Czyszczenie konsoli – jak nie porysować szybek?
Strona 1 z 1
Jakie macie 'patenty' na usuwanie kurzu z szybki zegarów, komputera, radia, aby nie uszkodzić ich delikatnej powierzchni ? Z poprzedniego autka wiem, że już jedno nieumiejętne przetarcie może skutkować licznymi rysami i potem w słońcu wygląda to 'słabo'
. Odkurzać odkurzaczem ? Pędzelkiem ? Sprężonym 'powietrzem' ?
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
Są takie fajne ściereczki z microfibry (tak to się chyba nazywa) do czyszczenia monitorów.
Wyglądają jak tania szmata ale są doskonałe
Używam tego (albo żona) do czyszczenia monitorów LCD, TV już od dłuższego czasu i na pewno nie da się tym porysować powierzchni.
Lekko namoczyć (żeby tylko była odrobinkę wilgotna) i ścierać.
Nie zostawia smug.
Wyglądają jak tania szmata ale są doskonałe
Używam tego (albo żona) do czyszczenia monitorów LCD, TV już od dłuższego czasu i na pewno nie da się tym porysować powierzchni.
Lekko namoczyć (żeby tylko była odrobinkę wilgotna) i ścierać.
Nie zostawia smug.
Ja najpierw odkurzam deskę , wskażniki , wyświetlacze itp. , a potem ścieram wszystko wilgotną irchą i jest ok.
- Od: 31 gru 2006, 20:36
- Auto: M6 GY MZR-CD 143kM ACTIVE `07
momores napisał(a):Ja najpierw odkurzam deskę , wskażniki , wyświetlacze itp. , a potem ścieram wszystko wilgotną irchą i jest ok
chyba najlepsze rozwiązanie
Ja polecam pianke do czyszczenia komputerow i mikrofibre, a potem znow mikrofibre na sucho – jednym slowem efekt idealny! Powodzenia 
Globy napisał(a):Ja polecam pianke do czyszczenia komputerow i mikrofibre
To chyba jednak do konsoli ogólnie, a moje pytanie dotyczyło głównie szybek wskaźników.
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
mcbeth napisał(a):Czyli odkurzacz. Używasz okrągłej szczotki 'do mebli' ?
Trzeba tylko najpierw na czymś sprawdzić czy taka szczotka nie robi rys. Miałem taki przypadek w jednym odkurzaczu
- Od: 25 cze 2006, 11:15
- Auto: 626 GE '95 (1.8 FP)
mcbeth napisał(a):To chyba jednak do konsoli ogólnie, a moje pytanie dotyczyło głównie szybek wskaźników.
W takim razie plyn do szyb, chociaz ja sie szybki nie czepiam
Strona 1 z 1