W zime probowalem toworzyc swoja przednia klape, co zaowocowalo zdarciem lakieru na rogach klapy (nie zauwazylem twardego lodu, ktory blokowal klape)

W jaki sposob zabezpieczyc te male ogniska korozji
Czekam na jakies porady i opinie
Dzieki

www.mazdaspeed.pl
max napisał(a):jezeli niechcesz inwestowac kasiorki kup drobny papier scierny ( moze byc 240 lub 400) oczysc to zapalka lub wykalaczka w dlon i zapraweczkia jak chcesz oddac do lakiernika to albo pomaluje cala maske albo porobi zaprawki pistoletem ktore pochlaniaja duzo czasu i sa nieoplacalne
Xavier napisał(a):PS. Co oznacza symbol GW w 626 z '98?
Waluś napisał(a):A ja jestem innego zdania.Skoro pojawiła się korozja, to znaczy ocynk już sobie wyparował Ocynk nie koroduje wogóle, więc skoro jest tam korozja, to znaczy że go nie ma. Ocynk to nie rodzaj blachy tylko sposób jej powlekanie, a blacha jest stalowa. Więc skoro masz już korozję to powodzenia życzę chodując ją nadal wtedy zamiast matować papierem to potem zmatujesz sobie spawarką jak będziesz miał dziurę
Dobrze wykonana zaprawka starczy na lata
burritos napisał(a):Ludzie ja jestem zielony
mod napisał(a):takie cos – nie pamietam nazwy ale jest w czym co wyglada na brazowa butelke po syropie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki