Maciej Loret napisał(a):Ale w naszym przykładzie nie ma żadnego hamowania. Ani pod górkę ani z górki...
Nie ma też maruderów na lewym pasie, a policja nie łapie tylko tych z tempomatem. Warunki są równe dla tych z tempomatem i tych bez...
To jedź na tor doświadczalny z laptopem na kolanach a nie na drogi.
Maciej Loret napisał(a):No to mamy sporo wiary i doświadczeń. Prawie jak w średniowieczu...
Czasem się jednak później okazywało, że ani wiara ani doświadczenie nie mogły sprostać rzeczywistości...
Chyba twojej komputerowej rzeczywistości. Z twoimi niesamowitymi przelotami ( 6kkm rocznie

Maciej Loret napisał(a):Lorento napisał:
tempomat został wymyślony w USA do jazdy ze stałą prędkością po autostradach, a nie po górach
To ja też coś na temat. Dawno nie jadłem ruskich pierogów.
Nie, no oczywiście cel dla którego wymyślono tempomat jest off topic! Więc tłumacze jak krowie na rynku w Rykach Wielkich: tempomat nie został wymyślony dla obiżania spalania i nie to jest jego celem, celem jest wygoda prowadzącego i tyle. A na ruskie własnie idę na obiad, bo ja w przeciwieństwie do Ciebie mam doświadczenie praktyczne za kółkiem a nie bąble na tyłku i rękach od siedzenia przy kompie i teoretyzowania przy kompie