To trochę inaczej. Wkładasz pod maskę deseczkę z wbitą żyletką, po jednej stronie żyletki dajesz ser, a po drugiej szyneczkę... przychodzi kuna, patrzy – tu ser, tu szyneczka kręci głową nie mogąc się zdecydować i podcina sobie gardło na żyletce... To też chyba drastyczne. To jeszcze inaczej. Wkładasz pod maskę deseczkę z wbitą żyletką... przychodzi kuna, patrzy w prawo – nie ma sera, patrzy w lewo – nie ma szyneczki i podcina sobie gardło na żyletce... Dodam na koniec, że domestos, czy inna kostka do WC, także może okazać się przydatny, aby zniwelować zapach padliny...
Jak odstraszyć gryzonie od samochodu – kuny niszczą kable WN
Ja od lat stosuję naturalny preparat w postaci sierści psa w torebce po cukrze i – jak dotąd – kuny i koty omijają moje samochody. Można też spróbować innej metody (dla ludzi o mocnych nerwach
) Wkładasz po maskę deseczkę z wbitą żyletką (taka kładeczka i żyletka wzdłuż), na końcu deseczki umieszczasz ser, albo szyneczkę... przychodzi kuna i biegnie do żarcia rozcinając sobie brzuszek... -Wiem drastyczne.
To trochę inaczej. Wkładasz pod maskę deseczkę z wbitą żyletką, po jednej stronie żyletki dajesz ser, a po drugiej szyneczkę... przychodzi kuna, patrzy – tu ser, tu szyneczka kręci głową nie mogąc się zdecydować i podcina sobie gardło na żyletce... To też chyba drastyczne. To jeszcze inaczej. Wkładasz pod maskę deseczkę z wbitą żyletką... przychodzi kuna, patrzy w prawo – nie ma sera, patrzy w lewo – nie ma szyneczki i podcina sobie gardło na żyletce... Dodam na koniec, że domestos, czy inna kostka do WC, także może okazać się przydatny, aby zniwelować zapach padliny...
Proponuje Boll Stopper na kuny u mnie zadziałało i mam już spokój (kable miałem całe ale wygłuszenie maski mi zaczęło znikać
)