Witam
Niedawno kupiłem cb- oczywiście posiedziałem wcześniej na odpowiednich forach
Wnioski = słabsze radio lepsza antena!!
1. Kupić bardzo dobrą antenę- ja z pewnych wzgledów (możliwośc przenoszenia do innego mobilka, brak dziury w dachu itp.) wybrałem antenę na magnes ML-145 (bardzo przyzwoita antena)
2. Radio – nie należy kupować radia tylko przez net, musisz podjechać do sklepu gdzie jest jakiś wybór i posprawdzać kilka modeli np. przy włączonej dmuchawie, wycieraczkach, dodać gazu itp.– sprawdzisz czy nie zbiera zakłuceń!
Przed zakupem porzyczyłem od kolegi do mojej 6ki alana 100 (z kiepską anteną) i zbierał wszystkie możliwe zakłucenia.
Będąc w Lublinie (znalazłem fajny niedrogi sklep) wybrałem się do sklepu gdzie "przymierzylem" radyjko MK3 (niby odpowiednik alana 100+ z dodatkowymi filtrami) idealna cisza , rzadnych zakłuceń , do radyjka dokupiłem antenę ML145 i wszystko śmiga aż miło. To samo radio (MK3) po włorzeniu do citroena berlingo niestety nie spisuje się (zakłucenia z alternatota i wycieraczek)
Jak widzisz radyjko musisz dobrac do samochodu, jak nie chcesz robić dziury w karoserii to polecam antenę ML145. Możesz oczywiście wyrzucić kasę na presidenta ale moim zdaniem gra niewarta świeczki (president ok 500zł + antena 150= 650zł) ja za swój zestaw dałem 400zł. (zwrócił mi się już 5x
Pozdrawiam
ps.
nie kupuj cobry!!!
przymierz alana 100+, lub MK3 ( z tanszych ) lub presidenta (jak nie masz na co wydawać kasy;))