marzyło by mi się postawić magdę na dobry dzień właśnie w takiej pozycji ale tamtej metody nie będę próbował
swoją drogą zastanawiałem się czy udałoby się jakoś wypucować podwozie mając kanał... wodery i pompa głębinowa powinna dać radę

www.mazdaspeed.pl
widmo82 napisał(a):Witam, pewnie wielu z nas chcialoby umyc autko od dolu po zimie. Pytanie jest czy mycie pod duzym cisnieniem moze cos uszkodzic, jakis przewod moze jednak na cos trzeba uwazac?
widmo82 napisał(a):Witam, pewnie wielu z nas chcialoby umyc autko od dolu po zimie. Pytanie jest czy mycie pod duzym cisnieniem moze cos uszkodzic, jakis przewod moze jednak na cos trzeba uwazac?
Pankuba napisał(a):Wczoraj zafundowałem Maździe mycie podwozia pod dużym ciśnieniem wodą w temperaturze 60 C i samochód jeździ.
Kolejka chętnych na takie mycie była spora, więc ludziska się nie boją.
Jaksa napisał(a):Ja juz wyrosłem z takich tematów , no i nie mam na to czasu ale kiedys obligatoryjnie co piątek myłem furę . Fakt jest faktem iz nikt nie umyje samochodu tak dokładnie jak własnoręcznie .
Pankuba napisał(a):Są przynajmniej 2 miejsca w Łodzi, gdzie zrobisz to za 40 zł.
Ja byłem tu: http://www.auto-myjnie.com/mycie_podwozi.php
Mają trochę za szeroko ustawione "tory" do wjazdu/zjazdu z podwyższonego stanowiska, więc może być trochę stresu, jeżeli masz węższy rozstaw kół.
Druga myjnia: http://www.konserwacja-samochodow.pl/
skiba31 napisał(a):Jaksa napisał(a):Ja juz wyrosłem z takich tematów , no i nie mam na to czasu ale kiedys obligatoryjnie co piątek myłem furę . Fakt jest faktem iz nikt nie umyje samochodu tak dokładnie jak własnoręcznie .
Święta prawda.
Najlepiej sam sobie umyjesz!
malkolm napisał(a):Raczej trudne do realizacji. Samych szamponów jest kilkaset nie mówiąc o innych pierdołach
Inte napisał(a):problem w tym, że dużo zależy od tego w jakim stanie jest lakier, w jaki sposób polerujesz no i jeszcze parę rzeczy.
generalnie z tych Twoich 2 zestawów migiem robią się 4 a za chwilę co najmniej 8. jak dorzucisz jeszcze to, że każdy fachowiec ma swoje sprawdzone kosmetyki i będzie stał przy nich uparcie to można już zapomnieć o 2 zestawach "dla każdego"
jest tam gdzieś wcześniej link do artykułu Globego, czy nawet dwóch. Warte przeczytania z resztą jak cały ten temat. po takiej lekturze powinieneś mniej więcej wiedzieć na co zwrócić uwagę i czym warto się zainteresować.
zanim jeszcze zaczniesz czytać to uprzedzam, że jeśli na pełny zestaw nie przeznaczysz więcej niż 100zł (super hiper tani) to lepiej oddaj auto w ręce ludzi, którzy się na tym znają i pewnie za takie pieniądze zrobią Ci polerkę (nie znam cen, strzelam)
pozdro.
malkolm napisał(a):chyba śmieszny jesteś z tą ceną, za samą korektę lakieru trzeba by zapłacić pewnie około 200 zł, 150 u kana Zdzisia w garażu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy Opinie i Poradniki