MichałB napisał(a):(...) dopiero jak zabrałem się za glinkowanie błotników i drzwi to zaczęła się brudzic- głownie miała takie czarne ryski.
Strzelam, że nie usunąłeś asfaltu i smoły z lakieru przed glinkowaniem.
www.mazdaspeed.pl
MichałB napisał(a):(...) dopiero jak zabrałem się za glinkowanie błotników i drzwi to zaczęła się brudzic- głownie miała takie czarne ryski.
kubsztyk napisał(a):MichałB napisał(a):(...) dopiero jak zabrałem się za glinkowanie błotników i drzwi to zaczęła się brudzic- głownie miała takie czarne ryski.
Strzelam, że nie usunąłeś asfaltu i smoły z lakieru przed glinkowaniem.
MichałB napisał(a):do zabiegu użyłem wody
ymcamazda napisał(a):MichałB napisał(a):do zabiegu użyłem wody
ja sie musze przyznac ze tez uzylem tylko wody ostatnio a powinienem chyba raczej dla wiekszego poslizgu dodac troszke szamponu lub odpowiedni spray
MichałB napisał(a):powiem ze nie widziałem roznicy
sprawdzałeś? Ostatnio miałem kupic sonaxa był 1zł tańszy i ma większą puszkę ale nie chciałem ryzykować powtórnej jazdy do sklepuSabat napisał(a):DECAPIT jest fajny tylko mało ekonomiczny, używać w bezwietrzną pogodę, ale jest ok( w przeciwieństwie do Sonaxa w spreyu
malkolm napisał(a):co do QD+ to jest to normalne jeśli jest za ciepło, zbyt szybko wysycha i dlatego zostają ciemniejsze mazaje, dzieje się tak przez zawartość wosku.
Sabat napisał(a):, Jakiej MF używasz do polerowania, bo wygląda na to że nie docierasz do końca.
.
Beny napisał(a):Mam pytanie odnośnie PB Black Hole,czy on zostawia hologramy na lakierze? Używałem go ostatnio i w słońcu widać hologramy których wcześniej nie byłoGeneralnie po zastosowaniu tego specyfiku specjalnej różnicy nie widzę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki