Pielęgnacja lakieru
aa gdyby te wieksze odpryski zamalowac lakierem zaprawkowym a te male zostawic jak mowisz? no i jak pisalem na poczatku na te ryski jakiessrodki zeby zrobic dobrze od a do z i chcialbym sie sam zajac a nie jestem raczej jakims specjalista w tej dziedzinie;D dopiero wchodze w temat:D:) malkolm co bys polecil?? to nic pilnego jak bedziesz mial chwilke czasu i checi to nawet na pw napisz od zare co i jak zakupic i zrobic bede Ci niezmiernie wdzieczny:)

- Od: 15 sie 2010, 14:38
- Auto: Mazda 323F 1.6I 16V 2003r
malkolm napisał(a):nie można, zrobisz hologramy, lepiej auto umyć
w takim razie po co stosuje się Quick Detailer ?
po myciu stosujesz go aby autu nadać wygląd świeżo woskowanego, przedłużyć żywotność wosku i aby nie pozostawały zacieki po twardej wodzie
możliwe że będę w niedziele na zlocie , a jeśli nie ja to będzie tomek,
zobaczymy jak pacjent wygląda i czy coś z tym da się zrobić, przypomnij mi w sobotę to może wezmę z sobą kilka zabawek
ebson napisał(a): malkolm co bys polecil?? to nic pilnego jak bedziesz mial chwilke czasu i checi to nawet na pw napisz od zare co i jak zakupic i zrobic bede Ci niezmiernie wdzieczny:)
możliwe że będę w niedziele na zlocie , a jeśli nie ja to będzie tomek,
zobaczymy jak pacjent wygląda i czy coś z tym da się zrobić, przypomnij mi w sobotę to może wezmę z sobą kilka zabawek
Turtle Wax Platinum Car Wash – polecam, w rozsądnej cenie. Nie rusza wosku.
Oczywiście są szampony lepsze, ale cena już też inna...
Oczywiście są szampony lepsze, ale cena już też inna...

- Od: 15 sty 2011, 18:27
- Auto: CA KF '92
A ja polecam szampon Autobella Lavaincera. Jest tani 11zł/litr i bardzo dobry.
Nie ściąga wosku, dodatkowo nabłyszcza karoserię, nie zostawia białych zacieków jak np szampon sonaxa. Użytkowałem go przez kilka lat, póżniej kupiłem Megiuarsa Gold Class i wracam do Autobelli. Wg mnie Gold Class jest od niego gorszy.
Nie ściąga wosku, dodatkowo nabłyszcza karoserię, nie zostawia białych zacieków jak np szampon sonaxa. Użytkowałem go przez kilka lat, póżniej kupiłem Megiuarsa Gold Class i wracam do Autobelli. Wg mnie Gold Class jest od niego gorszy.
- Od: 2 lut 2008, 10:49
- Auto: Golf Plus
Że też tego tematu wcześniej nie wyhaczyłem 

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Ja zakupiłem Meguiars NXT Generation, nie jest najtańszy ale po pierwszym myciu jestem zadowolony. 

- Od: 30 paź 2010, 10:19
- Auto: Mazda3 BL 1.6 MZR Excl 10'
Czarna Perła
pytanko czy tenzi rollex można stosować na suchy pojazd czy tylko na mokry smamochod w celu wysuszenia lakieru . Jak najlepiej uzywac tego srodka , spsikac auto i poczekac az samo wyschnie czy tez po naniesieniu srodka spsikac pozniej woda i potem wytrzeć auto do sucha recznikami ?
-
Pyton162
Zapytaj Grzyby o to. On się tymi środkami zajmuje.

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Osobom, które nie miały z CarDetailingiem nigdy do czynienia polecam przeprowadzić następujący proces :
Dobry Szampon (Duragloss, Meguiar's, Dodo Juice)
Glinka (BiltHamber, Meguiar's, Sonus)
Cleaner (Poorboy's Pro Polish 2, Meguiar's Ultimate Compound, Duragloss PreCleaner, ValetPRO AchillesPrep)
Politura (Poorboy's Black Hole (lakiery ciemne), Poorboy's White Diamond (lakiery jasne), Meguiar's DeepCrystalPolish)
Wosk (ChemicalGuys ButterWet, Collinite 476s, 915, Duragloss 111, R222 CarnaubaWax)
QuickDetailer (FinishKare 425, Meguiar's)
Często temu procesowi trzeba poświęcić trochę czasu, ale efekty są powalające :– )
Dobry Szampon (Duragloss, Meguiar's, Dodo Juice)
Glinka (BiltHamber, Meguiar's, Sonus)
Cleaner (Poorboy's Pro Polish 2, Meguiar's Ultimate Compound, Duragloss PreCleaner, ValetPRO AchillesPrep)
Politura (Poorboy's Black Hole (lakiery ciemne), Poorboy's White Diamond (lakiery jasne), Meguiar's DeepCrystalPolish)
Wosk (ChemicalGuys ButterWet, Collinite 476s, 915, Duragloss 111, R222 CarnaubaWax)
QuickDetailer (FinishKare 425, Meguiar's)
Często temu procesowi trzeba poświęcić trochę czasu, ale efekty są powalające :– )
CarDetailing
- Od: 7 maja 2011, 15:14
- Auto: Inne
shiningcar napisał(a):Cleaner (Poorboy's Pro Polish 2, Meguiar's Ultimate Compound, Duragloss PreCleaner, ValetPRO AchillesPrep)
Megsa UC bym raczej nie zaliczył jako cleanera
shiningcar napisał(a):Często temu procesowi trzeba poświęcić trochę czasu, ale efekty są powalające :– )
Dokładnie.
Nie będę kopiował zdjęć, więc zainteresowanych odsyłam pod link:
viewtopic.php?f=332&t=111631&start=20
tam można podziwiać efekty mojej pracy.
MOJA MAZDA
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631
@tomek@ napisał(a):Megsa UC bym raczej nie zaliczył jako cleanera
Regenerator nie brzmi za dobrze
CarDetailing
- Od: 7 maja 2011, 15:14
- Auto: Inne
shiningcar napisał(a):@tomek@ napisał(a):Megsa UC bym raczej nie zaliczył jako cleanera
ja bym go nazwał pastą polerską, taką jak wiele innych, i to na dodatek dość ostrą
malkolm napisał(a):shiningcar napisał(a):@tomek@ napisał(a):Megsa UC bym raczej nie zaliczył jako cleanera
ja bym go nazwał pastą polerską, taką jak wiele innych, i to na dodatek dość ostrą
zgadzam się w 100%
Witam,
Mam mały problem. Wyczyściłem ostatnio samochód balsamem z firmy K2, wszystko było OK. Dwa dni później umyłem znowu auto, nałożyłem balsam ponownie, na następny dzień w miejscach gdzie nie wypolerowałem dokładnie została warstwa balsamu, nie jest to może bardzo widoczne ale jednak trochę mnie to irytuje. Da się to jakoś zmyć? Próbowałem szamponem o dużym stężeniu, później polerowałem i nie daje rady. Jest na to jakiś sposób?
Mam mały problem. Wyczyściłem ostatnio samochód balsamem z firmy K2, wszystko było OK. Dwa dni później umyłem znowu auto, nałożyłem balsam ponownie, na następny dzień w miejscach gdzie nie wypolerowałem dokładnie została warstwa balsamu, nie jest to może bardzo widoczne ale jednak trochę mnie to irytuje. Da się to jakoś zmyć? Próbowałem szamponem o dużym stężeniu, później polerowałem i nie daje rady. Jest na to jakiś sposób?
- Od: 24 lut 2011, 16:10
- Auto: Mazda 3, 2.0 150 KM USA-spec