Mazda 323 GTX BF B6T '88
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Dziś po raz pierwszy obejrzałem na żywo szarego BF (niestety praca nie pozwala mi obecnie na dużo wolnego czasu)... blacharka jest jaka jest... ale ważne że całe ospojlerowanie jest kompletne...
Sprawdziłem jaka turbina tam siedzi i ku mojej uciesze jest to VJ-14 czyli największa seryjnie montowana
znowu się pofarciło
przy okazji sprawdziłem jak wbijają się biegi i ku znowu mojemu zaskoczeniu nie trzeba używać ku temu siły
jest luz na drążku ale nie jest tragiczny... auto ma zresztą ponad 260.000km
Powoli zacznę odkładać kasę na części 
Sprawdziłem jaka turbina tam siedzi i ku mojej uciesze jest to VJ-14 czyli największa seryjnie montowana
BJFast napisał(a):dwa GTX to już pazerność
ja bym tego tak nie nazwał, od przybytku głowa nie boli bo gdybym miał jeszcze miejsce przed domem to kupiłbym i trzeciego bo kasa by się znalazła

Blade napisał(a):jacobs, błotnik też ci znajdą

www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
Dnia dzisiejszego roku pańskiego
Odpaliłem z wujkiem szarego GTX'a
Dlaczego szarego?? Hmm... Bo to będzie mój silnik
Auto miało olej na full więc nic z nim nie robiłem... zalałem układ chłodzenia wodą... kupiłem najzwyklejsze klemy (8zł / komplet) i założyłem je... włożyłem akumulator z BG... i chcę odpalać a tu ZONK... Nie ma stacyjki
Znalazłem z wujkiem kostki od stacyjki... i odpaliliśmy na styki
Jak to fachowcy
Silnik odpalił bez zająknięcia po 2 latach stania!! Pracuje równo ale trochę dymił... Co się okazało szary BF ma pełny bak paliwa
Po nagrzaniu silnik już na wolnych nie dymił... Teraz zbieram kasę na 2 semestr studiów i uszczelki do B6T
Dzień uważam za pozytywny...
No cóż a Cukierek przyjechał na gotowe jak już auto chodziło... czyli wyszło jak zawsze
Ja z wujkiem robię a on zbiera laury 

Odpaliłem z wujkiem szarego GTX'a

Auto miało olej na full więc nic z nim nie robiłem... zalałem układ chłodzenia wodą... kupiłem najzwyklejsze klemy (8zł / komplet) i założyłem je... włożyłem akumulator z BG... i chcę odpalać a tu ZONK... Nie ma stacyjki

Znalazłem z wujkiem kostki od stacyjki... i odpaliliśmy na styki

Po nagrzaniu silnik już na wolnych nie dymił... Teraz zbieram kasę na 2 semestr studiów i uszczelki do B6T
Dzień uważam za pozytywny...
No cóż a Cukierek przyjechał na gotowe jak już auto chodziło... czyli wyszło jak zawsze

Blade napisał(a):reszty nie napiszę bo nie chce być monotematyczny ale Miras wiesz o co chodzi
niech zgadnę... zderzak??

Blade napisał(a):BratCukierka napisał:
niech zgadnę... zderzak
hmmmm............ po czym wnosisz??
tak się domyśliłem
A w nadchodzącym tygodniu będziemy brać się za białego GTX'a
Czas prace zacząć
ravi jeszcze nie
ale to już tylko chyba kwestia paru dni jak rozbierzemy szarego GTX'a.
ravi napisał(a):zapitala
ale to już tylko chyba kwestia paru dni jak rozbierzemy szarego GTX'a.
www.gtrproject.pl
podmuch właśnie za chwilkę jadę do wujka szlifować podwozie, jednak po Twoim marudzeniu nie będę robił tego po łepkach a jak najbardziej dokładnie. Może nawet użyję ten sam środek do konserwacji, tylko będziesz musiał przyjechać bo nie chcę się brudzić.
Ja nie piję alkoholu od soboty, sorki bo wczoraj piwko strzeliłem
Postęp prac jest znaczny, szary GTX jest cały wybebeszony, przód częściowo rozebrany, progi zdjęte.
Rodzice 3 tygodnie po kupnie szarego GTX'a dowiedzieli się że kupiłem drugie auto.
A auto stoi u wujka na drugim końcu miasta. 
podmuch napisał(a):leżą pod wozem z flaszką
Ja nie piję alkoholu od soboty, sorki bo wczoraj piwko strzeliłem
Postęp prac jest znaczny, szary GTX jest cały wybebeszony, przód częściowo rozebrany, progi zdjęte.
Rodzice 3 tygodnie po kupnie szarego GTX'a dowiedzieli się że kupiłem drugie auto.

www.gtrproject.pl
Cukierek napisał(a):progi zdjęte
chyba oderwane

tak tak
teraz to już z górki
za 2 miesiące to ja planuję swoją na warsztat postawić
za 2 miesiące to ja planuję swoją na warsztat postawić