to ja może dodam i powtórze cos co kiedyś już pisałem, bo leniwy jestem i sposób
Marek61 mi zupełnie nie odpowiada, ja lubie szybko i efektywnie no i elegancko.
Dlatego wszystkim polecam środek do mycia szampon do samochodu Amvay oraz ich zarabisty środek do polerowania i odświeżania lakieru Silicone Glaze, bedac ostatnio w polsce kupiłem killka butelek poszy dopiero niecałe dwie.
O tym jak błyszczy się lakier przekonali się w zeszłym roku zlotowcy w angli, a na zdjęciach można zobaczyć w mojej galerii, choć nawet one nie oddają tego jak bardzo błyszczący i śliski jest lakier.
Nakładanie jest banalnie proste, najpierw rozcieramy cieką warstwę na suchą powierzchnię, a potem w sumie bez wielkiego wysiłku ścieramy powstający delikatny nalot, w porównaniu z wieloma innymi środkami jest na prawdę leciutko, nawet pokazywałem filmik kiedyś, w razie potrzeby można przytrzeć miejsca gdzie są ryski i usunąć ślady. wypolerowanie popierdóki z nałożeniem środka nie trwa więcej jak godzinę.
samochód zachowuje połysk co najmniej przez miesiąc a środek działa nawet przez kilka miesięcy, bo trzeba wiedzieć że zawiera środki które konserwują mikropęknięcia.
Jedno jest pewne jak przyjadę do polski na jesieni to na pewno kupie kolejne kilka butelek, tym bardziej że kupujemy w najbliższym czasie nową previeII wiec będzie co smarować

)))
Do usuwania i polerowania polecam środki firmy 3M, dostałem kiedyś trochę od klienta, tu w anglii stosują te środki w luxusowych myjniach, z tym że jest to dość drogie ale jakość usuwania rys powala na kolana.