Jak wyciąć szybę czołową / przednią?
Strona 1 z 1
Witam zastanawia mnie jak wyciąć szybę przednią w mazdzie. Może macie jakieś sprawdzone sposoby?? Nożykiem wyciąłem tylko boki szyby nie wiem jak sie pozbyć góry i dołu no i ta plastikowa uszczelka na górze szyby jest nie do oderwania. Poradźcie coś.
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
W Fordzie Sierra wymienialiśmy szybę. Uszczelkę trzeba było przeciąć piłką drucianą. wyciągało się szybę, potem walka z usunięciem resztek uszczelki, wklejenie nowej i wsadzenie szyby.
W Maździe nie zmieniałem ale chyba będzie podobnie.
W Maździe nie zmieniałem ale chyba będzie podobnie.

w warsztacie powiedzieli mi, ze robi sie to struna. podklada sie pod uszczelke, wycinasz uszczelke, a pozniej to samo z klejem (lekko podwazasz, jeden od zewnatrz drugi od srodka. Jedziecie struna do okola szyby
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Racja, wycina się struną. Co się na**liśmy przy tym ze znajomym to szkoda gadać, a na koniec i tak szyba pękła
:D bo obaj za mocno chcieliśmy odchylić, żeby włożyć strunę między szybę a nadwozie. Także nie polecam.
Polecam za to pneumatyczny nożyk do wycinania wszelkiego rodzaju szyb. No ale do tego potrzebny jest też kompresor. 10 minut i szyba poza autem.
Polecam za to pneumatyczny nożyk do wycinania wszelkiego rodzaju szyb. No ale do tego potrzebny jest też kompresor. 10 minut i szyba poza autem.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

a na koniec i tak szyba pękła
ja byłem lepszy. Wyciąłem w GC nożykiem do papieru – sam, potem zapakowałem ją na tylne siedzenie – podsuwam fotel do tyłu (koupe) rozkładam oparcie. Zasiadam i słyszę ttttrrrrach. I już szyby nie sprzedałem

Strona 1 z 1