Dobór odpowiednich opon i felg do aut
Mam problem z doborem felg poczytałem tutaj bełem w serwisie mazdy i dowiedziałem sie że ET musi być 50 lub 55. Podczas gdy szperając w sklepach intenetowych do mazdy 6 2002-2008 wyskakuja mi ET 38 do 48 przy 16-sto calówkach. Kogo mam słuchać?
- Od: 28 maja 2009, 17:14
- Auto: Mazda 6 2.0 GY
–>
Kiedyś bodajże na Mazdaspeed widziałem tabelkę z możliwymi rozmiarami felg i ET do danego modelu. Niestety gdzieś się "ulotniła", a bardzo szkoda...
Może ktoś z Was się orientuje czy do 323BG dadzą radę wejść felgi o szerokości 8" i ET 35 – wg mnie może być już niestety ciężko i jest prawdopodobne, że wylecą poza nadkola, ale może ktoś miał styczność z takimi rozmiarami? Zawias to KYB Excel-G + springi H&R, także twardziej niż seria. Przy felgach 7" i ET 25 koła są równo z linią auta.
Może ktoś z Was się orientuje czy do 323BG dadzą radę wejść felgi o szerokości 8" i ET 35 – wg mnie może być już niestety ciężko i jest prawdopodobne, że wylecą poza nadkola, ale może ktoś miał styczność z takimi rozmiarami? Zawias to KYB Excel-G + springi H&R, także twardziej niż seria. Przy felgach 7" i ET 25 koła są równo z linią auta.
Dusky zobacz na samochod <a href=http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=39572>Tom-a</a>, ma zalozone rxowe felgi na 6
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Witam
Kupiłem felge stalową do mojej mazdy gdyż musiałem wymienić z powodu awarii
Czy ta felga bedzie pasowac?
http://moto.allegro.pl/item648573516_hy ... we_15.html
Kupiłem felge stalową do mojej mazdy gdyż musiałem wymienić z powodu awarii
Czy ta felga bedzie pasowac?

- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
ja mam też takie felgi na M6
i originalne ogumnienie
225 45 18 ociera
dlatego zminilem na 225 40 18
i mam podklepane parapety
a auto jest do obejrzenia w rubryce "nasze mazdy"
E.
i originalne ogumnienie
225 45 18 ociera
dlatego zminilem na 225 40 18
i mam podklepane parapety
a auto jest do obejrzenia w rubryce "nasze mazdy"
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Dusky napisał(a):Mocno spadl komfort jazdy?
pomimo ok. 40 mm gleby ..nie narzekam,
chociaz z parkowniem na chodnikach..itp
trzeba uwazac szczegolnie
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Przenoszę--->
Dusky chodzi o ranty nadkoli podklepane zeby opona nie ocierala o karoserie i tym samym nie niszczyla sie
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Fiat Panda 1.1
jezli masz seryjne zawieszenie i zalozysz felgi od rexa to nie musisz nic klepac, jezeli masz obnizone zawieszenie jak Enduro to lepiej tak zrobic dlatego ze nadwozie jest blizej opony
Fiat Panda 1.1
Mako napisał(a):jezli masz seryjne zawieszenie i zalozysz felgi od rexa to nie musisz nic klepac, jezeli masz obnizone zawieszenie jak Enduro to lepiej tak zrobic dlatego ze nadwozie jest blizej opony
przy takich oponach i przy takim "ET"
przycierac bedzie na 100% przy mocniejszym dociazeniu auta!
E.
Enduro Tomowi nie przyciera przynajmniej nie skarzyl sie na to a ma seryjny zawias, oponki 225 i profil 40
Fiat Panda 1.1
Mako napisał(a):Enduro Tomowi nie przyciera przynajmniej nie skarzyl sie na to a ma seryjny zawias, oponki 225 i profil 40
a no to okay!
ale wiadomo czy TOM jechal juz z mocno dociążonym autem
np. 5 osób, pełen bagażnik, pełen zbiornik i w tempie najechał na mocne zalamanie drogi,
tak aby kaste mocno rozbujać!
bo jak wtedy przytrze po parapecie, to opony są do wymiany!
no ale mogę się tu mylić!
mam tylko dobre intencje, bo wszem
wiadomo, ile kosztuje jedna porządna 18 opona!
pozdr.
E.
Enduro napisał(a):ale wiadomo czy TOM jechal juz z mocno dociążonym autem
np. 5 osób, pełen bagażnik, pełen zbiornik i w tempie najechał na mocne zalamanie drogi,
tak aby kaste mocno rozbujać!
bo jak wtedy przytrze po parapecie, to opony są do wymiany!
a tego to nie wiem
Enduro napisał(a):mam tylko dobre intencje, bo wszem
wiadomo, ile kosztuje jedna porządna 18 opona!
wiadomo ze tak, sam w swojej mazdzie mialem dosc ostro przerabiane nadkola zeby weszly 17 wraz z gleba
Fiat Panda 1.1