Jakość części JC – jakie macie własne doświadczenia?
A ja mam pytanko
Jaka jest jakosc uszczelek pod głowice, dekla zaworów itp. z JC waszym zdaniem.
Warto to kupic czy shit?????
Jaka jest jakosc uszczelek pod głowice, dekla zaworów itp. z JC waszym zdaniem.
Warto to kupic czy shit?????
Minister infrastruktury ostrzega:
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
- Od: 17 lis 2003, 01:14
- Auto: Fiat Brava1,6
Chrysler Sebring 2,7Lxi
wielkie dzieki
Ich ceny jeszcze do mnie przemawiaja bo inni producenici to szok
a chyba niedługo trza bedzie kupic z 1 sztuke:–)
Ich ceny jeszcze do mnie przemawiaja bo inni producenici to szok
a chyba niedługo trza bedzie kupic z 1 sztuke:–)
Minister infrastruktury ostrzega:
- Od: 17 lis 2003, 01:14
- Auto: Fiat Brava1,6
Chrysler Sebring 2,7Lxi
tak a mi przegub wytrzymał 20 tys km a po 1 tys juz cos chałasował i trzeba było reklamowac
Ale zazwyczaj szkoda czasu na walke z wiatrakami. Uznali by pewnie z winy użytkownika........
Ale zazwyczaj szkoda czasu na walke z wiatrakami. Uznali by pewnie z winy użytkownika........
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
Do GF tylko oryginałki i będzie luz ......koszt ok 350 zł.badolog napisał(a):to moge zrobic na kable WN z jc
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Nie wiem czy i do tego sa dobrepiotrek25 napisał(a):kable wn jc sa tylko i wyłacznie do

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Dzis wymienilem lozysko kola przedniego...ponownie, ostatnio wymienialem na JC i bylo to 4tys.km temu! Czyli jak dla mnie jego wartosc=4tys.km! Troche nie wiele!
Koszt operacji na lozysku JC: koszt lozyska: 100zl, robocizna 80zl Koszt w dniu dzisiejszym: lozysko japonskie NFT czy jakos tak, nie pamietam:170zl, robocizna 80zl! Panowie i panie, ile zyskalem na JC?? Przyjmujac ze 4tys. jak na lozysko to smiesznie malo, to...hmmmzyskalem pierwotnie 70zl, a koniec koncow stracilem 180zl! Nie dajcie sie namowic na JC, chocby Was rodzona matka przekonywala!!
P.S. Musialem jescze starszym sciemnic dodatkowe 250zl u mechanika, bo pojechalem na wymiane lacznika stabilizatora...wydziedziczyliby mnie jakby uslyszeli ze sie posypalo cos co bylo juz naprawiane!...wyimaginowana zmiana plynu hamulcowego i wysprzeglika oraz wymiana koncowki drazka zalatwila sprawe
JC MOWIE STANOWCZE I ZDECYDOWANE NIE!!

P.S. Musialem jescze starszym sciemnic dodatkowe 250zl u mechanika, bo pojechalem na wymiane lacznika stabilizatora...wydziedziczyliby mnie jakby uslyszeli ze sie posypalo cos co bylo juz naprawiane!...wyimaginowana zmiana plynu hamulcowego i wysprzeglika oraz wymiana koncowki drazka zalatwila sprawe
JC MOWIE STANOWCZE I ZDECYDOWANE NIE!!

- Od: 10 sty 2006, 17:29
ja nigdy nic nie kupilem z JC,zawsze markowe zamienniki, wychodze z zalozenia ze biednego nie stac na tanie rzeczy 
Pozdrawiam
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
Marcin
Kto chce – szuka sposobu.
Potrafię wyregulować i naprawić instalacje LPG – sekwencje Stag, KME, Agis, Esgi, Lecho, Versus, Elpigaz itp. – zapraszam do kontaktu.
- Od: 27 lip 2005, 21:20
Marcin L w palni sie z Toba zgadzam, a to byla jedyna rzecz z JC jaka kupilem!
Na łącznikach stabilizatora z JC (tak przynajmniej na pudełku pisało) śmignąłem już ponad 25tyś i nadal są ok. Ale wtedy jeszcze nie znałem opinii na temat tej firmy i jakbym się miał sugerować tylko moim przypadkiem to bym od nich pewno więcej kupił. Ale znając już opinie mówię stanowcze NIE!
- Od: 22 kwi 2005, 10:15
- Auto: 6 kombi 2.0 diesel 2004r
Marcino Marcino, chodzi o czesci z koncowka JC na koncu numeru czesci! Bo wiekszosc czesci jest sygnowanych JC, ale to jest chyba jako importer, a te z JC na koncu, to jest producent JC! Ja to tak rozumiem! 
Sam już nie wiem... 15 tys km temu zmieniłem oba przednie łożyska na takie same jak siwy nie zwróciłem uwagi na jakiekolwiek huczenie czy dziwne buczenie. Przed wymianą, było głośniej. Chyba że już sam nie potrafie tego ocenić. Z JC mam też kable WN i auto odpala
w serwisie u Dobosza mierzyli je miernikiem i nie wyszło nic niepokojącego. Jeśli chodzi o JC to nie będę miał narazie negatywnego ani pozytywanego zdania.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 16 cze 2005, 10:55
Kazdy musi sie przekonac na własnych doswiadczeniach . Z firma jeszcze Japan Cars( obecnie JC-Auto ) pracuję od 1992 roku , kiedys mieli tylko japonskie graty i wszystko było dobrej jakosci , po paru latach wprowadzono ten szit koreanski – totalna pomyłka . Nigdy nie biorę do ręki tego koreansko-polskiego gowna – towar ktory ma w kodzie JC mozna porównać do ciuchów ktore sprzedają na stadionie X lecia chinczyki – w tym kraju sprzedaje sie najlepiej tani szit.siwy_dymek napisał(a):Nie dajcie sie namowic na JC,
Jestem ZAsiwy_dymek napisał(a):JC MOWIE STANOWCZE I ZDECYDOWANE NIE!!