Ściemniacz oświetlenia w kabinie

Postprzez Marcin » 29 gru 2007, 12:59

Ściemniacz nie działa po przekręceniu stacyjki (przynajmniej ten mój,kupiony od sp4ubw) Nie ma żadnych dodatkowych funkcji.Lampka działa tak samo ja bez sciemniacza ale pieknie sie "wygasza"-powolutku.Na płytce jest tez potencjometr i możemy sobie ustawić czas zwłoki od rozpoczęcia przygasania.Polecam produkt :) Nadał mojej madzi delikatnie luksusowego posmaku :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 sty 2007, 01:18
Posty: 1649 (28/54)
Skąd: Śrem
Auto: Toyota Prius 2010

Postprzez Topaz » 31 gru 2007, 16:20

Marcin jak nie działa stacyjka? Powinna działać i dawać ściemnienie w czasie 1s po podaniu napięcia na wejście stacyjki. Jesli nie działa to coś jest uszkodzone, sprawdz, czy rzeczywiście podajesz napięcie na przewód stacyjki.

Jeśli napięcie tam będzie to po nowym roku wyślę ci nowy układ. A tamten wyslij mi na reklamację.

Pozdrawiam, jeszcze w starym roku.

EDIT: ahaha, nie przeczytałem kilku postów wstecz :P

marcus_87, nie jest rozbudowany, działa tylko tak, ze przekręcenie stacyjki eliminuje efekt ściemniania. To znaczy ściemnia się też płynnie ale w ciągu sekundy. Poza tym nie robiłem żadnych dodatkowych funkcji :) Za to jest tani i niezawodny.[/b]
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 kwi 2006, 19:18
Posty: 477
Skąd: Białystok
Auto: M6 2.3 Sport

Postprzez Marcin » 1 sty 2008, 21:31

sp4ubw napisał(a):EDIT: ahaha, nie przeczytałem kilku postów wstecz

:)
Wszystko oki.Zadnych reklamacji nie będzie ;)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 sty 2007, 01:18
Posty: 1649 (28/54)
Skąd: Śrem
Auto: Toyota Prius 2010

Postprzez dzunior321 » 26 sty 2008, 14:56

wie ktoś może jak podłączyć żarówkę sufitową do seryjnie montowanego ściemniacza w mazdzie 323f ba, który ściemnie podświetlanie stacyjki i zamka???
Początkujący
 
Od: 16 wrz 2007, 14:47
Posty: 21
Skąd: Jasło

Postprzez Topaz » 23 lut 2008, 14:07

Tak w ogóle to jak ktoś chce taki ściemniacz jak w opisie wcześniejszym, to są gotowe i w każdej chwili mogę wystawić aukcję :)
Zgadnij kotku, co mam w środku....
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 kwi 2006, 19:18
Posty: 477
Skąd: Białystok
Auto: M6 2.3 Sport

Postprzez Przemek_83 » 28 lut 2008, 22:20

Widzę gotowe układy na allegro, ale nie mam pojęcia czym one się różnią i który jest najlepszy, jedne mają 2 kabelki, inne 3, 4 lub nawet 5...
Ktoś mógłby powiedzić o co kaman?

itd. może inne polecacie, albo ktoś z was robi na zamówienie :D


ja mam nawet 7 kabelków polecam ten nie jestem elektronikiem a poradziłem sobie bez większych problemów, więc nie jest to bardzo skomplikowane :) Ten mój różni się od tego 3 który podałeś tym, że oprócz oczywiście podtrzymywania światła, płynnego rozjaśniania-wygaszania, szybszego wygaszania stacyjką można podłączyć jeszcze centralny zamek. Daje to fajny efekt po otworzeniu drzwi (np z pilota) światło się płynnie zapala (już przed otwarciem drzwi) i gaśnie płynnie bo uzbrojeniu zamka.
MAZDA 323F 1,8 BA 1996 full opcja :) Obrazek <a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27726&highlight=przemek83">moja Madzia</a>
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 24 lip 2005, 21:42
Posty: 27
Skąd: Skierniewice
Auto: MAZDA 323F 1,8 1996

Postprzez Majki88 » 10 lip 2008, 20:44

Xionc
i jak się sprawuje ściemniacz ?
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Cierpliwy
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 25 kwi 2008, 17:29
Posty: 1488 (5/6)
Skąd: Łódź
Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'

Postprzez Xionc » 27 lis 2008, 18:01

Majki88 nie wiem, bo sprzedałem samochód, ale rok działał
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moja 323 BG GT '89 Myszata
Instalacja Kina Domowego Warszawa – zapraszam do mojego brata.
statusTest
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 2 cze 2004, 22:25
Posty: 2478 (5/25)
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda6 2.0 '08

Postprzez Setritus » 19 mar 2009, 22:54

A w jaki sposób rozwiązać takie problemy:

1. mam fabryczny ściemniacz oświetlenia, ale ściemnianie jest stopniowe, to znaczy ze nie schodzi płynnie tylko delikatnie ale też szybko następują po sobie kolejne fazy przyciemnienia aż do całkowitego zgaśnięcia. Całość gaszenia trwa koło 2.5 sekundy ale niestety widać te fazy, co mi sie nie podoba. Chciałbym żeby schodziło idealnie płynnie. Da rade jakoś?

2. podłączyłem lampki przy lusterku wstecznym (nad głową kierowcy) do lampki która zapala sie przy otwarciu drzwi. Wszystko działa świetnie, problem jest tylko taki ze gasną one dopiero po odpaleniu silnika. Podczas odpalania napięcie bardzo skacze góra dół i lampka dość mocno mruga. Jak silnik juz zapali to jest okej. Ale niestety jest to nieprzyjemne dla oka. Da rade to też jakoś naprawić? Żeby podczas odpalania silnika lampka świeciła ze stałą jasnością, nie mrugała.

Pozdrawiam!
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 lut 2009, 12:42
Posty: 1135 (0/5)
Skąd: Olsztyn / Kraków
Auto: Xedos 6 KLZE

Postprzez Setritus » 27 mar 2009, 15:18

jakiekolwiek pomysły?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 lut 2009, 12:42
Posty: 1135 (0/5)
Skąd: Olsztyn / Kraków
Auto: Xedos 6 KLZE

Postprzez cieniu » 12 paź 2009, 17:35

przepraszam, że odkopuje... gdzie mogę podpiąć mikroprocesorowy ściemniacz oświetlenia (7 kabelków, chce podłączyć do stacyjki i zamka) a może dokładniej, którędy idą przewody od żarówki sufitowej w mazdzie 323c 98r.???
Początkujący
 
Od: 13 cze 2009, 08:38
Posty: 4
Skąd: O-ca
Auto: Mazda 323c 1.5 16v DOHC 98r.

Postprzez D&K » 25 paź 2009, 20:16

DZIĘKI ZA SCHEMATY LUBIĘ DODAWAĆ COŚ CIEKAWEGO DO MOJEGO AUTA A NIEPOSIADA MOJA ŚCIEMNIACZA A DO TEGO LUBIĘ SAM COŚ DODAĆ WIĘC SIĘ POBAWIĘ Z WYTRAWIANIEM PŁYTKI
D&K
Początkujący
 
Od: 6 sie 2008, 17:02
Posty: 2
Skąd: RZESZÓW
Auto: MAZDA 323F,1,5 16V,BA,1996r

Postprzez no_fear » 27 lis 2009, 09:24

założyłem sobie ściemniacz 2-przewodowy z potencjometrem i mam taki problem :]

ściemniacz założyłem przy lampce sufitowej i tylko ta lampka miała się ściemniać –> efekt jest taki, że lampka sufitowa owszem ściemnia się poprawnie...ale lampki przy drzwiach i kontrolka niezamkniętych drzwi !! gasną dopiero po ok.30sek od wygaszenia się lampki sufitowej :|

działa komuś poprawnie ściemniacz 2-przewodowy ?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 lis 2006, 14:47
Posty: 413
Skąd: KrK
Auto: Galaxy MK2 2.3

Postprzez Kadzi » 5 lip 2010, 18:18

Hehe fajna sprawa, udało mi się zrobić to w 3, 4 godzinki, ale niemam pojecia o elektryce i takich sprawach. Wyszło mnie to 2 zł.

Dzięki i Pozdrawiam
Kadzi
 

Postprzez panryjeq » 25 lip 2010, 10:03

robiles od zera z lutowaniem plytek czy poprostu zamontowales gotowca?
Chcesz być piękna to odwiedź gabinet kosmetyczny
Ewentualnie jak nie sięgasz do najwyższej półki to dlaczego nie kupisz drabiny
Meble metalowe biurowe i socjalne.
Forumowicz
 
Od: 24 wrz 2008, 06:03
Posty: 40
Skąd: Bydgoszcz
Auto: Mazda 323F BA 1.5

Postprzez Majki88 » 20 maja 2011, 20:34

ściemniacz działa dalej oraz działa również z diodami Led

Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Cierpliwy
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 25 kwi 2008, 17:29
Posty: 1488 (5/6)
Skąd: Łódź
Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderator

Moderatorzy Opinie i Poradniki