odmiany są diody.
U mnie żarówki W5W w liczniku są oryginalne, bodajże Toshiba lub Stanley, świecą 13 lat, a 2 miesiące temu założona nowa żarówka W5W w obrysówce padła kilka dni temu.Soluks napisał(a):pół roku temu i to jeszcze pożyczyłem żarówki z 10 letniej mazdy i świecą jak trzeba
chudy napisał(a):DymeK, jeżeli to są takie jak do paneli radioodtwarzaczy – czyli takie małe z "wąsami" to są dwie wersje – na 12V i na 14V, moze kupiłeś te na niższe napięcie i dlatego szybko się przepaliły
Soluks napisał(a):mówisz o tychhttp://allegro.pl/item509426195_miniatu ... biale.html
Mev napisał(a):Soluks napisał(a):mówisz o tychhttp://allegro.pl/item509426195_miniatu ... biale.html
Dowiedziałem się wczoraj w dodatku, że oryginalne żaróweczki w desce są właśnie na 14V, a nie na 12V – więc będzie tak jak fabryka wymyśliła i pewnie się nie będą tak szybko przepalały
Mev napisał(a):Dowiedziałem się wczoraj w dodatku, że oryginalne żaróweczki w desce są właśnie na 14V, a nie na 12V
Soluks napisał(a):sq2jul napisał(a):No to chyba normlane, ze do auta to 14V
taki wszechwiedzący a sam 12v założył
jacobs napisał(a):To już wiem czemu prawie wszystkie przepaliły mi się krótko po wymianie
Mev: czy jak wsadzę, żaróweczki na 14V w deske zamiast takich na 12V to będą one jakos znacznie słabiej świecic?
Gadula: będą idealne, ory są na 14V, bo jak chodzi alternator to na instalacji masz nie 12 a 14V
Mev: to czemu mi wczesniej nie mowiles? ;d
Gadula: a pytałeś?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6