przez xANDy » 8 gru 2011, 23:14
Bardzo proszę moderatora działu, żeby nam nie kasował tej rozmowy o obróbce poradnika – przynajmniej aż się nie dogadamy w kwestiach współpracy.
Jest taki człowiek np. Neonixos666 który trochę ogarnia temat; powyżej kolega też się zobligował. Widziałem wątek o rozbudowie poradnika – tam też jest kilka spraw poruszonych. To trzeba metodycznie poprzerabiać ale to musiałby zrobić ktoś, kto nie jest mną. Dla tych co się pytają dlaczego – ja mam bardzo duże problemy z czytaniem – od pewnego czasu nie czytam książek bo nie mogę z powodów medycznych. Piszę trochę na ślepo, bo palce pamiętają klawiaturę bez patrzenia na ręce, ale czytanie i składanie większego tekstu po prostu wychodzi poza moje spokojne możliwości.
Z tego co sam wyłapałem – potrzeba wsadzić na pewno takie rzeczy jak:
1. opis rozrządu do RF5 oraz do RF7 (numery katalogowe!)
2. opis rozrządu i części do silnika 1,6
3. numery katalogowe koła 2M do wersji przedlif i polift
4. opis silnika RF7, który po prostu nie istnieje w poradniku
5. wzmianka o silniku RFxx?? 2.2 litra (są chyba trzy modele łącznie!)
6. zdjęcia silników RF5C; RF7 (ze wskazaniem na DPF) i opisanie ich różnic
7. są gdzieś fotki jak ktoś wyjmował swój IC w M6 i widać popękania – zrobić odnośnik do tej relacji (to nie jest fotorelacja na razie, ale zmusić gościa, żeby ją zrobił, albo zrobić ją za niego za jego zgodą)
8. opis "jak sprawdzić, że silnik jest ok" dotyczy właściwie tylko DiTD – trzeba go rozbudować (albo przebudować) o silniki CR i sprawdzenie ich stanu organoleptycznie na giełdzie
9. zmiana namiarów na Mabi (Diesel System?) i podanie innych punktów (ktoś opisywał jak sam naprawiał pompę i dawał ro regeneracji głowice rozdzielaczową na południe kraju – zrobić odnośnik itp. albo dogadać się z facetem, niech poda jakieś szersze dane i umieścić
10. pewnie jeszcze sporo rzeczy...
ponumerowałem – odpowiedzialnie, kto się za co zabierze, kogo zaprosić do realnej współpracy?
PS. ja mogę edytować TYLKO mój pierwszy post – reszta już należy do kogoś innego. Ja po to miałem wtedy plakietkę moderatora, żebym mógł edytować całość. Możliwe, że poprosimy górę o taką możliwość, żeby jedna osoba/dwie miały taką opcję moderowania całego tematu.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj
TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(