No to tylko brać.howk napisał(a):Pod tym linkiem gosc daje gwarancje 2 lata lub 80 tys,
Opinie na temat takiego zestawu rozrzadu do GF z 2000r
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):No to tylko brać.
Ale poważnie brać czy zapomnialeś cudzysłowa użyć???? Panowie prosze o opinie serio, bo mam jeszcze sporo wydatkow i nie jest tak ze chce szkłem d... jak to sie mowi, ale nie chce tez bez sensu przeplacac. Rozrzad musi byc porzadny i koniec i basta. Uwazacie ze ten warto? Bo ja sie nie znam na nr seryjnych np takich podzespolow.
- Od: 14 lip 2008, 00:08
- Auto: GF 626D,Eclipse 93, Corolla 99
howk napisał(a):jezeli kupie filtry Knechta to bedzie ok?
Będzie jak najbardziej OK.
Olejowy i paliwa porównywałem: różnią się tylko napisem "mazda" – albo jest albo nie ma.
Na oryginalnym jest nawet logo Knecht-Mahle.
Oczywiscie ze tak – powaznie piszę.howk napisał(a):Ale poważnie brać
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Oczywiscie ze tak – powaznie piszę.
No to dzieki za poważną opinie forumowego guru
są inne, po lifcie pasek jest szerszy jeśli się nie mylę,
- Od: 4 mar 2008, 22:18
- Auto: 626GF 2,0DiTD 1998, Astra II
To był zart oczywiscie ?malkolm2 napisał(a):są inne, po lifcie pasek jest szerszy
Mozesz miec problemy z tyłem po załadowaniu auta.howk napisał(a):moge zalozyc opony 195/65/15
poflek napisał(a):W poradniku jest napisane jak odróżnić RF2A od RF4F (zdjęcia turbiny).
Ja tylko tak zapytałem bo nie wiem czy są inne rozrządy... może są takie same.
No to poczytałem na forum i wyczytałem: RF2A 101 KM w 626 (w 323/premacy 90, 101)
Ja mam 101KM czyli silnik RF2A....
Boże jak ja bym chciał żeby ta Mazda mi służyła tak jak moj pierwszy w życiu prawdziwy samochód – UWAGA to była Mazda 323 1300cm z 1980r z ...napedem na tył

Jaksa napisał(a):Mozesz miec problemy z tyłem po załadowaniu auta.
Zapytałem, bo u mnie sąsiad ma takie opony założone do wersji kombii i jest OK. Kupuje w takim razie 195/60/15.... w Eclipsie mam ladne felgi i Bridgestone 205/55/16...ale te to pewnie zupełnie sie nie zmieszcza w nadkolach
Iktorn92 napisał(a):czemu maja sie nie zmiescic? zmieszcza spokojnie tylko komfort moze byc troszke nizszy choc czy ja wiem?
To jednak 16tki i jak patrze na nie i na te seryjne 15tki w Mazdzie to wydaja mi sie olbrzymie. Ale sprawdze, moze fajnie beda wygladac? Komfort na 16tkach i profilu 55 przy 205 jest ok nawet na Warszawskich dziurach

Wszystko zalezy jakie te felgi maja ET....mam klienta ktory na 626 GF DiTD ma felgi + opony od M6 czyli 205/55/16 i? oczywiscie tył przy załadowaniu bagaznika siada i obciera rantem oponę co nie jest dobre.
Nie bede kombinowal z kolami 16 cali , Mazda w dieselku to ma byc autko na spokojne przemieszczanie a nie lans. Chyba te co ma 15tki oddam do regeneracji, bo tak mysle ze te orginaly sa trwalsze od tych teraz sprzedawanych roznych po 300-340 zl za sztuke czy nawet taniej.
Tak OT... poczytalem to forum i troche jestem przerazony problemami z GFka w dieslu.. Boze moje Mitsubishi Eclipse to mimo 15 lat ideal...pali, zamiata az milo, rozrzad w ori 1200 zl, nic nie cieknie.... no tyle ze pali 11-12 litrow w miescie
O Corolli nie wspomne – zero problemow
! Same eksploatacyjne sprawy.
Moze ja sprzedam ta przyciagnieta GFke
???
Tak OT... poczytalem to forum i troche jestem przerazony problemami z GFka w dieslu.. Boze moje Mitsubishi Eclipse to mimo 15 lat ideal...pali, zamiata az milo, rozrzad w ori 1200 zl, nic nie cieknie.... no tyle ze pali 11-12 litrow w miescie

Moze ja sprzedam ta przyciagnieta GFke
howk napisał(a):poczytalem to forum i troche jestem przerazony problemami z GFka w dieslu
Jak ludzie nie mają problemów to nie piszą, więc forum w 90% to opisy samych problemów
poflek napisał(a):howk napisał(a):poczytalem to forum i troche jestem przerazony problemami z GFka w dieslu
Jak ludzie nie mają problemów to nie piszą, więc forum w 90% to opisy samych problemów
Oby......... tak mi sie ta GFka podoba, chcialbym zeby posluzyla
howk napisał(a):Panowie pozdrawiam na wstepie bo jestem nowy na Waszym forum.
Znalazłem taką aukcje allegro:
http://www.tinyurl.pl?G5RXDO0J
Czy to jest porządny zestaw do rozrządu do GFki z 2000r w dieslu????
Sprzedawca wystawia f-re i daje gwarancje producenta 2 lata lub 80 tys km.
Gdyby ktos byl zainteresowany tymi zestawami rozrzadu to ja jak na razie polecam. Kupilem i osobiscie odebralem od sprzedawcy. Napinacz NTN w pudeleczku Mazda, pasek w orgi pudelku Mazda ( alez on przedziwnie pachnie!!! ) rolki NTN, pompa wody zamiennik japonski. Wszystko nowiutkie, na f-re VAT. Rozrzad juz wymieniony u mojego mechanika (robie u niego wszystkie auta) wyregulowane zawory, wymienione uszczeleczlki przelewowe ( MAN) uszczelka pokrywy zaworow Erling. Dodatkowo Mazda dostala fitry Knechta, olej Shell, wymienione plyny, nabita i odgrzybiona klime, orginalne gumy tylnego stabilizatora, poduszke silnika z Tedgumu i na chwile obecna nic w niej nie trzeba robic