Malowanie farbami w sprayu...
Strona 1 z 1
Witam.Chciałbym się zapytać doświdczonych czy malowany zderzak kiedyś tam jak jest lekko ciemniejszy po jednej stronie a orginalnie wyglądający po drugiej i dopasowny do reszty karoserii to czy ten ciemnijszy kawałek dało by się zredukować do koloru orginalnego co jest po drugiej stronie farbami w sprayu i podkładem o kolorku srebrny metalik połysk i bezbarwną farbą??potem spolerować szmatką??
- Od: 12 mar 2007, 23:40
- Auto: Mazda 323F BA-BP
1840cm3,114 KM
sprayem to mozesz pociag pomalowac albo przystanek a nie auto.Moze wyjsc gorzej niz jest obecnie
-
waldii
Murray napisał(a):Witam.Chciałbym się zapytać doświdczonych czy malowany zderzak kiedyś tam jak jest lekko ciemniejszy po jednej stronie a orginalnie wyglądający po drugiej i dopasowny do reszty karoserii to czy ten ciemnijszy kawałek dało by się zredukować do koloru orginalnego co jest po drugiej stronie farbami w sprayu i podkładem o kolorku srebrny metalik połysk i bezbarwną farbą??potem spolerować szmatką??
Dobre
Dobrze że są tacy ludzie bo całkiem bym stracił klientów. Ostatnio pan postanowił rysy i zadrapania naprawić kupując farbę i nakładają ją gąbeczką myślał ze pięknie się ryski pokryją.No i sie pokryły razem z resztą karoserii. Wyglądało jak by Zardzewiało pod lakierem i parchy włażą na wierzch. Musiałem malować całe elementy a tak można by było tylko cieniować. Jeszcze ktoś mu doradził aby do bazy dodać utwardzacz wtedy nie będzie musiał malować bezbarwnym. Spray nawet idealnie dobrany zawsze będzie miał inny odcień ponieważ pistolet używa innego ciśnienia podczas malowania. Nigdy nie używam spraya jeśli potrzebuję pomalować coś małego lub do zrobienia jest tylko łatka mam małe pistolety .
Posiadam wszystkie części do XEDOSA 6 jeśli czegoś potrzeba proszę o kontakt. Kontakt do kolegi proszę powołać się na forum mazdy tel 793 163 816.
- Od: 26 lut 2007, 12:53
- Auto: XEDOS 6 2.0 V6
Witam!
Mam pytanie może nie chodzi o spray, ale ogólnie o malowanie elementów plastikowych miedzy innymi zderzak. Może mi ktoś powiedzieć jak przygotować wszystko do malowania. Jak zmatować, jaki podkład dać?
I przedewszystkim czy można mieszać farbe z utwardzaczem i lakierem czy jest konieczność wykończenia bezbarwnym lakierem?
Chciałbym podkreślić że to nie bedzie malowaniem sprayem.
Mam pytanie może nie chodzi o spray, ale ogólnie o malowanie elementów plastikowych miedzy innymi zderzak. Może mi ktoś powiedzieć jak przygotować wszystko do malowania. Jak zmatować, jaki podkład dać?
I przedewszystkim czy można mieszać farbe z utwardzaczem i lakierem czy jest konieczność wykończenia bezbarwnym lakierem?
Chciałbym podkreślić że to nie bedzie malowaniem sprayem.
- Od: 31 sie 2008, 23:54
- Auto: 323 F BA Z5 95'
waldii napisał(a):sprayem to mozesz pociag pomalowac albo przystanek a nie auto.Moze wyjsc gorzej niz jest obecnie
Znajomy malował zderzak w escorcie zwykłym sprayem zakupionym w markecie i na pierwszy rzut oka nie widać różnicy

Alarmy, sterowniki c.z., centralne zam.
www.REMOTRONIX.com
www.REMOTRONIX.com
- Od: 20 kwi 2005, 19:38
- Auto: Było:
323F BG 1.6 '92
323F BA 1.5 '97
323F BA 1.5 '96
Jest:
3 BP 2.0 '19
Ja 2 lata temu malowałem sprayem dobieranym na podstawie klapki,co się okazało potem ,że dobrali ciemniejszy
Pomalowałem lusterka i wysżło super tylko z amało klaru , potem prysłem blende i nikt mi złego słow anie powie, Teraz dobierałem na podstawie kodu 13 r czy jakos tak i pomalowąłem klamki też super. A kolor dobrali idealnie. Aha i pomalowałem spojler a to juz duza powierzchnia. I pomalowałem na 5 z plusem. Jak sie ktoś przypatrzy to są małe ryski bo uzyłem do zmatowania papieru 360 na mokto a potem 1500. teraz juz będe wiedział co i jak
ale wysżło super mimo,że to spray.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
Strona 1 z 1