zobaczymy co toto warte.
Za to cena 4,29 z deka szokująca ...
www.mazdaspeed.pl
kristofc napisał(a):to tzw zwiecha turbiny wystepująca nagminnie w TDI(najczesciej turbawka jest do czyszczenia lub co gorzej regeneracji) ale jak to jest w Mazdzie to niech wypowiedzą sie fachowcy
Udesky napisał(a):Typowy NOTLAUF
tombien napisał(a):Przejechałem na nowym V-Power GTL 2,5 tys km. Jak do tej pory moja Mazda chodzi najlepiej na tym ON. Slinik jest cichutki, lepiej się zbiera, na zimnym silniku nie mam falowania obrotów między 1,5 a 2 tys, no i mam najniższe spalanie. Tankowałem na Orlenie (zwykły ON), BP zwykły i Ultimate oraz Shell zwykły i nowy V-Power. Po analizie zużycia najnowszy V-Power według mnie to jest to czego potrzebował mój silnik. Jeżeli ktoś jest ciekawy jakie spalanie miałem na poszczególnych paliwach proszę kliknąć na spalanie poniżej (motostat)
krzych napisał(a):Udesky napisał(a):Typowy NOTLAUF
A co to za anglo-germanski wyraz? Co oznacza?
tombien napisał(a):Jeżeli chodzi o warunki to ja mam cały czas takie same, technika i prędkości jazd podobne, dlatego moje porównanie jest miarodajne. Stosunek jazdy miasto/poza to 30/70.
amra1973 napisał(a):A czy mniejsze zużycie paliwa rekompensuje wyższą cenę paliwa?
Łukasz napisał(a): ... P.S. Paliwa z Neste to paliwa z Lotosu.Orlen to dla mnie komuna i dziadostwo dlatego ich omijam z daleka.
Źródłem dostaw paliw jest rafineria PKN Orlen S.A. Nasze paliwa są bezsiarkowe i spełniają wszystkie normy Unii Europejskiej na 2009 rok.
Łukasz napisał(a):Zmienili dostawcęJak czytałem ok. 10 miesięcy temu to było napisane jak wół czarno na białym,że dostawcą paliw jest LOTOS
lopez21 napisał(a):A co do pochodzenia VP to na stacjach mówia że jest z Niemiec
Łukasz napisał(a):nawet maila do nich pisałem i jak czarne na białym mi odpisali,że Lotos !
Lukano napisał(a):
Jak ja bym się dowiedział, że maja paliwa z Lotosa nigdy bym tam nie zatankowałTak, że dziwne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki