fexxer napisał(a):Nie chodzi mi o utrzymanie wyglądu lakieru wystawowego tylko o to, abym mógł spokojnie w późniejszym czasie spłukać kurz, aby auto było czyste
żaden wosk , sealent czy co by tam nie było nie da takiego efektu.
www.mazdaspeed.pl
fexxer napisał(a):Nie chodzi mi o utrzymanie wyglądu lakieru wystawowego tylko o to, abym mógł spokojnie w późniejszym czasie spłukać kurz, aby auto było czyste
malkolm napisał(a):fexxer napisał(a):Nie chodzi mi o utrzymanie wyglądu lakieru wystawowego tylko o to, abym mógł spokojnie w późniejszym czasie spłukać kurz, aby auto było czyste
żaden wosk , sealent czy co by tam nie było nie da takiego efektu.
fexxer napisał(a):Czyli wosk jest nakładany tylko, aby zabezpieczyć lakier warstwą ochronną?
@tomek@ napisał(a):Brawoooo![]()
Tak to taka wisienka na torcie
fexxer napisał(a):
Może z tym spłukaniem przesadziłem, ale oglądając na yt działanie wosku Collinite 476, gdzie pokazane było zachowanie się wody na powierzchni pokrytej tym specyfikiem, pozytywnie nastrajało do takich właśnie przemyśleń![]()
malkolm napisał(a):co do coliego to jest to jeden z wosków najbardziej przyciągających kurz. ale na początek dość dobry i trwały
kubsztyk napisał(a):Możesz wypróbować tego: http://tinyurl.com/d2fvo2n
fexxer napisał(a):O ten się rozchodzi? http://www.formula1.com.pl/index.php?op ... &Itemid=12
Powiem szczerze, że jak to zwykle bywa jestem w kropcenie wiem czy zaczynać od tańszych środków, które ustępują nieco tym droższym, ale efekt i tak będzie zadowalający, czy pchać się na głęboką wodę i startować z wyższej półki dla spokoju sumienia.
Sabat napisał(a):Lub kup sobie Coli i na pewno ci wystarczy na kilka lat
Auto się kurzy tak czy siak.
fexxer napisał(a):Długo zajęło Ci takie 2-krotne wypracowanie każdego elementu? Chodzi mi o całe auto.
O UC czytałem dość sporo, wnioskuje, że jeżeli się przyłoży do ręcznej roboty to można uzyskać całkiem niezły efekt, ale nie tak dobry jak mechanicznie. Wszystko się okaże jak to wyjdzie w praniu. Może skuszę się na jakąś budżetową maszynę polerską, jeśli efekt będzie słaby
Co dołożyć do UC? Jak dla mnie chyba nic nie trzeba
igor46 napisał(a):jedynie odrzucilem rekawice:) niestety wydaje mi sie troche przesadzona cena wiem ze moze posypia sie slowa krytyki ale co tam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki