Jakie pokrowce?
Łączę z podobnym tematem.
Witam wszystkich!
mam pytanie odnośnie pokrowców na siedzenia!
chce do swojej 323F BA założyć coś skórzanego i tu nasuwa się pytanie czy te pokrowce z allegro są coś warte???
czy ma ktoś z was może coś takiego
http://www.allegro.pl/item938330556_skorzane_gniecione_pokrowce_szyte_na_miare.html
chodzi mi o to czy to jest faktycznie zrobione ze skóry czy z materiału skóropodobnego
?
albo co sądzicie o EKO – skórze ?
nie wiem czy temat w dobrym dziale jeśli nie to proszę o przeniesienie
mam pytanie odnośnie pokrowców na siedzenia!
chce do swojej 323F BA założyć coś skórzanego i tu nasuwa się pytanie czy te pokrowce z allegro są coś warte???
czy ma ktoś z was może coś takiego

chodzi mi o to czy to jest faktycznie zrobione ze skóry czy z materiału skóropodobnego
albo co sądzicie o EKO – skórze ?
nie wiem czy temat w dobrym dziale jeśli nie to proszę o przeniesienie
- Od: 25 maja 2009, 22:33
- Auto: Mazda 323F (BA – Z5) 1,5 97r.
Witam. Ja w swojej BA mam takie pokrowce na przednich fotelach i powiem ci że całkiem nieźle się to prezentuje lecz nie są tak perfekcyjnie dopasowane jak to widać na zdjęciach. POZDRAWIAM

TYLKO GWIAZDY MAJĄ MAZDY HEHE ;P Moja Madzia -->http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=105243
- Od: 23 paź 2009, 10:20
- Auto: Mazda 323f BA 1.8 95r. ;)
Hm, ciekawa sprawa. Oczywiście to nie prawdziwa skóra, tylko "eko" (jak zresztą wyraźnie piszą na tej aukcji), zwykle wygląda to kiepsko, ale ta gnieciona nawet całkiem całkiem. Jak bym miał pewność co do takiego dopasowania to pewnie bym brał, bo sam mam dorabianą i kiepską tapicere.
Johnny, kupowałeś od nich właśnie, że mówisz że kiepsko z dopasowaniem? Może wrzucisz jakieś foty jak to w praktyce się prezentuje?
Johnny, kupowałeś od nich właśnie, że mówisz że kiepsko z dopasowaniem? Może wrzucisz jakieś foty jak to w praktyce się prezentuje?
- Od: 22 lut 2010, 11:38
- Auto: Mazda3 BK '06 LF, top sport
bardzo ładnie to wygląda na fotkach. z chęcią bym coś takiego sobie zrobił ale welur jest o wiele lepszy pod względem użyteczności, nie nagrzewa się tak w słoneczne dni, nie poci, a w zimę nie jest taki zimny jak skóra, no i nie jest taki śliski
Masz rację Radex, do tego można dołożyć jeszcze 2 wady ekoskóry: jest 2 razy droższa i, co ważniejsze, klei się do gołego tyłka
. W sumie jakoś nie pomyślałem o tym wszystkim, a są też ładne welurowe tapicerki na allegro. Pewnie o welurze nie myślałem, bo moja dorabiana jest zrobiona paskudnie.
Aha – prosimy moderatorów o powstrzymanie się od offtopów

Aha – prosimy moderatorów o powstrzymanie się od offtopów
- Od: 22 lut 2010, 11:38
- Auto: Mazda3 BK '06 LF, top sport
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Mam pytanie do użytkowników takich pokrowców, czy te pokrowce nie zsuwają się? Dobrze przylegają do pierwotnej tapicerki?
W jaki sposób trzyma się to foteli? Jak zrobione są zagłówki? (na zamek błyskawiczny czy jak?)
Mam pytanie do użytkowników takich pokrowców, czy te pokrowce nie zsuwają się? Dobrze przylegają do pierwotnej tapicerki?
W jaki sposób trzyma się to foteli? Jak zrobione są zagłówki? (na zamek błyskawiczny czy jak?)
- Od: 30 wrz 2008, 19:59
- Auto: 323f V6 BA
EKOskóra jakością i estetyką nie powala, także warto byłoby abyś wpierw zobaczył to na żywo i wtedy ocenił czy Ci takie rozwiązanie odpowiada.
Musisz mieć także na uwadze, że wadą tego rozwiązania jest:
– zimą – dość się to wychładza i trzeba się naczekać aż siedzienie stanie się w miarę komfortowe i nie "zaziembisz sobie pleców"
– latem – jeżdząć w krótkich spodenkach będziesz się przyklejał do siedziska.
Musisz mieć także na uwadze, że wadą tego rozwiązania jest:
– zimą – dość się to wychładza i trzeba się naczekać aż siedzienie stanie się w miarę komfortowe i nie "zaziembisz sobie pleców"
– latem – jeżdząć w krótkich spodenkach będziesz się przyklejał do siedziska.
- Od: 12 kwi 2007, 11:00
- Auto: Mazda 323F BA 98r.
OK liczę się z tym. Można by tę skórę połączyć z alcantrą np boki skórzane a siedzisko i oparcie z alcantry.
Czy ktoś mógłby przesłać zdjęcia jak to wygląda w maździe?
Jeśli nie ma z tym problemu to dużo taniej będzie założyć takie pokrowce niż obszycie skórą u tapicera.
Czy ktoś mógłby przesłać zdjęcia jak to wygląda w maździe?
Jeśli nie ma z tym problemu to dużo taniej będzie założyć takie pokrowce niż obszycie skórą u tapicera.
- Od: 30 wrz 2008, 19:59
- Auto: 323f V6 BA