Szyby w mazdach
1, 2
mam pytanie jak rozpoznac rocznik szyb w mazdzie 323f? co powinno pisac jesli mam rocznik 95. ? Patrzylem i ja jakies dziwne cyferki ale nic takiefo nie ma w niektoreych autach jest poprostu ....5 i tu nic takiego nie ma
- Od: 29 paź 2008, 15:33
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
=> Eksploatacja
Proszę połączyć z tematem o oryginalności szyb.
Proszę połączyć z tematem o oryginalności szyb.
Zrobione 
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
Czy ktoś wie czy oryginalna podgrzewana szyba w 626 GE GLE Special jest firmy Carlex?
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Nie da się.
Szyba nie jest podgrzewana, a produkcja owszem – Carlex.
Hugo napisał(a):Czy ktoś wie czy oryginalna podgrzewana szyba w 626 GE GLE Special jest firmy Carlex?
Szyba nie jest podgrzewana, a produkcja owszem – Carlex.
Jak to? Fabrycznie nie jest? Podobno w Special'u jest... Jednak kiedyś sprawdzałem czy grzeje i jakoś wydawało mi się, że nie.Globy napisał(a):Szyba nie jest podgrzewana
Pozdrawiam Hubert
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
W żadnej Maździe nie jest, poza najnowszą "trójką". Jedynie X6, X9 i nowe modele posiadają przycisk uruchamiający nastawy wentylacji najbardziej efektywne dla odparowania przedniej szyby. Podgrzewana przednia szyba, dostępna w Fordach, ma malutkie zygzakowate druciki przez całą powierzchnię.
Witam,tydzień temu uderzył mi w przednią szybę kamień podczas jazdy. Początkowo był mały odprysk, jednak pojawiło się pęknięcie. Dzwoniłem do salonu mazdy..cena szyby ory+ robota= ok.1600 zł..trochę dużo. Moje pytanie- czy warto zakładać ory szybę, czy znacie może jakiś solidny zamiennik? słyszałem o szybie Pilkington, ale szczerze, to nie wiem, co o niej sądzić. pozdrawiam
Bierz zamiennik i się nie zastanawiaj, Pilkington robi dobre szyby, trochę gorsze NordGlass.
Globy napisał(a):Bierz zamiennik i się nie zastanawiaj, Pilkington robi dobre szyby, trochę gorsze NordGlass.
Ok, dzięki za pomoc..właśnie dzwoniłem do warsztatu- za Pilkingtona chcą 320 zł+ 100 zł robota, więc w sumie zapłace 420, a nie...1600. Co jak co, ale Prezesowi chyba mogę wierzyć;) pozdrawiam
Prezes już trochę w życiu miał do czynienia z takimi sytuacjami – oryginał bierze się, gdy nie ma zamiennika, np. tylnej szyby za 3000 zł
Powodzenia.
PS. Po odbiorze obejrzyj dobrze ramię szyby, oby nie zdarli niechcący zabezpieczenia antykorozyjnego.
PS. Po odbiorze obejrzyj dobrze ramię szyby, oby nie zdarli niechcący zabezpieczenia antykorozyjnego.
1, 2