Coś musiało się jednak nie zgadzać...
To co tutaj jest napisane znajduje się w poradniku i właściwie zastanawiam się czy "hodować" dalej ten wątek...............
www.mazdaspeed.pl
Palkerson napisał(a):podobno BP to Castrol
Palkerson napisał(a):zmieniłem własnie na półsyntetyk BP i silnik chodzi mi głośniej
Waluś napisał(a):Xavier napisał(a):a co tu nowego można dodać po 56 stronach...?
racjatrzeba zamknąć i podwiesić
Waluś napisał(a):racjatrzeba zamknąć i podwiesić łoł
Jarun napisał(a):Przy wyjściu z fabryki Toyota zalewa silniki olejem M I N E R A L N Y M! [...]. Podobno według nich silnik lepiej dociera się na minerale
Ikis napisał(a):Najwyższa możliwa jakość oleju wprowadzona w roku 2002 to API SL.
Ikis napisał(a):a ja potrzebuję informacji o tym jakiej klasy wg instrukcji powinien być olej w moim silniku tj. 2.2 12v f2 r.p. 1990...
Gruszek napisał(a):zmienilem olej i po przejechaniu 4 tys km zaczelo cos cykac nie wiem jak to fachowo nazwac . poprostu nie ma smarowania
Silnik się dociera, więc gęstszy olej pomaga w spokojniejszym znoszeniu tego procederu; mineral to także tańszy olej i wymienia się po jakiś 2-3kkm, więc ilość środków czyszczących ma mniejsze znaczenie.dragon123 napisał(a):po kapitalnym remoncie silnika
xANDy napisał(a):gęstość, po prostu gęstość).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki