W najbliższym czasie planuje kupić CB radio, chcę na to przeznaczyć max 250zł (cb+antena). Na allegro znalazłem taki zestaw:

Co o nim myślicie?
www.mazdaspeed.pl
brio11 napisał(a):Co o nim myślicie?
Marek 161BD081 napisał(a):brio11 napisał(a):Co o nim myślicie?
Osobiście to nie kupowałbym tego radia.
Marek 161BD081 napisał(a):brio11 napisał(a):Co o nim myślicie?
Osobiście to nie kupowałbym tego radia.
buczos napisał(a):Myślę o radiu alan 109 ewentualnie alan 200 (pewnie będzie lepsze), czytałem na necie sporo dobrych opinii jeżeli weźmiemy pod uwagę stosunek ceny do jakości.
vetguy napisał(a):Gdy włączę silnik SQ muszę skręcić na godz. 11tą a wszystkie odpowiedzi nawet te z bliska podbiegają szumem.
vetguy napisał(a):Wyciągnąłem antenę z radia ,włączyłem silnik i radio- nie ma zakłóceń czyli wynika że nie od samochodu choć ewidentnie zakłoca auto .
Szyman napisał(a):Ja myśle o standardowym chyba zestawie i nie drogim. Alanie 109 i antenie Midlanda ML-145. Chyba powinno być ok?
vetguy napisał(a):Koledzy ma taki zestaw harry 3 i triflexa. Przy wyłączonym silniku SQ mam na godz.9ej nic nie szumi słyszę ludzi dobrze przy S/rf na 1 kresce. Gdy włączę silnik SQ muszę skręcić na godz. 11tą a wszystkie odpowiedzi nawet te z bliska podbiegają szumem. To co słyszałem na wyłączonym silniku świetnie czasmi jest nie do zrozumienia. Wyciągnąłem antenę z radia ,włączyłem silnik i radio- nie ma zakłóceń czyli wynika że nie od samochodu choć ewidentnie zakłoca auto .
Pytanko czy mogę coś z tym zrobić, czy to wina auta, radia czy anteny?
Marek 161BD081 napisał(a):Zrób mały test przy użyciu może innej anteny?
Sprawdź połączenia masowe przy ten antenie co masz.
TomiX9 napisał(a):Grunt to nauczyć się z radia korzystać... ja od 4 lat używam Alana 100 oraz President Florida i przynajmniej anteny nie zamienię na nic innego... Przez dwa lata używałem tego zestawu zawodowo przy przebiegach rzędu 10-20 tys. km/miesiąc – za tą cenę polecam!
Szyman napisał(a):No właśnie.. Ja na radio jestem zdecydowany tylko myślę ciągle nad anteną. ML145 jest strasznie długa. Ja bym chciał odrobinę krótszą.. tak z 130 bądź 120cm.. Wiem, że przy dłuższej większy zasięg, ale czy różnica 10cm to duża różnica w działaniu? Czy źle pojmuje i nie od tego to zależy...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki