Pielęgnacja lakieru
Ogarnąłbym Ci tą 3jkę, że byłbyś zadowolony, ale to za daleko. http://forum.kosmetykaaut.pl/index.php?redirect=index.php napisz w odpowiednim miejscu na tym forum, że zlecisz dekontaminację lakieru + zabezpieczenie woskiem i myślę, że ktoś się znajdzie z Twojego rejonu. Osoba prywatna zrobi to taniej niż firma detailingowa.
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Tomek6 widzę że sie nieźle obłowiłeś na KA,wczoraj nie włączałem kompa i mnie taka wyprzedaż minęła
Mrj napisz do Malkolma lub @tomek@ są z twoich rejonów.
Lub firma http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0

Mrj napisz do Malkolma lub @tomek@ są z twoich rejonów.
Lub firma http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):Tomek6 widzę że sie nieźle obłowiłeś na KA,wczoraj nie włączałem kompa i mnie taka wyprzedaż minęła
Na tym KA nie da się nic kupić

No trzeba mieć czasami szczęście,ja ostatnio kupiłem za 55zł lekko używany Wosk Collinite 476s i nówkę sztuke Naturall Look też jakoś za 50zł bo opakowanie było wgniecione 
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):Tomek6 widzę że sie nieźle obłowiłeś na KA,wczoraj nie włączałem kompa i mnie taka wyprzedaż minęła
Przez przypadek

Tomek6 napisał(a):Beny napisał(a):Tomek6 widzę że sie nieźle obłowiłeś na KA,wczoraj nie włączałem kompa i mnie taka wyprzedaż minęła
Przez przypadekNapisałem wczoraj rano do Pawła z mxnowicki żeby zrobił dla mnie jakiś dobry zestaw z Lare EPL-41. Miałem brać u niego wszystko. Wchodzę wieczorem a tu DAS-6 Pro po taniości
Resztę padów i pasty muszę domówić. Koniec końców wyszedłem 150zł taniej niż zestaw z Lare, ale maszyna jest używana i bez gwarancji – coś za coś
Ty to jestes
ja rano się loguje a tam już same resztki zostały
Chciałem właśnie maszynkę wciągnąć., nic trzeba być czujnym 24h ;D
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Jeszcze wcześniej był Kastrel DAS-6 za 380 poszedł od razu.
Tomek będziesz się uczył na maździe polerować czy masz jakieś auto do testów
A co powiecie na kobietę w akcji
Normalnie miażdży system
http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0
Jak mam nałożony wosk który za niedługo pewnie zmyje,jak powinienem przygotować powierzchnie pod następny,inny wosk?
Wystarczy mycie czy trzeba glinkować?
I czym myć żeby usunąć stary wosk?
Tomek będziesz się uczył na maździe polerować czy masz jakieś auto do testów
A co powiecie na kobietę w akcji
Jak mam nałożony wosk który za niedługo pewnie zmyje,jak powinienem przygotować powierzchnie pod następny,inny wosk?
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):Jeszcze wcześniej był Kastrel DAS-6 za 380 poszedł od razu.
Spóźniłem się wtedy

Beny napisał(a):Tomek będziesz się uczył na maździe polerować czy masz jakieś auto do testów![]()
Mazda nie wymaga polerowania
W ramach testów będę chciał ogarnąć auta mamy i dziadka
Beny napisał(a):A co powiecie na kobietę w akcjiNormalnie miażdży system
Tak jak ktoś napisał, moglibyśmy Justynie mikrofibry podawać

Beny napisał(a):Jak mam nałożony wosk który za niedługo pewnie zmyje,jak powinienem przygotować powierzchnie pod następny,inny wosk?
Samo mycie to moim zdaniem za mało. Glinka i cleaner proszę pana
Beny napisał(a):Jak mam nałożony wosk który za niedługo pewnie zmyje,jak powinienem przygotować powierzchnie pod następny,inny wosk?
Tomek6 napisał(a):Samo mycie to moim zdaniem za mało. Glinka i cleaner proszę panaA co będziesz kładł?
Ja mam inne zdanie,cleaner jak najbardziej,glinka nie z tego co wiem to nie dawno robiłeś korekcję wiec nie widzę potrzeby jechania całego samochodu glinką
Czym usuniesz stary wosk?A choćby właśnie cleanerem
colliTomek6 napisał(a):A co będziesz kładł?
właśnie miałem tester i chyba nie starczy.@tomek@ napisał(a):Czym usuniesz stary wosk?A choćby właśnie cleanerem
A jakiś płyn do mycia garów?Dużo osób z tego co widziałem na KA pierwsze mycie zaczyna od Ludwika
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
ludwik na 99% usunie stary wosk, tylko również wysuszy lakier, po takim myciu tym bardziej przydała by się jakaś odżywka .
jeśli masz jakiś szampon CG to możesz dać dwukrotnie więcej niż zaleca producent i również usunie wosk.
jeśli masz jakiś szampon CG to możesz dać dwukrotnie więcej niż zaleca producent i również usunie wosk.
Dziś mordowałem się z lakierem na Magdzie.
Umyłem auto szamponem Nigrin, później w ruch poszła glinka Bilt Hamber Medium, następnie Ultimate Compound Meguiarsa i... i robota masakra. Wszytko ręcznie zajęło mi ponad 6 godzin. Nie wyrobiłem się ponieważ zaczęła robić się już rosa na dachu. Zostały mi drzwi przednie i tylne od strony kierowcy...
Jak skończę robić UC to muszę jeszcze polecieć Ultimate Polisch Pre-Waxing i na koniec mam wosk NXT 2.0. Wiedziałem, że długo to trwa, ale nie spodziewałem się, że nie skończę tego w jeden dzień.
Niestety jutro autem muszę jechać do pracy i dopiero po południu do tych zabiegów przystąpię. Tylko zastanawiam się czy mogę kontynuować pracę? Bo nie chciałbym zaczynać UC od nowa. Chciałbym tylko skończyć drzwi UC następnie UP PreWaxing i wosk.
Generalnie większych rys nie jestem w stanie zniwelować. Tylko drobne ryski i to z kłopotem. Niestety mam wiele odprysków na masce, kilka na dachu i niestety nie wygląda to najlepiej ale nic z tym nie zrobię. Głównym efektem było porządne oczyszczenie lakieru, delikatna polerka oczyszczająca i nadająca więcej głębi lakierowi oraz zabezpieczenie tego woskiem.
Umyłem auto szamponem Nigrin, później w ruch poszła glinka Bilt Hamber Medium, następnie Ultimate Compound Meguiarsa i... i robota masakra. Wszytko ręcznie zajęło mi ponad 6 godzin. Nie wyrobiłem się ponieważ zaczęła robić się już rosa na dachu. Zostały mi drzwi przednie i tylne od strony kierowcy...
Jak skończę robić UC to muszę jeszcze polecieć Ultimate Polisch Pre-Waxing i na koniec mam wosk NXT 2.0. Wiedziałem, że długo to trwa, ale nie spodziewałem się, że nie skończę tego w jeden dzień.
Niestety jutro autem muszę jechać do pracy i dopiero po południu do tych zabiegów przystąpię. Tylko zastanawiam się czy mogę kontynuować pracę? Bo nie chciałbym zaczynać UC od nowa. Chciałbym tylko skończyć drzwi UC następnie UP PreWaxing i wosk.
Generalnie większych rys nie jestem w stanie zniwelować. Tylko drobne ryski i to z kłopotem. Niestety mam wiele odprysków na masce, kilka na dachu i niestety nie wygląda to najlepiej ale nic z tym nie zrobię. Głównym efektem było porządne oczyszczenie lakieru, delikatna polerka oczyszczająca i nadająca więcej głębi lakierowi oraz zabezpieczenie tego woskiem.
Witajcie ... po przejrzeniu forum http://www.forum.kosmetykaaut.pl – zapragnąłem doprowadzić lakier swojej fuly – do niemalże ideału !
To główne wady lakieru auta :

Jako , że nie interesowałem się wcześniej temat odświeżania lakieru i jego regeneracją – prosiłbym innych o pomoc w wyborze środków , preparatów , itp .
To główne wady lakieru auta :

Jako , że nie interesowałem się wcześniej temat odświeżania lakieru i jego regeneracją – prosiłbym innych o pomoc w wyborze środków , preparatów , itp .
- Od: 26 sie 2012, 21:22
- Auto: Aurora Blue
Dominooo zawsze tak jest za pierwszym razem
Mi pierwsza robota Miaty zajęła 10 godzin rozłożone na dwa dni pracy. Każdy następny raz to już połowa tego czasu mniej więcej
UC nie musisz zaczynać od nowa, bo to środek du usuwania zmatowień i wysycenie lakieru (głównie) i nie usuniesz ich bardziej
Umyj tylko porządnie auto, no i zależnie od tego jak będzie wyglądało może jeszcze raz glinka przed robieniem reszty elementów.
UC Ci się nie uda. Do tego jest ScratchX:
corrado1980 to w dużej mierze wygląda jak ubytki klaru. Dobrze widzę?
Mi pierwsza robota Miaty zajęła 10 godzin rozłożone na dwa dni pracy. Każdy następny raz to już połowa tego czasu mniej więcej
Dominooo napisał(a):Niestety jutro autem muszę jechać do pracy i dopiero po południu do tych zabiegów przystąpię. Tylko zastanawiam się czy mogę kontynuować pracę? Bo nie chciałbym zaczynać UC od nowa.
UC nie musisz zaczynać od nowa, bo to środek du usuwania zmatowień i wysycenie lakieru (głównie) i nie usuniesz ich bardziej
Umyj tylko porządnie auto, no i zależnie od tego jak będzie wyglądało może jeszcze raz glinka przed robieniem reszty elementów.
Dominooo napisał(a):Generalnie większych rys nie jestem w stanie zniwelować.
UC Ci się nie uda. Do tego jest ScratchX:
corrado1980 to w dużej mierze wygląda jak ubytki klaru. Dobrze widzę?
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
Don Corleone napisał(a):corrado1980 to w dużej mierze wygląda jak ubytki klaru. Dobrze widzę?
na słupku jest lekka dziurka
reszta lakieru nie jest taka zła, mało ,,kółek" , rys – raczej płytkie ... wiec podpytuje tutaj i tam
takie gotowy zestaw chyba zastosuję , ułożony przez jednego z forumowiczów -kosmetyki aut ...
Zestawy: <500
Zestaw by pawelszakal:
1. Mycie – Meguiars Gold Class Car Wash
Cena: 35zl
2. Przygotowanie powierzchni – Glinka Bilt Hambler soft 100g
Cena: 32zl
3. Polerowanie – Meguiars Ultimate Compound
Cena: 55zl
4. Woskowanie – Meguiars 16# / Collinite 476 / Meguiars NXT2
Cena: 90zl
5. Konserwacja – Ultimate Quik Detailer
Cena: 55zl
6. Opony – Endurance High Gloss Meguiars
Cena: 45zl
7. Felgi – APC 1l
Cena: 34zl
8. Plastiki zewnetrzne – Gold Class Trim Detailer Meguiars
Cena: 32zl
9. Plastiki wewnetrzne – Meguiars Natural Shine
Cena: 45zl
10. Szyby – AG Car Glass Polish
Cena: 33zl
11. Mikrofibry – 3szt
Cena: 17zl
12. Aplikatory Meguiars (zolte) – 3szt
Cena: 27zl
Don Corleone napisał(a):Dominooo napisał(a):Generalnie większych rys nie jestem w stanie zniwelować.
UC Ci się nie uda. Do tego jest ScratchX.
I tym ScratchX rysy miejscowo polerować?
corrado1980 napisał(a):12. Aplikatory Meguiars (zolte) – 3szt.
Oprócz tych aplikatorów kup sobie aplikator Monster Shine Aplikator Tri-Color German. Dużo lepiej się trzyma w dłoni. Przed Tobą długa droga do doprowadzenia lakieru do perfectu
Generalnie pozostałe kosmetyki na liście są na "piątkę"
Dominooo napisał(a):corrado1980 napisał(a):12. Aplikatory Meguiars (zolte) – 3szt.
Oprócz tych aplikatorów kup sobie aplikator Monster Shine Aplikator Tri-Color German. Dużo lepiej się trzyma w dłoni. Przed Tobą długa droga do doprowadzenia lakieru do perfectua ręka może Ci odpaść jak zaczniesz pracować tą małą okrągłą gąbeczką Meguiarsa
Generalnie pozostałe kosmetyki na liście są na "piątkę"
thx , dodałem ,,niemca" do listy zamówienia

szukam na allegro

corrado1980 napisał(a):thx , dodałem ,,niemca" do listy zamówienia, teraz tylko wybór polerki
szukam na allegrohttp://allegro.pl/listing.php/search?string=polerka+szlifierka&category=0&sg=1
A to inna bajka...
Look-nij na forum kosmetyka aut i zdobędziesz wiedzę odnośnie taniej maszyny polerskiej lub jak już idzesz po bandzie to fajna jest Meguaiars'a
Do polerki potrzebujesz innych aplikatorów, więc lista jeszcze się powiększy
Don Corleone napisał(a):UC nie musisz zaczynać od nowa, bo to środek du usuwania zmatowień i wysycenie lakieru (głównie) i nie usuniesz ich bardziej
usuniesz tylko że nie ręcznie, uc na maszynie jest dość mocną pastą, szczególnie na mazdowskie miękkie lakiery
Don Corleone napisał(a):Umyj tylko porządnie auto, no i zależnie od tego jak będzie wyglądało może jeszcze raz glinka przed robieniem reszty elementów.
nie ma potrzeby stosowania glinki, umyj auto, wytrzyj i dodzieła
Dominooo napisał(a):
Generalnie większych rys nie jestem w stanie zniwelować.
[/quote]
dlatego ze ęcznie
Don Corleone napisał(a):UC Ci się nie uda. Do tego jest ScratchX:
możesz sprawdzić megsową listę past a z niej wynika że ScratchX jest słabszy od uc.
malkolm napisał(a):możesz sprawdzić megsową listę past a z niej wynika że ScratchX jest słabszy od uc.
Właśnie troszkę się zdziwiłem z tym ScratchX bo już gdzieś przeczytałem, że UC jest mocniejszy. Jeszcze bardziej dziwi mnie ten filmik na YT gdzie tak "ślicznie" wypolerowali gąbką ręcznie